Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarny Rycerz

Jaki macie stosunek do aborcji na życzenie?

Polecane posty

Gość naturalna i szczera
offermo, nie uogólniaj.

Gość nie odrozniasz zarodka
od czlowieka to czlowiek decyduje co z zarodkiem a nie zarodek to czlowiek decyduje kobieta jest czlowiekiem a zarodek moze stanowic sam o sobie ? skoro tak to po co mu macica kobiety ?

"kobieta jest czlowiekiem a zarodek moze stanowic sam o sobie ?" x człowiek bardzo długo "nie może stanowić o sobie", to nie jest żaden warunek bycia człowiekiem. to jest tylko pretekst dla psychopatów. a skoro siła ma być kryterium człowieczeństwa to cofnijmy się do barbarzyństwa i rozwalajmy sobie łby na ulicach bo przecież skoro dla was zarodek nie jest człowiekiem dlatego że nie może sam o siebie zadbać i potrzebuje macicy to kobieta która nie jest się w stanie sama obronić też nie jest czlowiekiem i niech ją chłop-sadysta zatłucze.

bo przecież dla was człowiek to tylko ten który jest dostatecznie silny. takie macie zwyrodniałe "poglądy".

Gość naturalna i szczera
noworodek, niemowlę, 5-latek, 10-latek również nie może sam stanowić o sobie, ani nie przeżyłby bez opieki. czy w zw z tym możesz się go pozbyć, skoro i tak jest zależy od ciebie? tym bardziej nie. mężczyzna, z którym jestem w związku, na moje pytanie 'czy chciałbyś pozbyć się, lub oddać dziecko gdyby było chore' odpowiedział kiedyś: 'nigdy nie pozbyłbym się mojego dziecka'. bardzo zapadło mi to w pamięc i czesto sobie to przypominam- słowo 'mojego' bardzo wiele tutaj mówi- o odpowiedzialności za to, co stworzyłeś właśnie.

Gość bghnhgnhn
to z tym że to "ciało kobiety" to jest tak idiotyczny argument że nie wierzę że ktoś wogóle może w to wierzyć...

Gość Amd.u
W tym topiku skrajnymi przeciwnikami aborcij sa glownie faceci,czyli osoby ktore nigdy w ciaze nie zajda a z duza pewnoscia oleja to co splodza w razie niewygodnej sytuacij,alimentow tez sie nie doprosisz od tego zwolennika zycia

Nie ma znaczenia plec przeciwnika aborcji, bo nie chodzi o kobiete, tylko o dziecko.

Gość Amd.u
mezczyzni maja gdzies swoje dzieci,wy chcecie seksu a kobiety zazwyczaj chca dzieci,mezczyzni nie chca i nie opiekuja sie potomstwem a to wasze gadanie jest absurdalne bo sami w takiej sytlacji nie bedziecie!zaden z was macicy nie ma!my waszymi cialami nie dysponujemy a jakim prawem mowisz kobiecie jak ma zyc?

Gość Amd.u
Uprawiasz seks?lubisz go?ja tez ale w razie wpadki ja cierpie bo twoj kondom pekl,ty umywasz raczki,alimentow nie placisz bo uciekasz za granice i szukaj wiatru w polu,ty masz szczesliwe zycie kawalera,ja biede samotnej matki,problemy z praca a jak widac na tym forum zerowe szanse na zwiazek bo faceci nie chca kobiet z dzieckiem PRAWDA?

Nie zyjemy w Afryce, kazdy z nas ma internet, dostep do informacji i wiedzy. Takze w zakresie antykoncepcji. Konodomy nie pekaja tak po prostu. Seks to nie tylko zabawa, ale takze odpowiedzialnosc, wiec mysle, ze warto "zainwestowac" w porzadna antykoncepcje. Ostatecznie zyjemy w w miare cywilizowanym kraju i jak ktos nie chce zajsc w ciaze to po prostu nie zachodzi w ciaze. Nie wiem jak to mozna prosciej wyjasnic. Co do alimentow to nie masz racji, bo to nie jest wola ojca placic, tylko ma taki prawny obowiazek. Secundo: nie mieszaj w to samotnych matek, bo to sa bardzo kochajace matki, zreszta pisalem wyzej ze nie chodzi mi o kobiete i jej wygode tylko o zycie dziecka. Tertio: nie chcesz dziecka, to je oddajesz. Zostawiasz je w szpitalu i idziesz sobie w sina dal.

Gość Amd.u
Po 1 wpadki sie zdarzaja gumki pekaja,tabletke mozna zwymiotowac a nadgorliwy katolicko ksiadz moze odmowic wypisania tabletki po bo mu sumienie nie pozwala,po 2 jestem corka alimenciarza i siedze w tym temacie od lat,nie wiesz na jakie pomysly wpadaja tatusiowie aby tylko nie placic,udaja bezrobotnych,zatrudniaja sie na czarno itp

Gość Amd.u
Wiem jak kochaja samotne matki ale wiem tez jakie sa realia,ty tylko jak obłakany potrafisz powtarzac puste slowa bez ruszenia tylka z fotela,ja jako dziecko samotnej matki i kobieta mam mniej racij niz ty?facet zza monitorka?wysterilizowac sie nie moge uprzedzajac twoj kolejny argument-panstwo zabrania

Opowiadasz jakies nieslychane, niewiarygodne historie? Gumki np takiego Durexa tak sobie pekaja? Nie wiem co kto robi z tym przed stosunkiem, moze juz dziurawe zaklada 🖐️ ale guma tak po prostu sobie nie peka przy wlasciwym uzytkowaniu;) Tak, wpadki sie zdarzaja, zazwyczaj po pijaku 🖐️ Jesli chodzi o alimenciarzy, to po prostu akcja z jakims prawnikiem i skuteczna egzekucja. Ale nie chodzi tu nam o matke, tylko o dziecko.

Gość Amd.u
Nadgorliwy lekarz'

Gość Amd.u
Czlowieku facet przepisuje wszystkie dobra na rodzine,zatrudnia sie na czarno albo za najnizsza mozliwa pensje i placi 100 zl alimentow lub wcale i jest nie do ruszenia!ostatecznie zwiewa za granice ale wybaczam ci niewiedze bo nie masz pojecia jak jest w rzeczywistosci,oddanie dziecka po porodzie powoduje plotki i nienawisc do wyrodnej matki

" 2 jestem corka alimenciarza i siedze w tym temacie od lat" x no właśnie. i jakoś mimo "ojca-alimenciarza" nie uznałaś że twoja egzystencja jest tak nędzna i nic nie warta żeby ją zakończyć. a jednocześnie domagasz się tego żeby prawo pozwalało kończyć egzystencje podobnych tobie dzieci alimenciarzy. to obrzydliwe. jeżeli sama chcesz żyć to dlaczego prawa do życia odmawiasz innym? oni jacyś gorsi od ciebie?

nie chcesz dziecka, to je oddajesz. Zostawiasz je w szpitalu i idziesz sobie w sina dal. xxxx ----- masz wpadkę i musisz się mećzyć 9 miesięcy?? facetowi to ąłtwo powiedziec!!! NIE JESTES KOBIETA WYPAD Z TEMATU! IDŹ NA LEKCJE EDUKACJI SESKUALNEJ TO SIE DOWIESZ ZE ANTYKONCEPKCA ZAWODZI CZXESCIEJ NIZ SIE FACETO WYDAJE!!!

Maciek B. to czysty idiotyzm kazać się komuś meczyć z powodu wpadki i rujonować życie sobie i komuś!!!

Gość Amd.u
Czemu o nas decyduja tacy ignoranci?i dlatego jest zle w tym kraju

@kurdupelka: jesli gumki Twojego faceta pekaja przy prawidlowym uzytkowaniu, to radze szybko zmienic dostawce hehe;)

Maciek B. @kurdupelka: jesli gumki Twojego faceta pekaja przy prawidlowym uzytkowaniu, to radze szybko zmienic dostawce hehe xxxx ----- jesteś strasznym tłumokim markowe gumki pękają durexy! nie ma tak że na 100 pricent ciąży nkie będzie trzeba być ułomnym żeby wierzyć że gumki to 100 zabezpiecznie

"wysterilizowac sie nie moge uprzedzajac twoj kolejny argument-panstwo zabrania" ale aborcji też zabrania i to wam nie przeszkadza się tak gorąco jej domagać. sterylizacji jakoś się nie domagacie. ciekawe dlaczego? ano dlatego że to nie o "własnym ciele" i "własnym zyciu" chcecie decydować a o ciele i życiu waszego dziecka. i to tak "zdecydować" żeby je po prostu uśmiercić.

@kurdupelka: a co ma plec do tego, ze ktos jest przeciwnikiem mordowania dzieci?:) Jesli nie znasz sie na antykoncepcji, to nie uprawiaj seksu 🖐️

@kurdupelka: to czysty idiotyzm zabijac kogos innego z powodu wlasnej wpadki:)

"DOWIESZ ZE ANTYKONCEPKCA ZAWODZI CZXESCIEJ NIZ SIE FACETO WYDAJE!!!" x metoda "szklanki wody" nie zawodzi.