Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blond mama

pokoj dla Synka i dziewczynki?!!

Polecane posty

Mam Synka 4 latka i czekam na drugie dziecko.Mozliwe,ze bedzie dziewczynka za( miesiac sie dowiem)...jak wtedy urzadzic ich wspolny pokoj??!!!!musze miec plan awaryjny i mam metlik w glowie!!Nie trawie kolorow....zielony kremowy i zolty pomyslalam o fiolecie i naklejkach na sciane tylko jakie ?!! i mebelki...prosze doradzcie!!desperacja.pustka w glowie.

Gość kurka bez pazurka
Ja mam syna i córkę. Pokój możesz zrobić właściwie we wszystkich kolorach- z wyjątkiem różu, fioletu też niektórzy starsi chłopcy nie trawią. Naklejki, dodatki powinny być uniwersalne- nie księżniczki i nie auta- chyba, ze jedno z Twoich dzieci będzie wykazywało zainteresowania niekoniecznie "dostosowane" do swojej płci :P

Gość kurka bez pazurka
Jest mnóstwo mebli, dywanów, zasłon, ozdób które są zupełnie neutralne. Np. naklejki z Myszką Miki mogą tak samo spodobać się chłopcu jak i dziewczynce i wstydu nie będzie;)

Gość kurka bez pazurka
*wstydu przed kolegami oczywiście ;)

Gość cuf placek
pogrzało cie? fioletowy pokój? to już sie nie certol i machnij od razu na czarno :classic_cool:

Gość sdsadasdasdsadasddsa
a gdzie tam fioletowy, wlasnie ladny cieply capuccino, zalezy ile masz kasy.... jesli mozesz sobie pozwolic to wzielabym kogoś kto maluje artystycznie sciany i mozna by bylo fajny motyw namalowac i niewygladaloby to tak tandetnie jak naklejki. Na przyklad zwierzęta ale to juz musisz wybrac zeby nie mieszac: albo zw. domowe, kot, pies itp, albo motyw afryki zyrafka, lew, slon, albo morskiem, delfin, rekin, ryby, konik morski.

No i tu nie moge sobie pozwolic na graficiarza..zyjemy w Armeni zostaje mi na allegro zamowic naklejki.Myszka miki to swietny pomysl nie chce sie wyplacac,bo dom chcemy sprzedac a remont samych 5 pokoi 100 mkw to niezle koszty,nie zabawimy tu dlugo a remont jest potrzebny,normalne warunki dla dzieci.A co sadzicie naklejkach firmy NICI misiach?

Capuccino!!!! to jest to! i na to naklejki NICI dobry zestaw? albo smerfy? jejku mysle ze moj 4 latek juz wyrosl dawno z tych bajek...nie oglada

Posluchajcie moj maly uwielbi MY LITLE PONY jest 339 naklejek tych kucykow do wyboru do koloru jak myslicie unisex?

Gość djjjjjjjjii
skoro macie 5 pokoi po co chcesz gnieść dzieciaki w jednym pokoju?

Gość masakratrkaa
a muszą być naklejki z bajek? może jakieś zoo http://allegro.pl/naklejki-scienne-dzungla-safari-zoo-jungle-150cm-i2952748367.html http://allegro.pl/naklejki-na-sciane-duzy-zestaw-pociag-3-m-i3003733700.html a jak już bajki to moze takie neutralne ze względu na płeć? np http://allegro.pl/naklejki-scienne-nemo-na-sciane-1-5m-ocean-xxl-i2988126600.html Ewentualnie zrób kącik synka i nad jego łózkiem naklej mu jakiegoś spidermana a nad łózkiem córki naklej coś dziewczęcego. Fioletu do dziecięcego nie polecam bo ciężki kolor. Ja mam osobiście żółty ale Tobie nie pasuje. Moze pomaranczowy (bardzo stonowany) albo błękitny? pooglądaj w marketach budowlanych katalogi może coś Cię zainspiruje

Gość kurka bez pazurka
To może porozmawiaj z synem i razem coś wybierzcie. Myślę, że kuce pony bardziej kojarzą się z dziewczynkami. Teraz mały sobie je ogląda i lubi, ale za jakiś rok może już nie chcieć na nie patrzeć. Mój syn też ma 4 lata i jeszcze uważa różowy za swój ulubiony kolor :) ale dzieciaki szybko się zmieniają- pójdzie do szkoły, przyprowadzi kolegów i wtedy może wstydzić się słodkich koników na ścianie

Gość kurka bez pazurka
Właśnie o tym mówiłam- że neutralne naklejki. Myszka Miki to tylko przykład. Może być to pies, kot albo jeszcze coś innego, Byle nie zrobić całego pokoju w superbohaterach albo lalkach w kieckach ;) Można też zrezygnować zupełnie z naklejek. JA lubię stonowane kolory na scianach w dziecięcych pokojach. I tak znajduje się w nich milion kolorowych gadżetów i szpargałów. Stonowane ściany są więc miłą odmianą ;)

Gość ! Terenia !
Wspólny pokój dla chłopca i dziewczynki to porażka :O Skoro nie macie warunków na więcej dzieci, to trzeba było się lepiej zabezpieczać, albo usunąć tę ciążę. Już współczuję tym dzieciom rodziców bez wyobraźni.

Po pierwsze w jednej z odpowiedzi widze koment jesli nie macie waruknow...to czytaj dokladnie ,a dla pytania 5 pokoi i razem beda?!!Juz wyjasniam jeden pokoj ma tesciowa durgi Ja z mezem 3 to salon a 4 i 5 zbuzona sciana i bedzie to pokoj dla dzieci bo jeden bez uzytku bez okien 4 sciany wiec 1 duzy jasny dla dzieci zostaje.Dziekuje za stronki juz zagladam.Dziekuje wszystkim za pomysly:)

Gość masakratrkaa
ale jak burzysz sciane to bedzie duzy pokój, spokojnie wygospodarujesz miejsce dla obojga i chłopcu kącik z chlopiecymi a dziewczynce z dziewczecymi najlejkami mozesz zrobic Osobiscie uwazam ze pokoj z rodzenstwem nie jest komfortowy ale to norma wiec droga tereniu - idz być prowokatorem gdzie indziej:P

To bardzo dobry pomysl z tymi bochaterami MIKI jest tam i MINI i MIKI !!! Do tego Synowi kupujemy lozko czerwone AUTO bedzie idealnie pasowac!!! to teraz sciany do tego jakie?..........

Nie wiem czy u Ciebie da się tak zrobić, ale moje kuzynostwo, właśnie chłopiec i dziewczynka, mieli pokój podzielony jakby na strefy i dwie ściany czyli jeden róg były chłopcowe, a dwie kolejne dziewczynkiwe :) Każde miało swój osobny kąt do zabawy. OcZywiście wszystko zrobione tak żeby się za bardzo "nie gryzło" ;)

No dziekuje za zrozumienie .Mysle ze dobrze wykombinowalam i uzyjemy wiekszy metraz do wiekszej swobody i przestrzeni dzieci:) Bedzie to dokladnie 26m kw mysle ze ok....

Gość kjnhbgvcxcvghnj
ja mam motywy dzungli małpki ,żyrafy palmy:) zawsze i wszedzie daja rade:)

No Scianka nie wchodzi w gre gdyz z naszego pokoju bedzie przejscie do dzieci w postaci luku,Zadnych drzwi.gdybym zrobila pozorowa scianke znowu bym pozbawila pokoju swiatla u dzieci i zrobil by sie pewnego rodzaju labirynt i zaslona :(Nie miaa bym na widoku czesci pokoju

Gość kjnhbgvcxcvghnj
mozesz przedzielic pokoj regalem takim na przestrzal i bedziesz miala dwa w jednym a kazde dziecko swoj wlasny kąt i swoje wlasne naklejki:)

Gość kjnhbgvcxcvghnj
i dzieci bedziesz widziec tylko przymocuj go do podlogi/sciany zeby szalenstwa go nie przewrocily:) ja tak oddzielilam salon mamy kacik tv i jadalnie w jednym ale jednak osobno.

Dzungla posiada kolory zieleni i brazu,moj Syn nie lubi ich podobnie jak ja,ale to jego pokoj decyzje podejmuje on:(pokazalam Mu teraz od kogos te propozycje podanej stronki ale mowi ...mama nie pamietasz zielony nie chce ...no nic dziekuje za wpis.No myszy Miki od razu sie spodobaly:) I Rzeczywiscie tak zrobie czesc pokoju w jego stylu a czesc dla dziewczynki.W takim metrazu nie bedzie zly taki pomysl myslalam tez by pokoj odgrodzic lozkiem jednym i miec przejscie do czesci dziewczynki w ten sposob....Co wy na to?

Regal pionowy jest waski od sciany jasne a na dlugosc polacze z komoda i mam odgrodzone swietne tak zrobie!!!

Dobra kochani poczekajmy ten miesiac na USG...haha moze sie okazac,ze tez chlopczyk!!!To bedzie o wiele prostrze;)I doradzicie mi najfajniejszy wystruj dla chlopcow:)Jak co na dziewczynke mam juz pomysl,wszystkim zaangazowanym dziekuje za wpisy :)

Gość polecam słownik
rozumiem błędy, ale bochater, prostrze, wystruj? porażka

Prosze mi wybaczyc za bledy rzeczywiscie byki,ale 5 lat praktycznie w innym kraju brak obcowania z pisownia i zmeczone oczka po 3 nieprzespanych dniach daja siwe znaki.Czasem zdarza mi sie prosze o wyrozumialosc :(

Gość dgfhcgkbjln;nj
unikaj różu, liliowego, fioletowego, motywów aut itp. i wyjdzie dobrze możesz kupić białe meble, a pokój zrobić w zestawieniu koloru (zieleni albo niebieskiego) z beżem może być zieleń i żółć możesz zrobić pokój w granacie, bieli i czerwieni

Gość kjnhbgvcxcvghnj
u mnie sa jasne sciany tylko te motywy dzungli sa zielono brazowe uwazam ze przy duzych motywach jasne sciany sa ok byle nie laczyc zbyt wzorow.a co do fioletu moj 14 latek jest zakochany w tym kolorze i pokoj ma fioletowo popielaty i wyglada super to samo czerwien z jasnym szarym i dodatkami czerni(taki mam przedpokoj) mozna pokombinowac naprawde fajnie teraz wybor farb jest przeogromny az ciezko wybrac:)