Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość r6yu7

Spuszczanie do środka a cykl pomocy

Polecane posty

Gość r6yu7

Mam 18 lat i mój cykl jest 28 dniowy. Okres skończył mi się wczoraj czy jeśli dzisiaj będę kochać się ze swoim chłopakiem i spuści się do środka nie zajdę w ciążę ??

Gość Paweł2999999_
To jest możliwe

Gość r6yu7
A mógłbyś rozwinąć ?

Gość Clematis;
A ile dni trwał okres?

Gość brzydal i drań
A po kiego grzyba tak ryzykować?

Gość poszukaj stron z tematyka
naturalnego planowania rodziny, tam znajdziesz wytlumaczenie czym jest cykl. Nie tutaj... I pamietaj, ze zabawa w kalendarzyk to glowny powod nieplanowanych ciaz... Jesli chcesz sie zabezpieczyc - uzyjcie gumki. A jeszcze lepiej idz do ginekologa, niech Ci najpierw wszystko wytlumaczy.

Gość ALONIKIUSI
jak nie rozumiesz prostych zasad to zamiast dać się zalać to posiedź i poczytaj lepiej

Gość Paweł2999999_
Niby 3-4 dni po okresie są bezpieczne, raz się uda ale następnym razem może się nie udać, sama zdecyduj czy warto.

nie jest wazne kiedy okres sie skonczyl, lecz kiedy zaczal. To pierwszy dzien cyklu. Owulacja nastepuje najczesciej miedzy 10 a 16 dniem, ale tego nie da sie przewidziec dokladnie. Powinnas tez badac temp.rano, po przebudzeniu, zanim wstaniesz z lozka i badac sluz. Aby okreslic mniej wiecej Twoj cykl potrzebnych jest kilka pelnych obserwacji. Jesli bedziesz wspolzyc teraz, bez zabezpieczenia, plemnik w Twoich drogach rodnych moze doczekac do owulacji i zaplodni jajeczko. Niby standardowo plemnik w odp.warunkach przezywa dwie, trzy doby, ale u zdrowego mezczyzny, moze sie zdarzyc, ze niektore osobniki i tydzien dadza rade, zanim straca zdolnosc zaplodnienia!

Gość r6yu7
Czyli jednym słowem nie warto ryzykować ?

na pewno nie! Juz predzej ostanie dni przed kolejna miesiaczka. Ale jesli nie uzyjesz prezerwatywy, pamietaj, ze zawsze mozesz zlapac jakas chorobe weneryczna. Z reszta i z nia male ryzyko zostaje, ale jednak...male. Idz najpierw do ginekologa, naprawde... Powiedz, ze chcesz rozpoczac wspolzycie (chyba, ze to juz bylo? ;) i zastanawiasz sie nad osp.antykoncepcja dla Ciebie. Wspolnie z lekarzem dobierzecie cos odpowiedniego. Tylko wybierz lekarza z dobrymi opiniami wsrod pacjentek, bo to tez roznie dzis bywa... Nie kazdy jest dobrym fachowcem, a na kiepskiego szkoda czasu ;) hm....z facetami jest podobnie ;)

* nad odp. antykoncepcja

Gość r6yu7
Nie no ja ogólnie z moim chłopakiem kocham się już od ponad roku i on się zabezpiecza, parę razy zdarzyło się że bez gumki ale to zawsze spuszczał się na brzuch albo pupę ale chciałby do środka :)

Gość szmutna placzka
chcialby, nie chcialby, z brzuchem jakby co to ty zostaniesz

Gość aaaawq
SZANUJ SIĘ DZIEWCZYNO Dziw*ka z Ciebie wyrośnie! A takich pełno już

Gość szmutna placzka
dziwka, bo uprawia seks ze swoim chlopakiem?? jak juz to mloda mama:)

Gość gość
teoretycznie można ale czasem i możesz zajść - jest ryzyko aczkolwiek jesli nie boisz się ciąży to dla czego nie :) , ja tak robie z moją ukochaną - zawsze dochodzę w niej - i to tak na maksa :) że aż wylewa i hak narazie sie udaje :)