Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .............Ives...........

Ktoś pomoże?

Polecane posty

Mojej córce z powodu licznych fałdek notorycznie odparza się skóra na szyi pod brodą. Leczymy to fioletem, staram się jej nie przegrzewać, dbać o higienę szyi. Zaleczymy skórę, znów jej się odparza. Co robić? Czym to smarować albo zasypywać profilaktycznie?

Gość Spróbuj mąką
ziemniaczaną. U mnie super się na odparzenia na pupie sprawdziła, myślę że na szyi będzie podobnie. Pozdrawiam:)

Gość Spróbuj mąką
Znaczy nie u mnie tylko u mojego syna ;p

a czym przemywasz? u mnie skutkowało jak 2-3xw ciągu dnia delikatnie myłam szyję wacikiem w ciepłej wodzie zanurzonym. Nie talkowałam. Co jakiś czas to nawraca bo leci tam mleko jak spływa z policzka itp. Stosuj pieluszkę(tetrową, flanelową) przy karmieniu :)

Gość MamaMani
Ja niczym nie sypałam ani niczym nie smarowałam bo jak ta maść czy puder tam zbierały to tylko pogarszało sprawę. Często przecierałam czystą pieluszką tetrową namoczoną w wodzie i dokładnie osuszałam. Pomogło dość szybko:)

Gość czyli masakryczny grubas
juz hodujesz potwora i przyszla klientke McDonalda? :D

przemywam wacikiem z woda i klade ją na brxzuch, żeby się samo osuszyło. Ale to nie wystarcza...

no, faktycznie, 6 miesięczne dziecko i 7 kg wagi to olbrzymia nadwaga, puknij się w chory łeb...

Gość czyli masakryczny grubas
puknij swojego bachora w ten jego durny leb to moze mu sie te liczne faldki wyprostuja :D Normalne niemowle nie odparza sobie skory pod szyja, jedynie obrzydliwy potwor z nadwaga jak twoje :P

wybitnie po-je-ba-na jesteś...

Gość hdkjfjffffffffffff
dziwne bo moje dziecko jest bardzo drobne i też ma zaczerwienione fałdki pod szyją. Po prostu niemowlaki nie mają jeszcze szyji i te faldki mogą spowodować otarcia, ja smaruję sudokremem

No wiesz, może koleżanka urodziła żyrafę z długą szyją i nie wie nic o budowie niemowlaka.. Dzięki, spróbuję z sudocremem.