Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonomii

ile dac kolezence pieniedzy na wesele?

Polecane posty

Gość zielonomii

bardzo się przyjaznilysmy przez cale liceum, na studia ( 2 lata temu)kazda poszla do innego miasta, kontakt sie nie urwal ale byl bardzo sporadyczny, nie spodziwalam sie,ze zaprosi mnie na wesele.. ja studiuje zaocznie, zarabiam 1100 na reke z czego oplacam studia, mieszkam u rodzicow, nie mam za duzo kasy. ile mam dac? chlopak moj nie bedzie sie dokladal, bo on jej nawet nie zna, doradzcie prosze ;)

Gość a ja mam inne zdanie
myslę, zę 300zl bedzie ok

Gość nie no na prawde
300-400 od pary, chociaz bardziej ku 400 bym sie sklaniala ... no ale kazdy daje tyle ile moze ;)

Gość zielonomii
aż tyle? 400?

Gość a Twój facet idzie z Toba
na to wesele?

Gość khkjkkkkkkkkkkkkk
teraz minimum to 400 ale jak nie masz to moze kup prezent... jakis ekspres, komplet naczyn, reczniki pozadne duze co tam uwazasz,

Gość chyba w snach
wg mnie 250-300

Gość gfdgfdgfd
ja brałam śłub w zeszłym roku, zaprosiłam dwie koleżanki które przyszły z mężami, od każdej pary dostaliśmy po 500zł. Nikt z pozostałych gości również nie zszedł poniżej 500zł.

Gość no nie mam słów!!!
250zł komuś dać i na wesele przyjśc z osobą towarzysząca? ale z was dziady! tyle to jakby sama przyszła, a ona jeszcze chłopa chce ciągnąć ze sobą. pomyslcie troche, teraz 500zł za pare to minimum.

Gość zielonomii
moj facet idzie, ale on jej nawet nie zna, a razem jestesmy 2 msc..

Gość a ja mam inne zdanie
normalnie napisalabym 500zł, ale w Twojej sytuacji te 300 jest ok

Gość no nie mam słów!!!
a jak nie masz kasy to siedź w domu a koleżance wymy sl jakas dobra wymowke, np ze w tym samym dniu slub bierze twoja kuzynka...

Gość dobra dobre to
To jak nie masz kasy, to na hooy ciagniesz ze sobą faceta?. idz sama a w koperte wloz 200zł co najmniej. isc na darmowe to by kazdy chciał. a osoba towarzyszaca nie jest obowiazkowa.

Gość zielonomii
kurcze, teraz sie zmartwilam :( chcialabym isc,bo sie lubimy ale nie mam tyle kasy :(

Gość NAMOLNA KUMPELA
Ostatnio byłam na weselu u kuzynki i dałam 200 zł. w kopercie.Każdy tyle daje na ile go stać.Nie jest powiedziane że musisz sypnąć dużą kasę:D Na moim weselu ktoś mi włożył 10 zł. i też dobrze. Domyślam się, kto to taki,ale pewna nie jestem😠

Gość asefcasc csdasc
Ja bym dała tyle, na ile mnie stać :o Masz 150, daj 150, masz 250, daj tyle. A co to za jakaś moda, że jak para, to 500 to minimum? W łeb się stuknijcie.

Gość e-konto
300zl to totalne minimum. lepiej bylo by dac 400zl. (w przecietnym lokalu za osobe placi sie 150-200zl wiec za prare 300-400) a nie pasuje dac mniej niz za was zaplaca. prezentu nie kupuj bo PM wola sami sobie cos kupic wg swojego gustu z pieniedzy ktore otrzymaja jako prezent.

Gość co wy nat tooo
chociaz te 300 zl i nie rozumiem ,ze twoj facet chce zabrac dupe nawpierdalalc sie i napiuc za darmo a nie da nic z jakliej racji nie chce nic dac niech nie idze po 150 zl powinniscie dac i isc razem

Gość chyba w snach
no nie mam słów!!! 250zł komuś dać i na wesele przyjśc z osobą towarzysząca? ale z was dziady! tyle to jakby sama przyszła, a ona jeszcze chłopa chce ciągnąć ze sobą. pomyslcie troche, teraz 500zł za pare to minimum. autorka napisala ze zarabia tylko 1100zl. i nie ma za duzo kasy. potrafisz czytac ze zrozumieniem tepa s***** wg ciebie powinna stanac po latarnia zeby zarobic te 500 zl i wlozyc do koperty :D:D:D:D:D litosci !!!!!!!!!!

Miałam iść na wesele koleżanki we wrześniu, ale raczej nie pójdę, bo nie stać mnie na to żeby włożyć pół tysiaka do koperty. :( :( Niech zaprosi kogoś bogatszego w moje miejsce. :( :(

Gość werrbba
Bylam na weselu kolezanki ze studiow dwa tygodnie temu i w zwiazku z tym ze moj facet nie mogl pojsc ze mna dalam w kopercie 350 oraz bon do SPA o wartosci 150zl akurat dostalam od kogos a sama nie moge pojsc wiec by sie zmarnowal.Gdybym miala isc z facetem dalabym wiecej to zrozumiale.

Daj tyle na ile cie stac. Jesli ktos zaprasza Ciebie czysto kalkulacyjnie, to nawet nie ma co nosa wychylac poza dom w takim razie :o

Gość asefcasc csdasc
A jakbyście miały 4 wesela jednego miesiąca to co? :D Na żadne byście nie poszły, bo nie stać by was było na zapodanie 500zł każdej parze młodej, czy wzięłybyście kredyt w eurobanku, żeby nie wyjść na biedne? :D:D :o

Gość taka jednau89289i
teraz ceny w lokalu za osobę to ok. 200zł a nie wypada zeby młodzi was sponsorowali. idę to chociaż za siebie zapłacę zeby nie byli stratni, i to nie jest żadna moda, tylko po prostu kultura osobista. no ale jak ktoś woli isc się nawpierdalac za darmo to juz całkiem inny temat do rozmowy.

Gość hihihihihihhahahha
do tej wyzej: o weselu zazwyczaj wie sie duzo wczesniej, wiec jakis dramat by to nie był. moja chrzestna miala w jednym roku 5 wesel, w tym dwoch chrzesniakow. mi dala tysiac zł i tej drugiej tez, a reszcie to nie wiem ile, ale na pewno co najmniej 5 stow

[zgłoś do usunięcia]e-konto 300zl to totalne minimum. lepiej bylo by dac 400zl. (w przecietnym lokalu za osobe placi sie 150-200zl wiec za prare 300-400) a nie pasuje dac mniej niz za was zaplaca. prezentu nie kupuj bo PM wola sami sobie cos kupic wg swojego gustu z pieniedzy ktore otrzymaja jako prezent. nie wiem z jakich rejonow Wy jesteście ale u mnie 120 zł bierze najlepszy lolal w okolicy, przeciętnie to jest 100zł a niektorzy biorą po 80zł

Gość no nie mam słów!!!
no nie mam słów!!! 250zł komuś dać i na wesele przyjśc z osobą towarzysząca? ale z was dziady! tyle to jakby sama przyszła, a ona jeszcze chłopa chce ciągnąć ze sobą. pomyslcie troche, teraz 500zł za pare to minimum. autorka napisala ze zarabia tylko 1100zl. i nie ma za duzo kasy. potrafisz czytac ze zrozumieniem tepa s***** wg ciebie powinna stanac po latarnia zeby zarobic te 500 zl i wlozyc do koperty litosci !!!!!!!!!! xxxx HALO!!! WESELE NIE JEST OBOWIĄZKOWE!! jak nie masz kasy to siedź na dupie w domu a nie na balety za pół darmo lecisz. a s*** to mow sobie do corki/matki/kolezanki.

Autorko dam Ci rade... nie sluchaj tych pazernych dziewczyn ktore mowia Ci ze 500 :/ takie to w zyciu ciezko beda mialy bo mysla tylko o pieniadzach a ja Ci powiem tak: jesli kolezanka zaprosila Cie na slub to znaczy ze o Tobie pamieta i bardzo Cie lubi i wiekszosci ludzi nie zalezy na pieniadzach tak jak tym zmijom stad ktore jakby dostaly np 200zl i kwiaty to by osobe bliska z wesela pewnie wyrzucily. Takie pazerniaki jak wy dziewczyny to najchetniej pewnie by chcialy na kopertach miec nazwiska od kogo zeby wiedziec z kim wiecej kontaktow nie utrzymywac :// zalosne jestescie. Wiec mysle ze to zalezy czy Twoja kolezanka mieszkala juz z narzeczonym przed slubem bo jesli nie to naprawde mozesz jakies wyposazenie do domu kupic + bukiet a jesli mieszkali razem to jestem pewna ze nic sie nie stanie jak dasz 200zl + bukiet bo to nie o kase tu chodzi... Pozdrawiam

Gość no nie mam słów!!!
nie wiem z jakich rejonow Wy jesteście ale u mnie 120 zł bierze najlepszy lolal w okolicy, przeciętnie to jest 100zł a niektorzy biorą po 80zł xxx to chyba mieszkasz gdzieś pod ukrainą...... najlepszy lokal 120? nie chce wiedzieć, jak u ciebie wygląda ten najlepszy lokal....