Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kornelia.romka

gdy dostaje okresu mysle o smierci :(

Polecane posty

Mam ogromnie koszmarny okres. Towarzyszy mu zawsze zawroty glowy, skurcze, dreszcze. Nie moge sie wyproznic choc bardzo chce ale bol jest wtedy taki silny, ze wydaje mi sie ze strace zaraz przytomnosc !!!! Do lazienki to sie czolgam z bolu, zdarza sie, ze wymiotuje a te skurucze to sa takie koszmarne, ze marze wtedy o smierci ;( czy to moze byc endometrioza ? myslalam, ze jakzajde w ciaze to przynajmniej pozbede sie na wiele miesiecy takiego bolu ale wychodzi na to, ze pewnie jestem bezplodna bo 3 lata staran to chyba cos nie tak....

Gość ja0123
Na co Ty czekasz? Powinnaś jak najszybciej udać się do jakiegoś dobrego lekarza. Na forum nikt nie powie co Ci jest :(

Gość powinno sie je napierdaalc
ahhaah dobrze, to kara, za to ze jestes kobieta

oj co miesiac obiecuje, ze wkoncu sie zapisze ale jak przetrwam ten horror po okresie to zapominam o wszystkim....wiem jestem glupia ale slyszalam ze wiele dziewczyn ma takie dolegliwosci i nic z tym zrobic nie moze..ja tylko bym chciala zeby nie bylo tych skurczy bo bol brzucha moge jeszcze zniesc

Gość hikki bella
Słuchaj, to poważna sprawa - wiem bo miałam identyczny problem przez całe lata, zdążyłam przetestować chyba wszystkie środki przeciwbólowe włącznie z dożylnymi i czopkami. Masz prawdopodobnie tak jak ja - silną endometriozę. Polega to na otorbianiu jajników i macicy (choć nie tylko) wadliwą śluzówką, która tworzy torbiele i nieleczona - powoli niszczy kobiece organy. U mnie w pewnym momencie ból po okresie po prostu już nie przeszedł. Miesiąc później w szpitalu usunięto mi jeden jajnik bo był już tak zniszczony, że do niczego się nie nadawał. Drugi na szczęście zostal i cały aparat działa jak trzeba. Po operacji półroczne leczenie hormonalne, mające zapobiegać nawrotom, a później - regularnie już i zawsze (chyba że zechcesz zajść w ciążę) tabletki antykoncpecyjne, które trochę bronią przed nawrotem choroby. Koniecznie idź do prywatnego ginekologa, takiego który ma w gabinecie USG dopochwowe. Ja błąkałam się kilka lat po państwowych lekarzach którzy niczego nie zauważyli. Skończyło się w szpitalu. Ty działaj póki czas! Powodzenia i głowa do góry! Zacznij się badać i leczyć jak najszybciej.

Gość powinno sie je napierdaalc
bo cierpisz nalezycie

Gość miałam podobnie
podczas okresu bolał mnie strasznie brzuch, miałam dreszcze, mdlałam prawie, wymiotowałam, tabletki rpzeciwbólowe mało co pomagały. Poszłam w końcu do ginekologa i przepisal mi tabletki anty i juz mnie nie boli mocno. Czasami podczas okresu (nie za kazdym razem) jakoś tak muli mi brzuch ale to cy bylo kiedyś to bez porównania;)