Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczaca sie

wasz przepis na barszcz ukrainski

Polecane posty

Gość uczaca sie

Podajcie swój sprawdzony przepis.. Nigdy go nie gotowalam a chciałabym ten pierwszy raz zrobić ze sprawdzonego przepisu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Buraki ścieram na tarce o grubych oczkach i wrzucam do mięsnego wywaru (najlepiej wołowego, ale w sumie nie ma znaczenia). Kapustę drobno siekam i wrzucam do buraków. Ścieram na tarce również na grubych oczkach marchewkę, cebulę kroję w kostkę - marchewkę i cebulę podsmażam na patelni. Jak buraki z kapustą się trochę podgotują to wrzucam do nich podsmażoną marchewkę z cebulą. Ziemniaki kroję na "małe frytki", i dodaję do zupy. Wrzucam też ugotowaną oddzielnie fasolę. Na końcu dorzucam trochę przecieru pomidorowego. Aha... generalnie u mnie w domu z założenia było tak że zależnie od pory roku do barszczu się dodawało zamiennie fasolę, fasolkę szparagową albo groszek, ale ja lubię groszek dodawać zawsze :) Można też wrzucić ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub każdy sobie doda sam do talerza. hmm.. chyba o niczym nie zapomniałam a jak coś to dopiszę. Mnie najlepiej smakuje zabielony śmietaną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam podobnie niestetyyy
Ja robię wg tego przepisu, nie dodaję tylko vegety, i dużo mnie śmietany: http://www.wielkiezarcie.com/recipe30364.html Wychodzi wielki gar gęstej zupr, i jest bardzo smaczny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam, nie ścieram warzyw tylko kroję w kostki, albo w słupki standardowe warzywa, czyli marchewkę, pietruszkę, seler, por, dodaje fasolke szparagową, na końcu buraczki. Czasami na samym początku dodaję suchą, kolorową fasolkę (namoczoną w nocy). Mam taki pojemnik przeróznej. Nie dodaje kapusty, chociaż się powinno. My lubimy taki słodki barszcz. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×