Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka95671

Moja córeczka ma chłopaka.Co robić ?

Polecane posty

Gość matka95671

Piszę tutaj bo mam poważny problem.Mam córkę Dominikę,która ma 12 lat i obecnie chodzi do 5 klasy podstawówki.Naprawdę śliczna dziewczynka wyglądająca na tyle lat ile ma .Jest bardzo spokojna,wyciszona i dlatego boje się o nią .Problem w tym że zakochała się w chłopaku i to na dodatek w 18 latku z 2 liceum. Jak z początku mi go przedstawiła byłam w szoku.Od razu było widać że miedzy nimi będzie z 6 lat różnicy. Nie podobało mi się to w ogóle.Nie chciałam do niej krzyczeć gdy ten chłopak poszedł bo nigdy tego nie robię.Miała trudne dzieciństwo bo była bita i krzywdzona psychicznie przez mojego męża zawsze pijanego z którym rozwiodłam się gdy Dominika miała 8 latek przez co ona jest często smutna.Nie mogłam wtedy przez całą noc zasnąć i myślałam dlaczego wzięła sobie o tyle starszego chłopaka i w ogóle dlaczego już ma.Bałam się ze on może ją wykorzystywać a z Dominiką znając ją miałby łatwo,wiadomo jacy są współcześni gówniarze.Rozmawiałam z nią,chciałam żeby z nim nie była.Ale pewnego dnia zmieniłam do całej sprawy nastawienie.Dominika była bardzo przeziębiona i leżała w łóżku ,39 stopni gorączki..Jak wróciłam z zakupów do domu zastałam tego chłopaka przy łóżku Dominiki.Zrobił jej śniadanie.Byłam mocno zaskoczona.Cały wtedy dzień się nią opiekował,3 następne też aż nie wyzdrowiała.Chciałam go poznać bliżej.Okazało się po rozmowie z nim że to miły,niezwykle wrażliwy chłopak.Powiedział mi że zawsze marzył o tym żeby mieć kogoś do kochania i opiekowania a inne dziewczyny go odrzucały.W sumie się nie dziwie bo on jest jakiś taki nieśmiały i wstydliwy.Wychowywał się bez ojca całe życie więc zrobiło mi się go szkoda.Bardzo go polubiałam. Dominika stała się przy nim o wiele bardziej radosna niż wcześniej.Pozwalam się im razem spotykać.Tyle ze ciągle myślę o tej różnicy wieku bo to dobrze nie wygląda ale naprawdę nie wiedziałam że chłopaka w takim wieku stać na taką opiekę. Jeśli można to proszę o porady .....

Gość loooooooool
przeciez ten temat juz byl od drugiej strony ;/

Gość 56786868u
12 lat i chłopak to już pewnie od dawna dziewicą nie jest. spóźniłaś się kobieto.

Gość pomocnaAllaa
rozuumiem ze ten chłopak opiekuje się twoją córką jak jestes pracy czy cos masz do robotyy....alee hmmm nie dziwi cię że 18 latek interesuje się 12 letnią dziewczynką???? chyba ze w swoim wieku znalezc nie może

patrz, obserwuj, rozmawiaj z córką. ­ może on jest akurat z tych normalnych, którzy nie myślą tylko o seksie. ­ aczkolwiek równie dobrze może okazać się amatorek nastolatek, więc uważaj 🖐️

trochę wydaje mi się to jednak mało zdrowe. 12 latka to dziecko a 12-18 to ogromna różnica wieku. dziwne że taki koleś się zainteresował dzieckiem. gdyby to było choćby 3 lata później to co innego ale 12 latka to chyba jeszcze prawdziwe dziecko. co takiego gościa do niej ciągnie? przecież to nie jest dziewczyna/kobieta w żadnym wypadku.

trzeba poważnie porozmawiać z córką żeby nie dała się namówić na pewne rzeczy na które jej "chłopak" mógłby ją chcieć namówić a chłopakowi pokazać jak działa maszynka do obcinania cygar gdyby mu jakieś głupie pomysły miały przyjść do głowy. x zdaje się w brazylii jakaś 9 latka ostatnio urodziła dziecko. ojcem jest właśnie jej 17 letni "chłopak".

Gość green zielona
patrz, obserwuj, rozmawiaj z córką. może on jest akurat z tych normalnych, którzy nie myślą tylko o seksie. aczkolwiek równie dobrze może okazać się amatorek nastolatek, więc uważaj hahahahaham jak on sam jest jeszcze nastolatkiem

no właśnie w tym wieku to jest duża różnica wieku, ale później już nie będzie. ale jeśli chłopak jest jeszcze dziecinny jak na swój wiek, to w sumie mogą się przyjaźnić, czy tam ze sobą "chodzić". ­ z tego co pisze autorka, dzieciaki mają po prostu braki rodzinne i szukały kogoś, kto ich zaakceptuje. chłopaka pewnie nie akceptuje jego starsze towarzystwo, a dziewczynka szuka opiekuna, którego nie znalazła w ojcu. ­ ale też bym się na miejscu matki mocno stresowała. ale dobrze zrobiła, że naskoczyła na małą i nie straciła z nią kontaktu.

"hahahahaham jak on sam jest jeszcze nastolatkiem" ­ no skoro ty nie widzisz różnicy między dzieckiem w 5 klasie, a człowiekiem formalnie dorosłym, to ja nie wiem. ­ sama mam chrześnicę w podobnym wieku i jakoś nie bardzo sobie wyobrażam, żeby "spotykała się" z dorosłym chłopakiem :o

"może on jest akurat z tych normalnych, którzy nie myślą tylko o seksie." Żaba, wybacz, ale to już kolejny cytat z jakiegoś taniego romansu który widzę u Ciebie w ciągu ostatnich kilku minut. Proszę, zlotu się, nie naginaj rzeczywistości do swojego wyobrażenia o świecie, bo szkodzisz biednym forumowiczkom.

Gość Angelissa
a wygląda bardziej na dziecko czy nastolatkę? czasem takie róznice się zdarzaja, przejrzyj sobei http://toster.pl jak coś :)

Gość kokochrzanel
A Ja powiem tak...Oglądałaś pewnie różne filmy, które pokazują, że życie niesie wiele niespodzianek. Jeśli ta mała jest radosna, t może dać jej coś w nagrodę od życia. A ten chłopak widać, ze jest dobra osobą . Ja bym porozmawiał z Nim na Twoim miejscu z zaufaniem. Z Nim. I o tym, żeby jej nie skrzywdził i o swoich obawach. Wiem, że to nie jest łatwe "bo z gówniarzem nie będę rozmawiać" ale może akurat potrzebują czułości , której nie zaznali wcześniej i sobie ja dają teraz. Może to minie, jak szczenięca miłość, ale to może być w ich życiu coś bardzo ważnego w tej chwili, czego bardzo potrzebują. Czytam też "Moja córeczka" Wiesz o co mi chodzi... Moja, Moja. Na pewno czujesz z Nią mocny związek, ze względu też na co, co Ona i Ty przeżyłaś, chcesz Ja chronić, ale może warto troszkę się oddzielić, pozwolić na to, zaryzykować i sprawdzić co będzie. Zawsze jako mama, będziesz i tak mieć ostatnie zdanie

Gość poradka24
ja ci powiem tak. powiedz mu całusy,przytulanie tak ale nic więcej akceptować nie będziesz i tyle... jak ją tak kocha to zrozumie

"Żaba, wybacz, ale to już kolejny cytat z jakiegoś taniego romansu który widzę u Ciebie w ciągu ostatnich kilku minut. Proszę, zlotu się, nie naginaj rzeczywistości do swojego wyobrażenia o świecie, bo szkodzisz biednym forumowiczkom." ­ a gdzie rzekomo widziałeś poprzednie "cytaty" przygłupie? ­ i może wytłumacz mi, jak można bardziej zaszkodzić ludziom, którzy po poradę przychodzą na kafeterię? no, słucham.

Gość merrii you
18 latek który opiekuje się 12 latką,kocha ją i pomaga.... niesamowity wyjątek. w sumie na twoim miejscu pozwoliłabym córce z nim być i obserwowała uważnie.Nie powinnaś w takim wypadku dyskryminować ich związku ze względu na wiek

Gość fdsgfdgfdh
Co w tym złego, że 18 latek ma dziewczyne w wieku lat 12? Dziewczyny w wieku 18 lat są w związkach/umawiają się głównie z takimi 23+ więc z kim ma być taki 18 latek tylko z młodszą. 18latka do 23 latka to 5 lat różnicy a 12 latka do 18 latka to 6 lat więc niewiele. Wszystko przez to, że dziewczyny zamiast umawiać się z rówieśnikami biorą się za starszych co w efekcie powoduje, że rówieśnicy zmuszeni są do interesowania się młodszymi czasem znacznie młodszymi.

Gość tellinna
fdsgfdgfdh Co w tym złego, że 18 latek ma dziewczyne w wieku lat 12? Dziewczyny w wieku 18 lat są w związkach/umawiają się głównie z takimi 23+ więc z kim ma być taki 18 latek tylko z młodszą. 18latka do 23 latka to 5 lat różnicy a 12 latka do 18 latka to 6 lat więc niewiele. Wszystko przez to, że dziewczyny zamiast umawiać się z rówieśnikami biorą się za starszych co w efekcie powoduje, że rówieśnicy zmuszeni są do interesowania się młodszymi czasem znacznie młodszymi. Ok ale w tym wypadku różnica jest duża i gdybym była matką tej dziewczynki to bym nie pozwoliła spotykać się z o tyle starszym chłopakiem. Angelissa a wygląda bardziej na dziecko czy nastolatkę? czasem takie róznice się zdarzaja, przejrzyj sobei http://toster.pl jak coś Jej matka przeciez powiedziała ze ta mała wygląda na tyle lat ile ma więc jak może wyglądać ? na pewno z tym chłopakiem gustownie nie wyglądają .....

Gość najłatwiej
jest zakazać i powiedzieć córce ze ten chłopak za stary i tyle.a co z jej młodymi uczuciami ? Pomyśl naprawde Telinna

Gość najłatwiej
to jest zakazać i tyle.Pomyśl Telinna co by czuła ta młodziutka dziewczyna jakby jej matka zakazała spotykać się z tym chłopakiem spotykać. Tymbardziej z tego co nam napisała ta matka to wydaje się że chłopak jest w porzadku

Gość śmieszny zgredzik
twoja córeczka rawdopodbnie już nie jest dziwicą!!! um pomysl nad antykoncepcją dla niej hahahahhahhahha

Gość kokochrzanel
ja podtrzymuje to , co powiedziałem. Dzieci też maja uczucia. Swoje dziecięce. Warto to uszanować. I tylko trzymać rękę na pulsie. 18 latek niech się pilnuje warunków i będzie ok. Piszę to bez grama naiwności.

Gość a49a
Nie wiem, czy to prowokacja... Ale jak nie, to jestem w szoku. :O JAK MOŻNA UWAŻAĆ, ŻE ZWIĄZEK 12-LATKI Z 18-LATKIEM JEST NORMALNY?! Wg prawa jakikolwiek kontakt seksualny między nimi jest przestępstwem, wiesz? Nie musi to być koniecznie seks.

Gość niestety, jest nie halo
w dwunastolatce budzi się uczuciowość i seksualność, a ten chłopak ma to już za sobą, ma pierwsze zauroczenia za sobą, od kilku lat staje mu na widok atrakcyjnej dziewczyny, od kilku lat się onanizuje, itp. a to dziecko jest mu potrzebne, bo co? bo widzi w nim dojrzałego mężczyznę? w jej ograniczonym widzeniu świata? nawet jak nie ma seksu, to nie jest to zdrowa dla córki sytuacja

Gość Heniu
Nie można nikogo sądzić po wieku. Z 12-latką idzie się dogadać przecie. Raz zetknąłem się z taką rodziną w podobnej sytuacji - ja "stary", dziewczyna młoda i ona od razu przedstawia mnie swojej rodzinie (ona 15 ja 23) - a co ciekawe nic nas nie łączyło po prostu ona jak mnie poznała to chciała też, żeby jej rodzina o tym wiedziała, z jaką paczką idzie np. na ognisko - tak była wychowana. Co ciekawe oni się nawet nie zdziwili - zaprosili mnie na ciasto, pogadaliśmy, nawet mnie chyba polubili. Szczerze, to mnie to ostro zszokowało, do dziś zazdroszczę im relacji, wzajemnego zaufania i tak dalej. Niewiele jest takich rodzin nawet dzisiaj a co dopiero w tamtych czasach. Myślę, że powinnaś dużo rozmawiać z córką ale nie reagować histerycznie bo to nie pomoże. Przecież nie będziesz córki izolować od chłopaków do końca życia, trzeba włożyć sporo pracy w to, żeby mieć na tym kontrolę i starać się bardziej córce pomóc przejść przez ten trudny okres w życiu. Te kilka lat prawdopodobnie zadecydują o jej przyszłości. Z tym 18-latkiem oczywiście też dobrze żebyś pogadała. Nie każdy w tym wieku jest zły, czasem koleś może wyglądać jak szatan ale jest pacyfistą :)

Do chuja pana boga jak można być zaskoczonym okazywaniem miłości!? A jakby miała 10 lat, a on 20? Co ty myślisz, że całe życie polega na ruchaniu!? Ale dla ciebie pewnie tak, głodnemu chleb na myśli bo pewnie tobie brakuje porządnego ruchańska. Co ty myślisz że co? Jak córka ma potrzeba kontaktów z chłopakami to bez znaczenia jest wiek. Co ty myślisz że Stasio to tylko o ruchaniu myślał na widok Nel? A nawet jak będzie chciała uprawiać seks to co? Złamiesz prawo natury w imię jakiegoś chorego prawa nędznego człowieka? Ludzie bezrozumni nie są nic warci żyją - umrą, lecz błogosławieni posiadający rozum, bo takich choć też umrą można zaliczyć do postaci prawdziwego uformowanego człowieka którego życie choć tak kruche musi być wartościowe i którego życie powinno się stawiać nad życie stworzenia niemyślącego. Ludzie - podludzie. Amen.

Gość a49a
Wy jesteście niepoważni :O 12-latka to DZIECKO, a 18-latek w sumie dorosły. Sama mam 19 lat i jakby jakiś kolega w moim wieku powiedział, że spotyka się z 12-latką, to po prostu nie mogłabym w to uwierzyć. Uznałabym, że jest pedofilem.

Gość Daniela Story
do fubusiowe dziecko Prawo to prawo i trzeba przesztrzegać.chociaż oni pewnie już je łamią bo się pewnie już calują i przytulają też a wiadomo że 18 latek z 12 latką nie powinien tego robić ale przeciez za to nikt ich ścigac nie będzie. ale za seks owszem,kara nie ominie

Gość Daniela Story
twoim zdaniem 12 latka może uprawiać seks z 18 latkiem ? jeśli tak to ty nie wiesz w jakich czasach żyjemy.jak zajdzie w ciąże w wieku 13 czy 14 lat bo teraz i tak wątpie bo pewnie jeszcze miesiączki nie miała i potem co ? w sądzie nie uwieżą ze zrobila to swiadomie ,chłopak pójdzie siedzieć a ona z dzieckiem zostanie sama ,być może z pomoca mamy i tyle.nikt nie uwierzy w miłość 12 latki i 18 latka