Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaniemaaaaaamnie

nie ma żadnego dobrego wózka! Jest?! Udowodnijcie!

Polecane posty

Już mnie szlag trafia! Chce wózek. Wielofunkcyjny. Wygodny dla dziecka. Koła koniecznie pompowane. I co? NIE MA!!! Mieszkam na 3 piętrze, więc nie może być ekstremalnie cięzki. Mam niby coś takiego jak "wózkarnia", ale boję się że mi szczury w wózku będą spać;/ Chciałam x landera- to pisze wiele osób że ma złe siedzisko Chciałam emmajunge mondial duo combi - to piszą wszyscy że cięzki jak cholera mutsy podobno to wózek tylko do galerii To co ja do cholery mam kupić?!!!!!!!!!!!!!!11 Przeraszam, ze się uniosłam...

Gość kurka bez pazurka
bo nie ma ideałów :) niestety wygodne wózki raczej nie są lekkie. /jak chcesz pompowane koła to wszystkie chyba będą diabelnie ciężkie. A to, że ktoś pisze, że siedzisko nie takie, że rączka niewygodna, że coś tam nieporęczne to rzecz względna. KAżdy lubi coś innego :)

Gość wiem co i jak
lekki wózek ? proponuję kupić jaki Ci się podoba i jaki jest funkcjonalny dla dziecka , stelaż zostawiać w wózkarni a gondolę brać do domu , to samo ze spacerówką :) chyba jedyne wyjście , to takich jak trzeba to nie ma :)

Gość Ja rownież uważam, że dobrego
i stabilnego wózka nie kupisz lekkiego... Ja od roku korzystam z takiego 3w1, ciężki jak cholera, mieszkam na 4 piętrze bez windy :o Latem zostawialiśmy wózek w aucie, na szczęście i stelaż i gondola mieściły się w bagażniku. A zimą zostawiamy na 1 piętrze obok drzwi sąsiadów, którzy na szczęście nie mają nic przeciwko. O wózkarni możemy pomarzyć :) Natomiast ostatnio kupiłam lekką spacerówkę na wiosnę, podczas ładniejszej pogody ją wypróbwałam. Nie ma porównania do tamtego ciężkiego i masywnego wózka z pompowanymi kołami! Dlatego albo lekki, albo dobry i stabilny :) to moje zdanie.

Gość alaaaa maaaa kotkaaaaaaa
mam xlandera xa ...jest może ciężki owszem ale...był z nami nad morzem (jeździł po piasku) był z nami w górach(wyboje,kamienie nie są mu obce) i jeździłam nim po trawie,po dziurach,po śniegu , w sklepie był wykorzystany w 100% ma swoje wady które wkurzały mnie w poszczególnych etapach ale z perspektywy czasu nie zamieniłabym go na żaden inny wózek. Przeżył niejedno a trzyma się świetnie .

Myślę też, że wózek koniecznie musi mieć skrętne koła. Jak widzę jak męczą się (zwłaszcza na sniegu) ludzie z tymi wózkami jak czołgi co nie mają skrętnych kól to już nie narzekam na mój wózek :)

Olśniłyście mnie! No przecież jaka ja głupia jestem ! Fakt! stelaż można zostawić w wózkarni! Swoją drogą muszę tam się wreszcie wybrać i zobaczyć jak wygląda to miejsce:) Myslicie że emmaljunga mondia to dobry wybór? I czy koła pompowane to dobry wybór? Jestem jakoś uprzedzona do piankowych...

Gość chyba w snach
polecam maxi cosi mura ;)

Pompowane są najlepsze. Piankowe to już tylko do lekkiej spacerówki. A pompowane zniosą każde warunki! Jedyny mankament - czasem jak każde pompowane koło może po prostu się przebić... My tak mieliśmy 2 razy. Ale ogólnie najlepsze.

ten cały emmaljunga nie ma skrętnych kół. To jest super rozwiązanie moim zdaniem. Razem z koleżanką chodziłyśmy na spacery, ja ze skrętnymi kołami mogłam latem sobie zjeść coś i jedną ręką prowadzić wózek, ona nie ma skrętnych i jedynie się umęczyła.... Ale wybór Twój :)

a co wlasciwie dają skrętne koła?

Gość alaaaa maaaa kotkaaaaaaa
jak będziesz odwiedzać np. sklep to się przekonasz, że slalom między wieszakami/półkami jest o wiele łatwiejszy

Gość zonaKraka
Ja miałam Mutsy, jeździłam nim po masakrycznych chodnikach i nie narzekałam nigdy. Zależało mi żeby był lekki... Siostra ma Jedo Fyn, bardzo fajny, można jeździć po wertepach, z amortyzatorami, ale ciężki- trzyma w garażu. Masz serio szczury w wózkowni? Sama szukałam i albo ciężki był, albo bez amortyzatorów, ale ja miałam bez i nie trzęsło nim...

łatwo prowadzi się wózek. Jedną ręką trzymasz przy uchu telefon i rozmawiasz, a drugą manewrujesz jak Ci się podoba. To naprawdę ułatwienie. Wiem, że jak jakiś wózek się spodoba to trudno zmienić zdanie, ale może idź do sklepu i porównaj jak się prowadzi jeden i drugi. Naprawdę nie ma porównania moi zdaniem. Skrętne koła są świetnym rozwiązaniem.

Gość wiem co i jak
na podwoziu "duo s " fajny by był , skrętne koła , gondola ma uchwyty do przenoszenia i jest jednym z najlżejszych wózków :)

Ja wczoraj otrzymałam przesyłkę z moim wózkiem Alpiron knorrbaby, który zamówiłam w czwartek bodajże. http://www.goonis.pl/wozek-wielofunkcyjny-knorr-baby-alpiron.htm Czy jest idealny to jeszcze powiedzieć nie mogę bo nadal dzidzia w brzuchu więc nie jest na co dzień używany. Jeśli chodzi natomiast o ogólne wrażenie to bardzo fajny, waga ok. 12-13 kg także ciężkawy, ale taki chciałam, ma pompowane koła i fotelik był w zestawie. Poszukiwania też były ciężkie, ale postawiłam na ten i zobaczymy.

a to z tym sklepem to też prawda :)

Gość xxjsznd
Ja mialam austin coletto 3 i bardzo lekki, skretny i wygodny :)

Gość wiem co i jak
zadałam sobie trochę "trudu" i sprawdziłam ten wózek , masz do wyboru 4 podwozia , 3 mają normalne koła i 4 właśnie skrętne, i ten z eko skóry jest ładny , tyle że nie jasny , bo cię szlag trafi z czyszczeniem

no własnie widzę, że mogę wybrać ze skrętnymi kołami emmaljunge, ale wtedy koła są niepompowane;/ A co do szczurów...nie wiem nie byłam tam :D Ale zakładam że jak jest piwnica to i szczur byc musi;)

Można wybrać spośród 4 różnych podwozi: Classic Chrome Pompowane koła na łożyskach kulkowych i opony z białymi brzegam Classic Cryptonite Pompowane koła na łożyskach kulkowych Sport Cryptonite Pompowane koła na łożyskach kulkowych Duo S Skrętnymi kołami, koła bezdętkowe na łożyskach kulkowych Co to są koła bezdętkowe na łożyskach kulkowych? Takie zwykłe gumowe, które się z czasem zetrą?

Gość wiem co i jak
prędzej złapiesz gumę w pompowanym , niż zetrą Ci się bezdętkowe :) to tak jak z samochodowymi :)

Gość wiem co i jak
koła piankowe to co innego

Gość marcelinna
Polecam Chicco for me. Tyle że nie ma pompowantch kół. Lekki i wygodny

Gość ja mam xlandera xa
super wozek ale skretne kola doprowadzaly mnie do szalu jak lezal snieg a chodniki nieodsniezone. Mam je zablokowane i jest git. Moglaby byc przekladana raczka ale coz. Jestem drobna ale wozek nie wydaje mi sie ciezki.

Gość Moim zdaniem tylko Emmaljunga!
Nawet niekoniecznie nową, bo rozumiem, że to duży wydatek i strach zostawiać w wózkowni z racji ryzyka kradzieży, ale używane są już od 1500 zł (Classic, Smart, Edge). Można tez zostawiać w bagażniku auta przed blokiem jak ktoś nie chce wnosić. A zresztą wnoszenie też nie jest takie trudne, szczególnie na 3 piętro, wystarczy je rozłożyć na raty: najpierw gondola z dzieckiem, a potem stelaż raz dwa i wniesione. Tylko kupuj ciemne kolory, bo się nie brudzą i są bardziej eleganckie (np. czerń, szary itp)

Gość Moim zdaniem tylko Emmaljunga!
I bez skrętnych kół! Bo modele ze skrętnymi mają atrapę amortyzacji, nie bujają się, są sztywne i gorzej wyważone, dlatego nie tak łatwo je podbić i bez skrętnych kół nie można by było nimi manewrować. Te bujane nie potrzebują skrętnych kół bo są tak genialnie elastyczne i wyważone, że z łatwością się je podbija. Na polskie chodniki koła powinny być pompowane.

Dzięki za opinie;)

Gość olejek ze slodkich migdalow
polskie wersje emmaljungi, czyli jedo, tez sa bardzo dobre aurorko! sprobuj w sklepie. wedlug mnie nawet jeszcze bardziej sie bujaja niz te szwedzkie, bo maja skorzane paski zamiast plastikowych wahaczy, tylko tapicerki maja brzydsze, bo pstrokate i z napisami, ale mozna przymknac oko i oszczedzic sporo kasy

Gość Papajaa
Navigatory mają duże pompowane koła które sobie świetne radzą ale jak każdy na takim podwoziu swoje waży. Czytalam w jakims kolorowym magazynie że najlzejszy jest Delti Emu, coś koło 7 kg. Ma dwa duże pompowane koła z tyłu i z przodu mniejsze piankowe chyba.