Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 158766 pomocy

co moge zamrozic? potrzebuje porady!! kobitki pomozcie

Polecane posty

Gość 158766 pomocy

Czy moge zamrozic zupe np pomidorowke z makaronem? Czy lepiej makoronu nie mrozic? Czy klopsiki z ryzem mozna mrozic? Czy flaki moge z zasmarzka? Mrozicie salatki? Co z ziemniakami? Czy po mrozeniu wszystko ma taki sam smak? Moge zamrozic usmarzone pieczarki? Nic nie wiem na ten temat a jak gotuje to zawsze polowe wyrzucam. Pomozcie

Kiedyś zamroziłam zupę pieczarkową z makaronem i ten makaron napęczniał tak że się zrobił raczej makaron z sosem a nie zupa, więc radziłabym makaronu w zupie nie mrozić. Klopsiki z ryżem? tzn. tak jak gołąbki że ryż w środku? Jeśli tak to możesz zamrozić. Sałatki nigdy żadnej nie mroziłam, flaków gotowych też nie (choć sądzę że je można). A ziemniaki to sobie nie wyobrażam mrożonych, bo takie gumowate będą. Pieczarki smażone można - już wiele razy czytałam że ludzie mrożą pieczarki z cebulą.

Gość kurka bez pazurka
Ziemniaków też bym nie mroziła- ja nawet odgrzewanych nie lubię a co dopiero rozmrażane. Co do sałatek- też bym nie radziła- jak się rozmrozi, puści woda i się zrobi z tego zupa sałatkowa

Gość A może by tak popłynąć gdzieś
Ja zamiast mrożenia zup, sosów czy klopsów radzę wekować ;) Uważam, ze to najlepszy sposób na tego typu rzeczy. Natomiast zamrażać można warzywa, koperek posiekany czy pietruszkę, mięso surowe itp

Gość kurka bez pazurka
ja w ogóle nie przepadam za mrożonym jedzeniem. mroże tylko to co konieczne. zwykle jest to mięso, czasem jakieś pierogi. ale zupy i tym podobne wolę świeże. gotuję po prostu mniej- tak żebyśmy wszystko zjedli

Gość Salatek sie nie mrozi
Makaronu czy ugotowanch ziemniakow tez nie polecam, zupy z makaronem mozesz zawekowac jak kolezanka wspomniala, postoi pare tygodni, pieczarki smazone mozesz zamrozic ogolnie duzo rzeczy mozesz mrozic zupy sosy klopsy kotlety bigosy fasolke itd