Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamprzyszłego przedszkolaka?

Na co zwrócić uwagę wybierając przedszkole publiczne?

Polecane posty

Wpisujcie Drogie Mamy, bo stoję przed wyborem przedszkola a zapisy są od marca.

Gość a to masz aż tak duży wybór?
u nas podstawową sprawą jest REJONIZACJA, a nie mieszkam w specjalnie dużym mieście (jakieś 75 tys. mieszkańców) może najpierw zorientuj się jak to jest w Twoim mieście?

Myślałam, że jak jest 12 przedszkoli w mieście to mogę sobie wybrać. Jakie dokumenty są potrzebne do złożenia wniosku? Wpisujcie wszystko co ważne.

Gość alicja738373
ja piernicze, ale masz problem. zaraz ci rozwiaze. pracuje jako lektorka ang wprzedszkolach, i powiem ci ze chyba nie ma lepszego czy gorszego, we wszytskich sie staraja!!!

Gość Rejonizacja?!
W przedszkolach nie ma rejonizacji! Co za bzdury tu wypisujesz... :o Rekrutacja wygląda tak, że robi się to przez internet. Wpisujesz 8 przedszkoli w kolejności takiej: od pierwszego przedszkola do którego najbardziej byś chciała aby się Twoje dziecko dostało do tego, które ostatecznie Tobie by odpowiadało. jak się dziecko nie dostanie do 1 2 3 itd to może do tego 8 się uda. Ale to wszystko weryfikuje system. A pierwszeństwo mają rodzice samotnie wychowujący dzieci (matka czy ojciec wszystko jedno) oraz rodzice, którzy oboje pracują. (Trzeba podać dokładną nazwę i adres pracodawcy)

Gość mamamamamamama29
a co bedzie w tej sytuacji.Corka obecnie ma 4 latka.Od 1,5 roku zycia chodzila napierw do zlobka- mlodsza grupa, potem starsza a od wczesnia poszla do 3 latkow. Sprawa jest taka ze ja obecnie nie pracuje. U mnie zapisy do przedszkola sa od kwietnia.Co wtedy kiedy nie pracuje.Nie przyjma mi corki do przedszkola?

Gość Angelissa
na odległość, na długość działania świetlicy i na to jakie jedzenie podają, wazne kwestie wg mnie :) http://toster.pl żeby było tak jak na zdjęciach tutaj :)

Gość mamamamamamama29
a

Gość jshjiujhs
mamo: jeśłi twoja córka chodziła do 3 latkow, to normalnie pojdzie do 4 latkow i juz nie ma znaczenia ze nie pracujesz

Gość weradna
wybrać przedszkole to sobie możesz prywatne :D Bogu dziękuj jak Ci się do któregokolwiek publicznego dostanie

Gość mamamamamamama29
boje sie ze do tego czasu nie znajde pracy. bo wiem ze obowiazek przedszkolny jest od 5 roku zycia. corka sie wtedy nie dostasnie i co ja zrobie jak znajde prace.

Gość no własnie..
moja córka już dwa razy nie dostała sie do żadnego publicznego... a ty jeszcze chcesz wybierać :)

Gość no własnie..
skoro corka chodzi do trzylatków to chyba juz dostałą się do przedszkola.

Gość kokffrgf
twoja córka automatycznie pojdzie do grupy 4 latkow, nie ma tak ze jak matka stracila prace to dziecko wykopują z placówki. ona sie tam juz zadomowila i bedzie chodzic normalnie.

Gość mamamamamamama29
alE CO ROKU TRZEBA SKLADAC na nowo podanie. zobaczymy mam nadzieje ze zostanie.i pojdzie do 4 latkow.

Gość Rejonizacja?!
Kochana owszem podanie złożyć trzeba, ale skoro Twoje dziecko było w grupie 3 latków to do 4 latków zostanie przyjęte automatycznie. Co innego gdybyś teraz chciała dopiero 1 raz ją zapisać ;)

Gość talilaa
Jeżeli dziecko chodzi już do przedszkola to nie ma znaczenia , że nie pracujesz na pewno się dostanie do 4 -ro latków (mimo składania co roku podania). Co do wyboru przedszkola to popytaj wśrod znajomych których dzieci chodzą już do przedszkola . Ja wybrałam przedszkole które jest praktycznie pod moim domem (tylko przejść przez ulicę).

Gość DO Rejonizacja!
bądź łaskawa mówić za swoje miasto! u nas jest tak, że JEST REJONIZACJA i u nas należy złożyć podanie tylko do jednego przedszkola jeśli złoży się do różnych to jest to źle widziane i dziecko może nie dostać się wcale

Gość dla mnie...
najważniejsze jest aby przedszkole miało własną kuchnię, jak słysze ze jest catering to odrzucam przedszk.

Gość lektorka:)))
dokładnie, przedszkole MUSI miec wlasna kuchnie, catering odpada. pracuje w 3 przedszkolach i te obiadki tak pieknie pachna a dzieciaki pałaszują:) niestety nie moge sie załapac bo jestem lektorka hihih.

Czy rodzice muszą być zameldowani w tym samym mieście żeby dziecko się dostało i czy rolnik (mój mąż nie ma umowy o pracę), jest rolnikiem jest uważany za osobę pracującą?

Gość weronnika28
Polecam przedszkole Tequesta na Marinie Mokotów - co prawna prywatne a nie państwowe... Mój syn chodzi tam od kilku miesięcy. Przyjemna atmosfera, bogaty plan zajęć, no i co najważniejsze syn jest zadowolony z tego miejsca :)