Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młodazołza.pl

Zostawił żonę i dzieci dla mnie.............

Polecane posty

Gość a ja nie lubię
idiotek

Gość Młodazołza.pl
tak poczytałem- to puściłeś wodzę fantazji :) cały scenariusz wymyśliłeś, dobre :):):) I tak sądze , że zgodzi się na rozwód bez szarpania i orzekania o winie, z jednego prostego powodu, nie będzie chciała się z mieszkania wyprowadzać, zmieniać dzieciom otoczenia. Z domem sprawa jest prosta on już jest zapisany na Niego więc tu sprawa jest prosta. I wiecie nie wybiegam tak daleko w przyszłość, co będzie jak kiedyś on odejdzie :) my chcemy również mieć potomstwo, więc różnie to może być.

Gość sdfsdfsd
wwwdd każdy facet ,który wierzy i ufa kobiecie jest skończonym durniem Polać mu !!!

Gość autorko zal mi mi cie
oni się dopiero rok temu poznali...poczekamy , zobaczymy

Gość też poczytałem
"zgodzi się na rozwód bez szarpania i orzekania o winie, z jednego prostego powodu, nie będzie chciała się z mieszkania wyprowadzać, zmieniać dzieciom otoczenia" Jak jesteś tak wszechstronnie oczytana w tych sprawach to się dziwię, że nie wiesz iż małżeństwo i dzieci znajdują się pod szczególną ochroną prawa. Tak, tak wyeksmitują dzieci 2 i 4 letnie z domu ich ojca. A może dzieci zostawią i wyeksmitują ich matkę? Ona nie ma powodu zmieniać otoczenia ani sobie ani dzieciom, on wprost przeciwnie. Jeżeli rzeczywiście zgłupiał na twoim punkcie, to on będzie musiał głęęęęęboko sięgnąć do własnej kieszeni aby zyskać "święty" spokój.

Gość wwwdd
lkjhfsa

Gość też poczytałem
"my chcemy również mieć potomstwo" to dobrze, bardzo dobrze... Polska potrzebuje waszego potomstwa. Oby było jak najliczniejsze i oby już rzadził PIS i Rybiński już mógł dać stypendium każdemu z waszych potomków. Wtedy będą lepsze od potomków jego. Póki co to jego istnieją realnie i w nich nadzieja....... amen

Gość Młodazołza.pl
Och nie sądze, mieszkanie jest wspóle z naciskiem na jego, bo część pieniędzy, za które owo m kupli pochodziło ze sprzedaży działki (czyt. jego działki zakupionej przez małżeństwem)i to łatwo udowodnić, on na wszytsko ma papiery.Jeśliby doszło do podziału majątku ona musiałaby go spłacić, a z czego? nie ma nic poza tym mieszkaniem, wiec musiałaby sprzedać i spłacić go, jakby nie chciała żeby komornik wszedł jej na pensje.

Gość też poczytałem
"puściłeś wodzę fantazji cały scenariusz wymyśliłeś, dobre" cieszę się, że się uśmiechnęłaś oj nie masz lekko, nie masz...... :( PS naprawdę masz tylko jedną osobę, z którą możesz o tym pogadać?

podczytuje watek i az mnie normalnie swierzbi reka , by ci sciera dowalic przez leb.Coz za arogancja w tobie, co za bezczelnosc, buta, jaka pazernosc i podlosc liczyc czyjes dobra , nimi zarzadzac za plecami zainteresowanych .A co ty kuzwaaaa wnosisz poza mlodym dupskiem?Swiata kobieta , bo gdyby wiedziala o twoich matactwach brudnymi paluchami to mialabys sie z pyszna , jak by ci w twarz naplula. Mozna wszystko ale takiej wrednej dziewy to chyba rzadko mozna spotkac.

Gość Młodazołza.pl
I w sumie nei miałaby interesu w tym żadnego. Nawet jeśliby sąd uznał jego winę to ona alimentów nie dostanie, bo przez cały okres małżeństwa pracowała i nadal pracuje. Wtedy on wystąpiłby z wnioskiem o zasądzenie alimentów i tu ona jest stratna. Sąd napewno nie zasądzi takiej kwoty jak on teraz oferuję, bo to są pieniądze na pokrycie 100% kosztów utrzymania dzieci. Nie wiem czy się orientujecie, ale rodzice mają obowiązek finansować dzieci wspólnie, nie ważne z kogo powodu nastąpiło ustanie pożycia. Prosto dla niej jest to nieopłacalne, powoduje łażenie po sądach, a na końcu mniejsze korzyści finansowe, ot co. Mnie to obojętne, jakby chciała się sądzić ok, damy radę, więcej dla nas zostanie :)

Gość też poczytałem
"Jeśliby doszło do podziału majątku ona musiałaby go spłacić" ona musiałaby go spłacić gdyby chciała mieć całe mieszkanie dla siebie. Jeżeli chce tylko własną część, to on jej może naskoczyć. Jak będzie realnie wyglądała ta jej część? On będzie nadal mieszkał w swojej części, czy też wynajmie za frico pięciu studentom, którzy jej część jej obrzydzą? Niech zgadnę. Tę drugą wersję przyjęliście? Jeżeli się mylę i nie jesteście AŻ TAKIMI ŚWINIAMI to kto szybciej pójdzie na ustępstwo? Tamta "idiotka" czy ten twój "odpowiedzialny" men? oto jest pytanie........

Gość Młodazołza.pl
ona miałaby się z pyszta jakby odważyła się mi napluć w twarz :)

Gość Młodazołza.pl
On może nie, ale ja zołza jestem i kto wie co mi do głowy strzeli :)

haha komornik jej wejdzie na pensje, za to że jej mąż snalazł sobie kochankę - jaka głupia pinda haha nie moge

Gość też poczytałem
"Nawet jeśliby sąd uznał jego winę to ona alimentów nie dostanie, bo przez cały okres małżeństwa pracowała i nadal pracuje." Czy mam rozumieć, że twój supermen w zamian za przejęcie współwiny przez żonę oferuje jej alimenty???????

coz by miala? A no nic poza satysfakcja .To jest mala szkodliwosc czynu, nawet sprawa by byla umorzona i tyle jej bys zrobila..Jestes wrednym dzieckiem Baby Jagi. Mam nadzieje, ze twoj kochanek resztkami rozumu oceni twoja pazernosc, wredote i bute.Bylby najglupszy na swiecie brnac w zwiazek z toba pazerna istoto. .Mozna odejsc od zony ale do kobiety o duzych walorach charakteru, zalet.Tu postawil na zlego konia.

Gość .wredna jędza
"Nawet jeśliby sąd uznał jego winę to ona alimentów nie dostanie, bo przez cały okres małżeństwa pracowała i nadal pracuje." Dziecino, poczytaj trochę kodeksu cywilnego i rodzinnego. Alimenty dostaje była żona, jeśli winnym rozwodu jest mąż, a rozwód OBNIŻA JEJ JAKOŚĆ ŻYCIA. I to nie ma na tym, czy pracuje, czy leży - jeśli w trakcie małżeństwa było ją stać na wiele rzeczy, a po rozwodzie już nie, to alimenty się należą od małżonka winnego rozpadu małżeństwa. Nie wiem, w jakim towarzystwie się obracasz, ale nie są to prawnicy, boby Cię sprowadzili na ziemię. Żonie życzę dobrego prawnika. A Tobie dużo przyjemności z niańczenia cudzych dzieci w weekendy.

dzieci zostana przy matce wiec on bedzie placil alimenty i to nie male , lepiej sie z tym pogodz zalosna wywloko

Gość też poczytałem
"to są pieniądze na pokrycie 100% kosztów utrzymania dzieci" a wg jakiego cennika?

Gość Młodazołza.pl
Nie kochany, nie oferuje dla niej alimentów (bo po raz setny pisze nawet z orzeczeniem ona alimentów by nie dostała, chyba żeby się z pracy zwolniła). Oferuje jej , że zrzeknięcie się mieszkania na jej korzyść i alimenty na dwoje dzieci, w kwocie które zaspokojają 100%kosztów utzymania dziecki. W prawie polskim mamy, że każdy z rodziców winny jej zaspakając potrzeby dzieci w 50%. Tez uważam , że rozrzutny jest.

Gość kroczekowa
matko, jakaś Ty durna. Sąd nie zasądza alimetow, bo żona nie pracuje. Sąd zasądza alimenty bo żonie pogorszyła sie jakosc życia na wsuktek rozowdu z winy faceta. To akurat ta kobita łatwo w sądzie udowodni- przecież sama pisałaś, ze zarabia grosze, nie? :):) I, w dodatku, bez szans na rozwój, też to napisałś. I? Zmieńcie prawnika, albo weźcie w ogole jakiegoś a nie pisz bzdur. Studentko z bozej łaski..

Gość Młodazołza.pl
Moja szkodliwość czynu też byłaby mała jakby jej z pięści przyłożyla, ot co.

sluchajcie pomozcie mi i dajcie razem ze mna sciera w ten butny leb, bo az mnie trzesie .Do tej nic nie dociera .O jesssuu. Ide stad bo gdybys byla moja corka to chyba bys sie posikala w majtki za swoja bute. Twoja matka wie , co za czorta wychowala ? I nie chodzi mi, ze jestes kochanica ale za twoj charakter wredoto podla.

Gość takie tam.................
heheh. mnie bardziej zastanawia skad on wział te 100% ich utrzymania :):) Bajkopisarstwo i tyle!

Gość Młodazołza.pl
wczoraj mi powiedział, że po numerku mam spieprzać do siebie, ale przynajmniej miałam czas żeby popisać na kafeterii..

Gość kroczekowa
Eleene- sie nie denerwuj :) Na moje oko laska już zaczyna puszczać wodze fantazji- i to na grubo. Broni się, bo wiele osób jej tu w twarz powiedziało, ze jest niczym wiecej jak ruchadełkiem. Wiec pewnie jest tak, ze sypia z żonatym i nic poza tym. No ale teorie o wielkiej miłosci dorobic można, nie?

Gość Młodazołza.pl
Jasna, pokażcie mi żonę która pracując po rozwodzie otrzymuje alimenty od męża, teoria teorią, a gluipiemu radość. Moja najlepsza koleżanka ma zasądzone śmieszne alimenty 500zł na dziecko, pan tata zarabia około 6000zł, jednak są uznał, że na tym etapie życia dziecka taka kwota jest wystarczjąca i pokrywa potrzeby dziecka w 50%, przy czym ona nawet 2000 nie zarabia, a alimenty mają być proporcjonalnie do zarobków. Nie pieprzcie mi głupot, bo orzecznictwo sadowe zalezy od dobrej woli sędziego i niezłego prawnika. On nie ma kasy na takie , on ma, tyle w temacie. Jeśli zechce walczyć, niech walczy, ja mam to w nosie czy w papierach będzie miał, ze rozwód nastąpił z jego winy. I niczyich dzieci nie mam zamiaru nianczyć, one rodziców mają, ja mogę się czasem jak dora ciocia z nimi pobawić.

Gość .wredna jędza
Hahahaha! Dobra jesteś, poprawiasz mi humor. :D Na jakim etapie skończyłaś edukację, żeś tak ograniczona? :D Przykładów żon nie trzeba daleko szukać, mam 3 takie koleżanki, a tu na forum poczytaj sobie choćby "sposoby zdradzanych żon" czy coś takiego. Poza tym nie ma czegoś takiego, jak 50% na każde z rodziców. To rodzic, przy którym zostaje dziecko, poświęca czas: zabiera do szkoły, na wycieczki, do lekarza, uczy, wychowuje, poświęca czas i uwagę. I może nawet złożyć się tak, że sąd zasądzi na rzecz dziecka 90% kasy, ponieważ to opiekun oddaje więcej - wychowuje i kształci przyszłego obywatela. Bardzo Ci tego życzę, "dobra ciociu".

kroczekowa -dzieki , racja uffffffffffffffffff. Tylko nie moge zrozumiec , jak mozna byc kuzwa tak pazernym, tak na zimno kalkulowac , tak mieszac w czyims garze.No kuzwa jak? Samemu nic nie wnoszac , a dzielic czyjes dobra. I ta buta ? Ja nie moge .Rzadko zdarza mi sie czytac kogos tak wyzbytego z zadnych skrupolow , czy dylematow moralnych.