Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama słodkiej mmmmmmm

Kiedy ojciec po latach pragnie kontaktu z dzieckiem. Co zrobić?

Polecane posty

Moja córka ma 7 lat. Kiedy miała pół roku jej ojciec nas zostawił. Kiedy ją urodziłam miałam 18 lat on 20 i oboje nas ta sytuacja przerosła. Jednak ja chciałam walczyć, on jak tylko mu się znudziło spakował się i wyjechał. Miałam ogromny żal bo naopowiadał mi tyle rzeczy, a ja zakochana wierzyłam że się ułoży. Na szczęście poznałam szybko kogoś kto zajął się mną i moją córką. Od 6 lat jestem w szczęśliwym związku, mam 2 letniego syna. Córka, żyje w przeświadczeniu, że mój mąż jest jej ojcem, ma jego nazwisko. Jakiś tydzień temu do Polski zawitał mój były. Spotkałam się z nim bo wydzwaniał i nalegał. Okazało się, że ruszyło go sumienie, że żałuje że się nie odzywał, że córeczka tatusia i inne tego typu żale. Chce mieć kontakt z córką i twierdzi, że mu tego nie zabronię. Prawnie nadal ma do niej prawo opieki ponieważ przez lata nie dało się go namierzyć. Znudził się swoim życiem w ukryciu i ma zamiar odgrywać rolę tatusia. Jak mnie to denerwuje. Złotówki nigdy mi nie przysłał, a teraz twierdzi, że ma prawo... Nie mówiłam mężowi jeszcze o tym spotkaniu, nie wiem jak w ogóle zacząć. Boje się też o małą bo ona uwielbia mojego męża i był by to dla niej szok. Czy jakoś prawnie mogę zakazać byłemu kontaktów z dzieckiem, tak żeby się nie dowiedziało? Czy mam szanse, żeby teraz odebrać mu prawa rodzicielskie?

nikt nic nie doradzi?

up....

Gość ckdjc
najlepiej by bylo gdybys wyjasnila to z prawnikiem...

Pewnie tak, ale muszę najpierw powiedzieć mężowi nie chce sama iść... a nie wiem jak to zrobić on też się załamie, mało kto wie o tym że to nie jego córka. Boje się tej rozmowy, a myślałam że może któraś mama miała podobnie i coś na szybko doradzi...