Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość t33aaaa

Jak przestać się nienawidzić?

Polecane posty

Gość t33aaaa

Osoby z zewnątrz pewnie w życiu by nie powiedziały, że mam tak straszną samoocenę... Całe moje życie to pasmo niepowodzeń, bo nie wierzę w to, że zasługuję na coś dobrego i najczęściej nieświadomie się od tego odcinam. Kiedy patrzę na swoje zdjęcia, mam ochotę wyć. Czuję się tak niezręcznie w swoim własnym ciele... Oddałabym wszystko, aby urodzić się jako ktoś inny. Co ja mogę z tym zrobić? Przecież tak nie da się żyć.

Gość t33aaaa
Uwierz, że nie przejmuję się. To moja własna opinia na mój temat nie daje mi żyć.

Gość rtrtttt
ja też tak mam :( od małego jako dziecko nikt mnie nie lubił, teraz też najbardziej siebie nienawidzę, potem ludzi

Gość rtrtttt
moje ciało to jakiś koszmar, najgorsza rzecz jaka mi się przytrafiła :(

Gość rtertrtyty
masz 33 lata?

Gość bgffd
Polecam przeczytać książki: "Twoje szczęście jest w tobie" i "Pokochać siebie".

Gość t33aaaa
Nie, mam dużo mniej niż 33 lata... Ja nie jestem nielubiana (choć byłam wyśmiewana jako dziecko), tylko sama dla siebie jestem taka okrutna.

Gość t33aaaa
"zacznij pracować nad sobą" - właśnie nie wiem, jak mam to zrobić. Dlatego założyłam ten temat.

Gość FFFFFFFFFFff.
To idź do psychologa, myślisz że tu znajdziesz cudowną radę na tak złożony problem jak problem z samoakceptacją?! Śmieszne...

Gość t33aaaa
Chodzę do psychologa. Dzięki temu w ogóle uświadomiłam sobie, jak okropny stosunek mam do samej siebie (po 1,5 roku psychoterapii dopiero w pełni to zrozumiałam). Ale to tak wolno posuwa się do przodu... Potrzebuję jakichś konkretnych rad albo chociaż pocieszenia, że można się zmienić.

Gość bgffd
Książka "Pokochać siebie", której autorem jest Walter Trobish.

Gość t33aaaa
Nie za bardzo wierzę w sens czytania takich książek... Mogłabyś/mógłbyś powiedzieć mi, jakie jest jest przesłanie? Tak w jednym zdaniu.

proponuje abyś oglądnęła sobie filmy z serii What The *BLEEP* i pomyślała nad nimi ;)

Gość t33aaaa
A o czym są? Jutro zobaczę, dzisiaj już się nie chcę wciągać, bo znowu pójdę spać nad ranem jak wczoraj. :P

Gość zacznij może od tego
że twoja samoocena jest wynikiem tego jak traktowali Cię inni w dzieciństwie to nie ty myślisz o sobie źle, ale powielasz myśli tych którzy Cię oceniali i krytykowali dałaś sobie wmówić że jesteś do niczego a założę się że są osoby które Cię lubią, cenią i podziwiają i widzą Cię zupełnie inaczej niż ty sama

Gość ap888
Chyba faktycznie to jest powodem, chociaż jako dziecko naprawdę aż tak tego nie przeżywałam. Byłam twarda. Może i są takie osoby, ale jakoś tego nie czuję... Mój psycholog mówi, że nawet jeśli ktoś mnie lubi, to nie może z tym do mnie dotrzeć, bo tworzę taki mur braku akceptacji dla samej siebie.

Gość zdziwione oko
A ja jak patrzę na swoje zdjęcia to nie mogę uwierzyć jaka ja byłam i jestem piękna. A zawsze myślałam o sobie jako o dziwolągu.

Gość ap888
Ja od zawsze wyglądałam jak placek, ale z wiekiem jest coraz gorzej. :O