Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bladzioch

Podkłady dla bladziochów

Polecane posty

Gość bladzioch

Witam, chcialabym sie Was spytac jakie podklady dla bladziochow polecacie? Podziele sie rowniez z Wami moimi przygodami z revlonem colorstay,dermacolem,leichnerem i elf mineral foundation.Mam bardzo jasna skore z przebarwieniami,zaczerwieniami,zaskornikami na nosie(calym) i pojedynczymi pryszczami. Uzywalam podkladu z revlona colorstay w kolorze buff(najjasniejszy) i byl on minimalnie za ciemny.Trwalosc dobra,swiecenie po ok 4 h, mam wrazenie ze mam wiecej zaskornikow przez niego ;/ Dermacol-KOCHAM TEN KOLOR!Uzywalam go przez 2 lata (bo na tyle starczyla tubka) w kolorze 208,czyli najjasniejszy- mieszalam troche dermacolu z kremem matujacym/nawilzajacym/rozjasniajacym i nakladalam na cala twarz, a dermacolu nie wymieszanego z niczym nakladalam jako korektor pod oczy, by zakryc zaskorniki, mocne zaczerwienienia i jakies mega widoczne pryszcze.Nie zapchal mnie,zadnych zmian na twarzy po nim nie zauwazylam.Oczywiscie ze kogos zapcha jak sie go naklada normalnie bez niczego na twarz...fuj. Moze posluzyc jako korektor, ale jako podklad trzeba go wziasc odrobine i wymieszac z kremem/baza bo narobimy sobie szkod.MOJ NAJUKOCHANSZY PODKLAD, zdecydowanie polecam :) Leichner camera foundation,blend of porcelain-hmm...podklad nawilzajacy, cholernie wysusza.Krycie dobre,pachnie jak taki taki podklad z chinskiego,troche jak krem bambino,w kazdym razie zapach bardzo intensywny i przez niego przestalam go uzywac.Strasznie sie po nim swiecimy,trzeba co godzine sie poprawiac(a nie mam prawie wcale swiecacej sie cery).I jeszcze kolor...znowu za ciemny, a to miala byc porcelana! Elf mineral foundation,fair-No coz, moze im sie cos pomylilo ale to napewno nie jest kolor fair...Kolor jest pomaranczowy, zdecydowanie za ciemny. Okropienstwo;/ Co do reszty do nie wiem jak sie trzyma na twarzy bo kolor mnie odrzucil. Z nich wszystkich polecam kupic dermacol(KOCHAM) i revlon colorstay. Czy znacie jeszcze jakies bardzo jasne podklady? Tylko takie w miare tanie(do 50zl) :) Prosze o pomoc, najlepiej gdyby byl tak jasny jak dermacol 208 :)

Gość dsxcsdwsd
popatrz sobie na bourjois flower perfection 52 vanille bodajże, jest baaaardzo jasny, nawet dla mnie za jasny, ostatnio go wyrzuciłam, kupiłam ciemniejszy

Gość dsxcsdwsd
kupuje je na allegro, akurat gościu od którego biorę ma za prawie 40 zł plus przesyłka, w sklepie nawet 70 zł

Gość dsxcsdwsd
a jest bardzo dobry, kryjący, nie ściera się, polecam do tego puder z bourjois taki płaski, naprawdę świetnie matuje

Gość dsxcsdwsd
kiedyś miałam ten revlon co piszesz - ale to był śmierdzioch alkoholowy :-P żal było tym cerę traktować...a też miałam buff nie pamiętam czy był idealny ale jeśli dla ciebie jest za ciemny kolor to ten 52 z bourjois będzie dobry dla ciebie na pewno nie jest różowy tą pastę zwaną dermacol też miałam - jak kredA TO BYŁO

Gość bladzioch
Ja uwielbiam dermacol, nie rozumiem jak dziewczyny zala sie i placza na forach co on im z twarzami zrobil, przeciez to jest tak geste ze nie dziwie sie ze im maska wyszla i pozapychalo ;/ Ale jest baaaaaaardzo jasny i to w nim kocham:) W dodatku uzywam go jako korektor.Zaoszczedzilam moooostwo kasy, podklad 40 zl co MIESIAC+ korektor z 20zl a dermacol za 15zl i kremem za 40 na ROK...masakra :) Poszukam tego z bourjois. Myslalam tez zeby zostawic sobie te troche ciemniejsze podklady i poprostu kupic bialy i wymieszac.

Gość tak się składa, że
odcień buff z revlonu nie jest najjaśniejszy, jest jeszcze ivory na bank jaśniejszy.. Więc jeśli odpowiada ci revlon, to po prostu kup sobie ten jaśniejszy. Ja używałam chyba większości marek i wróciłam do revlonu (u mnie 150 buff). Latem staram się rezygnować z podklad lub ewentualnie używać pudrów mineralnych. Byłam ostatnio zachwycona jednym z odcieni z Everyday Minerals... Mam podobną cerę do twojej, czyli lekko problematyczną, a po pudrze mineralnym miałam ją super.

Gość bladzioch
tfu,musialo mi sie pomylic,mialam najjasniejszy:) tez teraz sprawdzilam i faktycznie byl to ivory. Myslalam nad jakims kremem bb, azjatyckicukier skusila mnie na Bio-Essence Platinum BB cream ale grrr 135 zl.

Gość glikol propylenowy i
leichner nie jest podkładem do codziennego użytku! jest strasznie ciężki, to jest podkład typowo na sesje, do zdjęć

Gość bladzioch
WIem,dlatego mieszalam go z kremem tak jak dermacol, inaczej pogorszylabym sobie cere. Uzylam tylko raz i dziekuje.

Gość gość
Każda cera ma swoje wymagania, mi akurat służą podkłady Bourjois, ostatnio kupowałam sobie coś takiego pierwszy raz online na http://prouroda24.pl i jestem zadowolona – dobra cena, dobra jakość, szybki kontakt ze strony obsługi sklepu na mailu.