Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NElii-Furqq

Dlaczego mleko UHT jest szkodliwe i nie pijecie go?? nierozumiem..........

Polecane posty

Gość ja bym poszła
hahahaha UHT SZKODLIWE :D dawno się tak nie uśmiałam :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kosikosikosi
cyt: (no moze taka, ze temp pasteryzacji nie zabija wszystkich mikroelementow dlatego jest zdatne do spozycia krocej) a co ma zawartośc mikroelementow do tego jak dlugo świeze jest mleko?????? nie czaje?????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kosikosikosi
nastepna nie potrafiaca czytac ze zrozumieniem, nikt nie pisze ze mleko UHT jest szkodliwe tylko bezwartosciowe :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zebyscie sie nie posraly
dlatego wlasnie uwazam, ze te nawiedzone matki polki co mleka z kartoniku nie tkna to przesadzaja. i racja z tym co piszesz tylko, ze kiedys ta marchewka byla z grzadki babcinej np, bez nawozow, krowy tez babcia doila i zbala o higiene a krowy sie pasly na lace a nie byly karmione paszami. przemysl przetworczy musial sie niestety dostosowac do istniejacych warunkow ale nie dajmy sie zwariowac, gdy ktoras nawiedzona napisze, ze mleko uht jest SZKODLIWE

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zebyscie sie nie posraly
chodzi o drobnoustroje - niektore gina w temp pasteryzacji inne potrzebuja wyzszej (UHT). w domysle drobnoustroje chorobotworcze. a w temacie jak byk: mleko UHT SZKODLIWE a nie bezwartosciowe (co jest takze totalna bzdura)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tgtreyhgtryht
a jak kupuje mleko w mlekomatach. Pisze na automacie od jakiego hodowcy to jest i pisało że jak się zostawi mleka na troche to się zrobi taka śmietanka co podobno świadczy o tym że mleko jest dobre, i bez obróbki lub minimalna obróbka. zostawiłam na 2h, faktycznie smietanka się zrobiła. Ceny takie jak mleka w sklepie dlatego polecam bo dobra jakoś i rozsądna cena.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zebyscie sie nie posraly
kosikosikosi kazdej zarzucasz, ze czytac nie umie a z twoich wywodow wynika, ze to ty masz raczej problem ze zrozumieniem slowa pisanego....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kosikosikosi
mikroelementy to nie sa drobnoustroje koniec tematu, zegnam panie :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a dddaaaaaaaaaaaaa
....Proces pasteryzacji mleka prowadzi do wytrącenia się soli wapniowo-fosforowych, skutkiem czego przyswajalne sole organiczne zawarte w surowym mleku zamieniają się na praktycznie nieprzyswajalne sole nieorganiczne w mleku pasteryzowanym lub gotowanym.I tu kryje się źródło nieporozumień, ponieważ skład mleka nie ulega zmianie. Zmienia się postać składników. Spożywanie zaś w nadmiarze produktów z dużą ilością nieorganicznego wapnia żółtych serów, jogurtów, twarogów, lodów jest niekorzystne dla przyswajania witaminy D, magnezu, żelaza i sprzyja powstawaniu alergii, astmy i przeziębień.Dodatkowo przedłużone ogrzewanie ogranicza potencjalne właściwości zdrowotne mleka i niszczy pewne jego zalety... Wiecej: http://www.eioba.pl/a/1oaf/temat-kontrowersyjny-mleko#ixzz2KaXq2llb

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja bym poszła
kosikosi potrafię czytać ze zrozumieniem tępaku :D Chyba, że słowo "szkodliwe" w temacie odnosiło się do autorki nie do mleka... bo fakt- kontakt z tak durną babą jak ona może być bardzo szkodliwy :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zebyscie sie nie posraly
no idz bo juz nie masz nic madrego do powiedzenia :) smieszne, uwaza, ze mleko pasteryzowane to samo dobro a UHT to juz beee. ehhh

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kot bez butów boso chodzi
Mleko z folii też należy przegotować:) O listerii akurat wiem sporo,bo musiałam wiedzieć. Jak jesteś taką fanką mleka to z pewnością wiesz, że z mleka z folii też nie zrobisz zsiadłego mleka. Jak ktoś ma zryty beret to wszystko co niezgodne z jego własnym widzimisię będzie krytykować. Każdy niech pije mleko takie, jakie chce. Jak komuś wystarczy mleko z zawartością 0,5% tłuszczu to niech takie pije. Robienie ze swojego smaku i gustu powszechnej prawdy to nic innego jak skwarka zamiast mózgu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najmadrzejsza we wsi
wiem ze stary temat ale podniosę, bo debilnosc większości komentarzy przeraża... Cytuję: "Producenci przewrotnie zachwalają tłuszcze homogenizowane, że są lepiej przyswajalne przez organizm. W rzeczywistości jest to g**** zadany naturze, bowiem powstałe w procesie homogenizacji mikrocząstki tłuszczu są tak małe, że w postaci niezmienionej (niestrawione), samoistnie przenikają przez nabłonek jelitowy do krwi, co jest sytuacją nienormalną, gdyż w normalnych warunkach tłuszcze wchłaniane są do limfy. Innymi słowy: tłuszcz pokarmowy we krwi jest kolejną egzotoksyną przyczyniającą się do toksemii – patologicznego stanu, gdy ilość toksyn krążących w płynach ustrojowych przewyższa możliwości ich wydalenia. Nadmiar kazeiny w mleku z kartonu także nie jest korzystny dla organizmu. Po pierwsze dlatego, że przewód pokarmowy ma trudności ze strawieniem tak dużych ilości białka, więc pewna jego część staje się pożywką dla bakterii gnilnych, toteż u osób pijących duże ilości tego mleka wydalane wiatry i stolec mają zapach padliny. Także aminokwasy ze strawionej kazeiny nie są w pełni dla ludzkiego organizmu przyswajalne, bowiem ich skład przewiduje budowę niewystępujących u człowieka racic i rogów, więc owa nadwyżka jest przemieniana na mocznik i wydalana z moczem. Biały kolor mleka kojarzy się z wapniem, i wapń w mleku z kartonu rzeczywiście jest, ale jako bezużyteczny pierwiastek, powstały w procesie sterylizacji z przyswajalnych soli wapnia. Innymi słowy: zawarty w mleku z kartonów wapń jest nieorganicznym, a więc nieprzyswajalnym pierwiastkiem. Wapń w tej postaci w organizmie tworzy zmiany zwyrodnieniowe zwane zwapnieniami, do których należą zmiany miażdżycowe naczyń krwionośnych."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ukryta prawda

Mlekiem nazywamy produkt który nie został poddany obróbce cieplnej wyższej niż 40 stopni, chodzi tu właśnie o nie wybicie tych przydatnych dla naszego zdrowia bakterii które dbają o naszą flore, a te wszystkie mleko podobne przyczyniają się do rozpuszcza ia jelit przez zawarte w nich konserwanty i inna chemie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×