Jagodzianka! 0 Napisano Luty 21, 2013 sarita nie, w necie ją znalazłam:) same pozytywy od dziewczyn które ją stosowały:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
biedronka26 0 Napisano Luty 21, 2013 ojjj.. jestem z powrotem. powiedzmy, ze miałam 2 dni przerwy - no trudno stało się ,ale to tylko 2 dni.. a teraz wracam! od rana jabłko, gruszka i zupa jak na razie. poczytałam i widze, ze nie tylko mi ostatnio ciężko... ale wy dajecie rade.. to i mnie to zmotywowalo :) i jestem!! i walcze od nowa!! :D :D Pozdrawiam :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kate.m. 0 Napisano Luty 21, 2013 Cześć dziewczyny, jeśli można chętnie do was dołączę:) Wczoraj minął tydzień mojej diety MŻ (mniej żarcia) i z 65 kg spadłam narazie do 61,9. Pozdrawiam i życzę nam wszystkim wytrwałości:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
biedronka26 0 Napisano Luty 21, 2013 kate.m - pozwole sobie Cie przywitać :D ula la! ladny masz wynik!! brawo :D :D tak trzymać!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
biedronka26 0 Napisano Luty 21, 2013 uuuuuuuuu ale ciszzzzza :p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
biedronka26 0 Napisano Luty 21, 2013 hm.. no to może i tak napisze.. ;) U mnie dużo lepiej - dietka utrzymana :) a kolacja dużo mniejsza -a to moja zmora- jedzenie za dużo na noc. Do celu daleko.. ale powoli powoli tam zmierzam.. Jeszcze tylko ruchu musze dodac - spacer codziennie 30 min, no chociaż to!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sarita 0 Napisano Luty 21, 2013 Hejka! ja dzisiaj miałam gości więc i czasu na zaglądanie nie było . Goście pojechali , to położyłam dzieci spać i poszłam pobiegać. Stopy mnie dzisiaj bolą okrutnie :( Moje stopy nie są niestety stworzone do biegania... mam duże haluksy , jedną stopę już po operacji , więc nie wiem jak długo będą tolerowały bieganie. póki co nie odpuszczam ;) a od poniedziałku kopenhaska :D dobrej nocy ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sarita 0 Napisano Luty 21, 2013 aaa i chyba mam rozstęp mięśni prostych brzucha... muszę udać sie z tym fantem do odpowiedniego specjalisty... papa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnieszka 58 0 Napisano Luty 22, 2013 Napiszcie mi proszę na czym polega i jak zacząć tą kopenhaską, może i ja przejdę na nią od poniedziałku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nielubiewymyślaćpseudonimów 0 Napisano Luty 22, 2013 hej dziewczynki, ja tylko na chwilę. przyszłam się pochwalić. dziś było ważenie i ... 63 kg. to znaczy, że zgubiłam 4 :-D ale jestem szczęśliwa, teraz 3 dni lekkiego luzu (4 posiłki zamiast 6 dziennie) i od nowa dietka. ja wiem, że następnym razem nie musi pójść tak dobrze, ale to niezła zachęta 10 dni i -4 kg. ciesze się, ze i wam nieźle idzie. niestety ostatnio nie mam dużo czasu tu siedzieć i nie jestem na bieżąco, ale w przyszłym tygodniu powinno być lepiej więc nadrobię wszystkie zaległości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chuda? Napisano Luty 22, 2013 kolejne ważenie i kolejne 0,4 dkg mniej czyli 1,9 kg w 4 dni, cudownie. Mam nadzieję że przez kolejne 9 dni spadnie jeszcze o 2 kg i będzie super. Agnieszka 58, poniżej podaję jadłospis do diety Kopenhaskiej. To dieta oczyszczająca z toksyn a przy okazji mocno odchudzająca. Trwa 13 dni i należy jej bezwzględnie przestrzegać, najmniejsze odstępstwo od niej powoduje "nieważność" diety. Ja odchudzam się na tej diecie 3 raz w życiu (mniej więcej raz na rok, półtora) i efekty są zadowalające, zawsze 4 kg mniej, a później jakaś zdrowa zróżnicowana dietka i daje to pewność, że nie będzie efektu jojo. Dla mnie to naprawdę fajna dieta, chociaż czasem ciężko wytrzymać, dostarc zane kalorie to naprawdę minimum "do przeżycia", ale uwierz mi każdy kęs kopenhaskiego obiadu czy kolacji to uczta dla podniebienia :) I plusem jest też to, że kurczy się żołądek, co pomaga na utrzymanie się w ryzach po zakońzeniu diety. No i następnym plusem są kilogramy które się zrzuca. Ja chcę schudnąć 5 kg, które mi weszły przez zimę i po czterech dniach już prawie 2 kg mniej, więc uważam że efekt osiągnę. DZIEŃ 1 i 8 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy Lunch: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak, 1 pomidor Obiad: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną (filet lub schab) DZIEŃ 2 i 9 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru Lunch: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną, 1 świeży owoc (banany są zabronione) Obiad: 1 plaster szynki, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego (niecała szklanka) DZIEŃ 3 i 10 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru, 1 grzanka Lunch: gotowany szpinak, 1 pomidor, 1 świeży owoc Obiad: 2 jajka na twardo, 1 plaster szynki, sałata z olejem i cytryną DZIEŃ 4 i 11 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru Lunch: 1 jajko na twardo, 1 tarta marchewka, małe opakowanie twarożku (serek wiejski) Obiad: 1 mała puszka mieszanego kompotu z owoców, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego DZIEŃ 5 i 12 Śniadanie: 1 duża tarta marchewka z cytryną Lunch: 1 chuda ryba z cytryną sok z cytryny dodać do pieczenia Obiad: 1 duży befsztyk, brokuły lub sałata DZIEŃ 6 i 13 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru, 1 grzanka Lunch: 1 cały kurczak (gotowany), sałata z olejem i cytryną Obiad: 2 jajka na twardo, 1 duża marchew DZIEŃ 7 Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru Lunch: 1 kawałek grillowanego chudego mięsa, 1 świeży owoc Obiad: siódmego dnia nie jemy kolacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chuda? Napisano Luty 22, 2013 Zapomniałam dodać, że lunch spożywamy mniej więcej o godzinie 12-14 a obiad należy zjeść do godziny 18 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Beacia82 0 Napisano Luty 22, 2013 witajcie kchane!!! kate.m Mż :D czyli jak to u ciebie jest ?? bo wynik imponujący Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sarita 0 Napisano Luty 22, 2013 dzień dobry! ja czerpałam inf z tej stronki : http://kopenhaska.pl/ Dziewczyny , super wyniki macie! Zazdro! Nielubięwymyślacpseudonimów - jesz 6 posiłków dziennie , tak? Co dokładnie jesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chuda? Napisano Luty 22, 2013 No właśnie, ja też jestem ciekawa, czy to jest tzw Dieta Turbo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sarita 0 Napisano Luty 22, 2013 oglądałam wago z pomiarem tkanek , ale wybór ciężki :)( stanęło na tym , że mąż mi kupi taką lepszą , ale za 2-3 tygodnie. Myślę że warto poczekać ;) Ja jestem zielona jeśli chodzi o większość diet. "Smakowałam" dukana i kopenhaskiej. No i kapuściana dawno temu się przewinęła. No i przeciwcukrzycowa ;) ale to w trakcie ciąż ;) Nielubięwymyślacpseudonimów - w jakim wieku jest Twój synek , bo chyba w zbliżonym do mojego ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sarita 0 Napisano Luty 22, 2013 Tak sobie myślę , czy nie będę musiała ograniczyć biegania na kopenhaskiej - żebym nie padła gdzieś w krzakach... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chuda? Napisano Luty 22, 2013 ha ha:) Sarita, ja bym ograniczyła, chociaż ja mam naprawdę dużo energii ale biegać bym nie dała rady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piechotą do maja:P 0 Napisano Luty 22, 2013 jak ja Was podziwiam że potraficie wytrwac na tej diecie kopenhaskiej..u mnie mama ją kiedyś stosowała i powiem szczerze, że w życiu bym się nie zdecydowała, mimo, że wyniki są tak świetne. jak popatrzę na Was, że chudniecie w pare dni więcej niż ja w 1,5 tyg. to też mam ochotę ją zastosować, ale wiem, że nie przetrwam. nie jestem stworzona do takich diet i muszę się męczyć dłużej. ale może nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło- może nauczę się na dłużej jeść rozsądniej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chyda? Napisano Luty 22, 2013 Ja już po lunchu. Najgorszy befsztyk jaki w życiu jadłam..... Nie miałam czasu pójść do sklepu po porządny kawałek mięsa i zjadłam obrzydliwe twarde jak skała mięso. Nawet nóż miał problem żeby sobie poradzić z pokrojeniem tego czegoś.... fuj!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nielubiewymyślaćpseudonimów 0 Napisano Luty 22, 2013 sarita - młody ma 1,5 roku. i czasem mnie zaskakuje tym co potrafi, kiedyś dzieci chyba rozwijały się trochę wolniej (przynajmniej tak wynika z tego co mi mama mówiła) w turbo wn jem owoce (np jabłka, gruszki, śliwki, pomarańcze, grejpfruty), białka (kurczak bez skórki, serek wiejski, ser żółty, niektóre ryby) i warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka, kalafior, kapusta). podzielone to wszystko jest na 4 grupy, te trzy co wymieniłam a w czwartej jest to wszystko. dieta polega na właściwym łączeniu produktów z poszczególnych grup. np na posiłek trzeba zjeść 2 produkty z grupy białek, albo 1 owoc i 1 warzywko. i można jeść ile się tego chce, nie można się tylko przejadać i trzeba pamiętać, że za 2-3 godziny jest kolejny posiłek i trzeba będzie go zjeść. jak to oni napisali "jedz połowę tego na co masz ochotę". tych produktów jest znacznie więcej niż wymieniłam. niestety nie mam jej w wersji elektronicznej a i w necie jakoś mało o niej piszą. a i można pić ile się chce i co się chce pod warunkiem że na 250ml nie przekroczymy 10 kalorii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piechotą do maja:P 0 Napisano Luty 22, 2013 dziewczyny mam dziś imprezę: myślicie jak wypiję 2 drinki z colą zero(wiem, że to niezdrowe) to będzie wielki grzech? mam zamiar dziś mniej zjeść, ale nie wiem za bardzo co do tego alkoholu-niby na diecie niewskazany.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nielubiewymyślaćpseudonimów 0 Napisano Luty 22, 2013 piechotą do maja jak nie możesz sobie odpuścić to wypij, ale może lepiej 1 drinka zamiast dwóch. i lepiej jutro zrób sobie za to ścisłą dietę, bo jak będziesz głodna na imprezie to alkohol może ci zaszkodzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nielubiewymyślaćpseudonimów 0 Napisano Luty 22, 2013 biedronka26 - w mojej diecie napisali, że jak musisz zjeść coś przed snem to najlepiej chudy twaróg, albo tuńczyk," ponieważ zawierają one samo wolno wchłaniające się białko". spróbuj, może coś to pomoże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sarita 0 Napisano Luty 22, 2013 mój synek ma rok i 5 m-cy i łobuzuje non stop. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nielubiewymyślaćpseudonimów 0 Napisano Luty 22, 2013 najgorsze, że mój syn zbuntował się i nie chce siedzieć w wózku i odpadły mi spacery a to zawsze było minimum pół godzinki. może jak się zrobi cieplej pokaże mu plac zabaw to się zdecyduje i sam pójdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sarita 0 Napisano Luty 22, 2013 Ja póki co nie mam problemów wózkowych , a nawet jakby się buntował to i tak ze mną by nie wygrał ;) Ja jestem w domu tą "złą" i krótko trzymam dzieciaki ;) Dzisiaj podreptaliśmy godzinkę i 10 min , bo za zimno na dłuższe spacery. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
biedronka26 0 Napisano Luty 22, 2013 nielubiewymyslacpseudonimow -hm.. intrygujesz mnie ta dieta - masz może namiary na jakas fajna stronke o tej diecie -ja lubie ''gromadzic i analizowac'' informacje ;) a ta dietka to cos nowego - a widze, ze Ty się masz na niej swietnie -rezultaty wow!! U mnie ok. dietke moaj trzymam. robie kapusciana dalej -tylko obiady urozmaicam warzywkami itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piechotą do maja:P 0 Napisano Luty 23, 2013 hej co tu tak cicho??? mam nadzieję, że wątek nie umrze śmiercią naturalną??? ja po imprezie i wypiłam 1 drina ale dużego) ok.300 kcal ale nie jadłam więcej nic..myślę, że tragedii nie było, tym bardziej,że mniej zjadłam w ciągu dnia. Słuchajcie zdobyłam dodatkowe motywacje - jak popatrzyłam na niektóre dziewczyny jak wyglądają, jak się ubierają to obiecałam sobie, że ja do maja też muszę tą swoją wagę wymarzoną osiągnąć. a później same większe imprezy w tym roku więc muszę się na nich dobrze poczuć. i może to zabrzmi egoistycznie, ale miałam nawet myśli typu "a ja Wam pokaże za pare mięsięcy jak ja będę ładnie wyglądać"......:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nielubiewymyślaćpseudonimów 0 Napisano Luty 23, 2013 biedronka26 - niestety nie mam :( ja dostałam tą dietę już wydrukowaną ze strony www.OdchudzanieNaZawolanie.pl ale tam nic nie ma. a specjalnie nic więcej nie szukałam, wydała mi się całkiem rozsądna, żadnego głodzenia się, dostarcza też witaminy i minerały czy co tam jeszcze jest korzystne dl zdrowia człowieka i działa. ja już wcześniej na niej byłam i schudłam 3,5 kg. efektu jojo też bym pewnie uniknęła gdybym się zastosowała do późniejszych zaleceń a nie zaczęła się żywić fast-foodami. poszukaj może coś znajdziesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach