Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maminulinkaa

Chod 2 latka

Polecane posty

Gość Maminulinkaa

Czy Wasze dwuletnie dzieci juz ladnie stabilnie chodza?Moj za miesiac konczy sinus dwa latka,a do dnia dzisiejszego nie moge powiedziec ze chodzi stabilnie,tzn czesto sie przewraca na prostym,nie potrafi chodzic,tylko biega,nie potrafi wchodzic na schody tylko raczkujac,a schodzic z moja pomoca ale na pupie.Jeszcze czesto chodzi na paluszkach.Czy mam sie niepokoic?Zaczal chodzic jak mial 15 miesiecy.

Gość Maminulinkaa
zadna z was nie ma dwulatka?

Gość LALUNASS
Kobieto, nie siej paniki. Nie każdy 2 latek musi już chodzić jak stary i biegać sam po schodach. Mój syn też zaczął chodzić jak miał 15 mies. i w wieku około 2 lat podobnie się zachowywał ruchowo. Do 2,5 roku wszystko się wyrównało i schody opanował do perfekcji, tak samo chód.

Gość LALUNASS
Za dużo ludzie czepiacie się tych wytycznych zaczytanych w "mądrych" poradnikach dot. chodzenia na palcach i schodzenia ze schodów, dziecko to nie automat, co musi na czas wszystko książkowo robić.

Moja 2 lata kończy w maju i wydaje mi się że chodzi normalnie. Tzn. czasem się o coś potknie, ale generalnie chodzi dobrze i biega też. Po schodach trzymając się barierek sama wejdzie w górę, a jak ma zejść na dół to woli się drugą ręką kogoś trzymać. Na czworaka to w ogóle nie pokonuje przeszkód tzn. nawet jak ma krzesło "ominąć" od góry lub dołu to się wspina górą zamiast przejść na czworaka dołem, tak samo pod nogami nie przejdzie (jak mam oparte o coś) tylko przechodzi nad moimi nogami.

Gość to nie jest normalne
dwulatek POWINIEN umieć chodzić stabilnie..marsz do lekarza!

Gość .,./,,.//';kll
.

Gość kkkkkljd
Moja dwulatka chodzi juz stabilnie ale syn kolezanki tez ciagle sie potyka i placze nogi. Moim zdaniem to nie powod do niepokoju. Chlopcy zawsze wolniej sie rozwijaja. Poczekaj jeszcze z pol roku i zobaczysz ze bedzie juz normalnie chodzic. Moim zdaniem zalerzy tez od wagi dziecka bo wiadomo ze im grupsze dziecko tym cierzej mu sie przemieszczac.

Gość mama z małym problemem
moa córka też za miesiąc skończy 2 latka i też chodzi na palcach, ciągle biega,nie potrafi powoli chodzić, schody w górę na czworaka,schodzić nie umie, ale jak dla ,mnie nie ma problemu