Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Badanie.cafe

Kobiece sprawy- pierwsza wizyta u gina.

Polecane posty

Gość Badanie.cafe

Mam 19 lat i chcę isc po raz pierwszy na badanie kontrolne. Badanie dziewic podobno odbywa sie przez odbyt. Ale co jeśli mam zaparcia i po prostu nie bedzie mial gdzie włożyć tego przyrządu do badania, a nie chce brać środków przeczyszczajacych zeby dostać biegunki? Czy moge odmówić badania przez odbyt żeby badał jednak przez pochwe? Dodam że na błonie dziewiczej mi nie zależy, nawet jakby została przerwana to nie robi mi to różnicy. Na prawde zdecydowanie wolałabym badanie przez pochwe.

Gość nie ma koniecznosci
pobierania wymazu, skoro jeszcze nie wspolzylam i jetes tak mloda, wiec nie sadze zeby na sile lekarz chcial Cie badac wziernikiem... Chyba, ze sa jakies problemy? Uprzedz, ze jestes dziewica i ze to Twoja pierwsza wizyta. Lekarz z reszta zacznie zapewne od wywiadu przy biurku.

Gość nie ma koniecznosci
* skoro nie wspolzylas

nie zależy?;) mi próbowała normalnie zbadać, myślałam że jebnę z bólu (miałam powiedzieć jak zabolI) i musiała przez to, jak to ktoś dziś napisał, strategiczne miejsce.

Gość nie ma koniecznosci
mezczyzni sa delikatniejsi... Poza tym lepiej uprzedzic lekarza, ze jest sie dziewica. Jesli badanie wziernikiem bedzie konieczne powinni sprobowac z najmniejszym jego rozmiarem. I delikatnie, rzecz jasna.

ja właśnie nie wiem czy nie miała mniejszego czy olała sprawę. było mi wszystko jedno, naprawdę, byle się to skończyło. :O

Gość Sprawdziłam to i
Na 7-8cm głębokości lekarz wkłada palec do odbytu... Chyba bym sie ze wstydu spaliła gdyby mial włożyć a tam jest kał czy cos.... Kurde a zażywanie środków przeczyszczajacych jest ryzykowne....

Gość Sprawdziłam to i
No bo przeciez skąd mam wiedzieć czy na wizycie za miesiąc akurat nie trafią mi sie problemy trawienne a studiuje i nie moge sobie pozwolić opuszczać zajęć zeby siedzieć na kiblu :-P

Gość studentko...moze tak troche
rusz glowa, cooooo? ;) po pierwsze: jesli nie masz uplawow, podejrzanych krwawien itp. problemow raczej nie bedzie koniecznosci takiego badania. Po drugie: zawsze mozesz odmowic! Po trzecie: dlugotrwale zaparcia nie sa oznaka zdrowia, z tym tez powinnas cos zrobic. Jesli jedzenie warzyw i owocow nie pomaga (chocby takie dwa jablka w ciagu dnia), zadne herbatki ziolowe itp.domowe sposoby sie skutkuja - idz z tym problemem do lekarza rodzinnego. Z czasem mozesz sobie bowiem wiekszy problem w jelitach "wyhodowac"...