Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noooonnnppp

Pytanie o rejestrację w UP.

Polecane posty

Gość noooonnnppp

Witam chciałam się dowiedzieć co jest potrzebne do rejestracji w UP. Pamiętam ,że kiedyś trzebabyło czekać miesiąc na pierwszą wizytę po rejestracji, czy tak jest nadal?Jak jest z zaświadczeniem o ubezpieczeniu, czy można takowe dostać od razu przy rejestracji?

Gość noooonnnppp
...

Gość ewfweEWE
zaswiadczen juz nie daja, bo jest ten nowy system evus czy jak on tam sie zwie a zabrac ze soba, dowod, swiadectwo pracy, ew.ukonczenia szkoly i to chyba wszystko i idziesz do urzedu i cie przyjma tego samego dnia,

Gość ewfweEWE
a i teraz chyba po tygodniu wzywaja na podpis, a potem po 3 miesiacach ( przynajmniej u mnie tak bylo, ale w niektorych trzeba sie co miesiac zglaszac chyba jeszcze)

Gość noooonnnppp
dziękuje za odpowiedź;) w takim razie od razu po rejestracji dostanę ubezpieczenie?

Gość nie zapomni jeszcze
jak masz jakieś dyplomy ukończenia kursów czy jakiegoś zawodu to weź ze soba i weź odrazu zaświadczenie z banku )w którym masz konto) o numerze konta to też potrzebne

Gość ewfweEWE
ubezpieczona bedziesz, ale sadze ze w pierwszych dniach w tym systemie nie bedzie tego widac, wiec przykladowo gdybys poszla do lekarza, to musisz wypisac oswiadczenie ze jestes ubezpieczona z up.

Gość noooonnnppp
dziękuje za odpowiedź ;) chodzi mi głównie o to ubezpieczenie bo o znalezieniu pracy przez UP nawet nie śnie;)

Gość ewfweEWE
W takim razie życzę owocnego poszukiwania pracy :) chociaż sama wiem jak jest cieżko :(

nie wiem od czego zależy co ile trzeba do nich chodzić, ale ja sie rejestrowałam n początku grudnia, po tygodniu miałam spotkanie z doradcą zawodowym u nich i następny termin wyznaczony dopiero na koniec marca.