Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Czkawka

Australia ma mądrego premiera :) Nie to co inne kraje... (nie wymienię jakie)

Polecane posty

Biali ludzie i tak są w mniejszości na świecie... Marzy mi sie jasny mężczyzna...białe dzieci...mam coraz mniejsze szanse na znalezienie takiego :(

Gość morgarrdo dryff
nie nie usprawiedliwia Twoja argumentacja jest moralnie słuszna i ja też, tak po ludzku, się nie raz oburzałem, bo się sporo naczytałem o konkwiście, kolonializmie, handlu niewolnikami, wojnach z Indianami Ameryki Płn. Jednak z tego nic w tej chwili nie wynika. Nic już nie można zrobić, jak tylko bronić swojego stanu posiadania. Jeśli uważasz, że, mówiąc wprost zdobyte kraje przez białych, biali mają teraz oddać kolejny zdobywcą, to ja mówię, że to jest głupi pomysł. To ja osobiście wolałbym już rząd złożony z samych Aborygenów i podejrzewam, że niejeden Australijczyk też.

Gość morgarrdo dryff
To się brzydź. To jest rasizm :D

miałam koleżankę arabke w szkole...jaka to była idiotka i egocentryczka! np. ogladamy film całą klasą, tam scena pocałunku chyba, a ona "O NIE NIE MOGĘ TEGO OGLĄDAĆ!" zamiast po prostu zasłonić oczy to musiała drzeć się jakby nas to obchodziło. Musiala cały czas podkreślać swoją inność, wyjątkowość i zaje­bistość.

morgarrdo-Po prostu nie umiałabym się z kimś takim związać, ale nie dyskryminowałabym ich :) Pani Czkawka-też miałam koleżankę Arabkę w szkole. Właściwie pół-Arabkę, pół-Polkę i była ona najnormalniejsza z całej klasy.

Gość nie nie usprawiedliwia ale
Jak to nic nie wynika? Albo pakujemy manatki i wracamy "skąd przyszliśmy" skoro nie chcemy się dostosować - czyli dokładnie to co poradził premier muzułmanom, albo wyciągamy jednak pewne wnioski. Ja uważam, że masowa migracja ekonomiczna niesie korzyści: jak np. emigracja Polaków do państw UE, która poprawiła w sposób odczuwalny sytuację w Polsce, a i napędziła rynki tych krajów, poprzez napływ taniej siły roboczej. O ile wiem, sami zainteresowani też na ogół są szczęśliwi. Wszystko można, o ile robi się to z głową po prostu. Mieszkańcy Australii (nawet i Aborygeni) nie są jej właścicielami i warto przyjąć trochę pokorniejszą postawę, a konflikty na tle religijnym rozwiązywać na gruncie religijnym a nie państwowym.

no tak u mnie też pół arabka..w zasadzie to znam jeszcze jedną pół arabkę i ta druga jest spoko. tylko,że spotyka sie z Arabami...powinnam sie cieszyc, bo nie robi mi konkurencji, ale jednak zastanawiam sie czemu :O

tylko,że Polacy w Niemczech czy gdziekolwiek na ogół "zapierdalają" a potem własnie kase przywozą do Polski, a jesli mieszkają w niemczech to nie robią tam burd i nie szykują się do przejecia kraju... możecie sobie mówić co chcecie, że arabowie są niewinni itp. że to czarny PR ... wiadomo,pierwsi nie kozaczą,jak są w mniejszości to są grzeczni, ale potem nagle bedzie ich wiecej, wiecej i ... co bedzie dalej? możecie mówić,że nic sie nie dzieje, ale jak sie zacznie dziać to juz nie bedzie odwrotu i patrzenia wstecz. Tylko teraz można coś jeszcze zdziałać na typ etapie. A Wy Arabofile możecie sie bratać z nimi... już chyba lepiej być sługusem niemca czy anglika niż araba...

w jakim stosunku wystętpują do siebie znaczenia pojęcia RASIZM-TOLERANCJA? wg mnie sie wykluczają.Jestem tolerancyjna- jesteś Arabem? ok, akceptuję to, ale mam prawo Cię nie lubić. Tak to widzę. Czy brak pozwolenia na nielubienie nie jest aktem zagrażającym naszej wolności? Nie lubię,bo patrzę przez pryzmat znanych mi arabow. Namolów, psycholi, terrorystów, smierdzieli, leni, agresorow (moją znajomą pobił obcy turas na ulicy) ... i bylam wkurzona,że nie zgłosiła tego na policje... czasem myślę,żeby sprowokowac bojke z takim, a potem deportowac...ale to nie takie proste, jak te tchórze kebabowe chodzą zawsze stadami...

ale ta druga pol arabka, ta glupia i brzydka, spotykała sie z Polakami, a przynajmniej pamietam,że z jednym, nawet niebrzydki był,ale ona zgrywała księżniczkę, on w końcu ją rzucił, była wiecznie zrzędząca. tak własnie to jest chore, ciapate babki tylko dla ciapatych, a oni chcą dymać białe :O ale co poradzić, cielaki głupie lecą na opalonych... może też powinno sie je oblewać kwasem? albo sterylizować przynajmniej.

ale ta ciapacze są sprytne...nie tak dawno podszedł do mnie na uczelni koleś i zagadał po angielsku! blondyn niski, jasne oczy...w życiu bym nie pomyślała,że to Turek :O niemniej jednak i na takich trzeba uważać, bo to może byc taka przynęta, np. werbunek do arabskiego burdelu :(

Pomarańczko, a ta prawda,że Aborygeni jedzą ogon Kangura? mieszkasz w Australii? dużo tam Arabów?

Gość nie nie usprawiedliwia ale
No cóż, ale to właśnie Aborygeni są u siebie, więc premier Australii niech się dostosuje tj. niech wącha benzynę i niech nie będzie wykształcony - wszak trzeba szanować zwyczaje kraju do którego się przybyło bez zaproszenia.

http://www.euroislam.pl/index.php/2011/03/zjednoczone-emiraty-arabskie-ofiara-gwaltu-skazana-za-cudzolostwo/ to są dzikusy, ktoś dobrze skomentował, mają mnostwo hajsu, ale nadal są prymitywami, myślę,że oni są mniej zaawansowani w ewolucji niż my. swoją drogą zastanawia mnie czego ta laska tam szukała, chyba w Australii nie jest aż tak strasznie...no i jechac do kraju arabskiego do pracy...odważna!

Gość Arabka91
First i'm a muslim, second i just want to tell you something please don't believe anything you hear who told you all that pullshit! our prophet married a 9 y old not 6 and she was adult i don't know how to say it in english but she was ready for merrage like she can pregnant or something, obczajcie to :D :D :D :D :D hahaha nie ona nie miała 6 lat! miała 9 i była gotowa na małżeństwo i ciąże :D

Gość no co tu dużo gadać
Skoro już obrabiamy tyłek Mahometowi-pedofilowi, to co powiesz o Locie? Bóg ukochał go najbardziej z całego miasta :).

żal mi kangurów...wygladaja na poczciwe zwierzęta...szkoda,że naszych nie-braci-starszych w wierzę też nie można odstrzelić. ja do azjatów nic nie mam, nie przepadam za nimi, ale też nie muszę się ich obawiać. tak jak mówisz, ludzie się boją arabów, nie wiem czemu w Polsce tego nie traktuje sie poważnie. Lota nie kojarzę, mało znam się na biblii, ale z tego co czytam na Wikipedii, wychodzi,że to jego córki z nim obcowały, ale wcześniej go spiły. Zresztą to jest stary testament, a chrześcijanstwo opiera sie bardziej na nowym,może sie mylę.

a przyjmują chętnie białe, wykształcone,wolne kobiety? czy chętniej np. takie kobiety z facetem?

Gość JanetCC
Australia wieje chujem, nawet paczki idą tam 2 miechy albo w ogóle. Nigdy więcej.

Gość jezusie nazaryjski co wy piepr
Kolonializm, niewolnictwo, apartheid a MOZE JESZCZE WSPOMNICIE WYPRAWY KRZYZOWE.Wszystko to stanowi niewatpliwie niechlubne karty z historii ludzkosci ale i zamknięty rozdzial (tak po prawdzie to w tamtych czasach ZWYCZAJNIE PANOWALO PRAWO SILNIEJJSZEGO ten kto mial przewage bezwzglednie ja wykorzystywal nie dostrzegajac w tym niczego zlego - MALO TEGO gdyby CHRZEŚCIJANIE byli spolegliwi i ulegli wobec SARACENOW to Turcy ZDOBYLIby WLADZE NA TERYTORIUm EuropY i z pewnoscia nie byliby dla podbitych ludow specjalnie wyrozumiali. Prawdopodobnie nie PRZYJELIBY tez idei TOLERANCJI I ROWNOSCI WSZELKICH WYZNAN charakterystycznej dla wspolczesnej etyki zachodnioeuropejskiej jeszcze co najmniej 1000 lat)

a trzeba znać angielski bardzo bardzo dobrze i mieć zdany IELTS ? mieszkasz tam? jesteś zadowolony/a? kiedyś myślałam,że życie tam musi być cholernie ciężkie bo daleko... wyspa i takie tam :D a z drugiej ładna pogoda...ładni ludzie :D ( przynajmniej wsrod tych ktorych pokazuja w tv ,są sami przystojni :D łącznie z siatkarzami i drwalami)

Gość JanetCC
"zamknij mordę idiotko" USPS express international. Tylko, żeby to wiedzieć to wypadałoby chociaż być, miernoto. Ogólnie ładnie tam, ale za mieszkanie na stałe podziękuję.

gdzie najlepiej mieszkać wg Was? z jednej strony lubię Polskę, ale z drugiej czuję jakby ten statek szedł już na dno :( poza tym klimat mi nie odpowiada...

Gość prowokacja jak nic!
"JanetCC "zamknij mordę idiotko" USPS express international. Tylko, żeby to wiedzieć to wypadałoby chociaż być, miernoto." BYc? Ty miernoto chyba nie wiesz co mowisz:D

Gość prowokacja jak nic!
" 23:52 [zgłoś do usunięcia] Pani Czkawka gdzie najlepiej mieszkać wg Was? z jednej strony lubię Polskę, ale z drugiej czuję jakby ten statek szedł już na dno poza tym klimat mi nie odpowiada..." klimat jak dla kogo,czyli co kto lubi.Na pewno nie polecam Melbourne,bo tam masz 4 pory roku w ciagu dnia:D i wychodzac rano nie wiadomo jak sie ubrac:D

tzn pytalalm gdzie ogólnie warto mieszkać, z całego świata(oprócz afryki i azji),a sydney? to moje marzenie...szeroka plaża, biały piasek...upały, wielkie miasto, zielono w parkach na obrzeżach, ale może to tylko moja imaginacja :D podobno cięzko tam o pracę? :)

Gość JanetCC
Jaka prowokacja? Paczka została nadana USPSem Express i szła do mnie do Australii prawie 2 miesiące. A jak ktoś wierzy w szybkie usługi pocztowe w tym zakątku świata, to nie wie co pisze bo nigdy nie był. Było to z 4 lata temu, może zmieniło się.