Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tut tu ru

Butelka dla noworodka - 6mcy+. Czy jest jakaś różnica faktycznie?

Polecane posty

Gość tut tu ru

Mąż kupił część wyprawki, a w niej taką właśnie butelkę - dla półrocznego dziecka. Smoczek w tej butli jest jednak mały, ten 0+. Czy taka buteleczka nada się dla dziecka? Ma 200ml, jest wąska, smoczek też jest wąski.

Gość tut tu ru
Dziękuję za odp :) To moje pierwsze dziecko, więc jestem zielona, pytanie pewnie jest banalne i głupie :D

Gość tut tu ru
Dziękuję!! :)

Gość ojojojojjjjjj
noworodek je 10 ml - w 2 dobie 20 ml - w 3 30 ml co 3 godziny i tak do 7 doby i potem 70 do 110 ml przez pierwszy miesiąc - więc fajnie się sprawdzają butelki małe takie 120 czy 150 bo 200 więc wielka, pusta, dużo tam powietrza i źle się trzyma ale jak ci pasuje to moze być - najważniejszy jest smoczek musi być dla noworodka 0+ ale powiem ci że każdy producent ma swoje smoczki i np. lovi 0+ jest taka wielka dziurka że moj po tym wymiotował, dopiero spasowała mu butelka aventa która ma najmniejszą z możliwych dziurek w smoczkach jakie znam..

Gość ojojojojjjjjj
ps. wąska butelka chyba nie jest za dobra - mam nadzieje że facet nie kupił byle czego za pare złotych jeszcze z kauczukiem..

Gość Lena204
jeśli smoczek jest 0+ to jest ok bo smoczek jest najważniejszy

Gość To twoje piersze dziecko
ale ruszyć mózgiem też trzeba. Nigdy nie obrażam ale tu aż się prosiło bo niby to ma pojemność butelki do tego ile ml mlleka a niej będzie i do smoczka skoro sama mówisz że jest dobry.

Gość bdhsdghgdshdg
:D A ja to i czasem krerynkom oodpisuję a potem się na tym łapię że to albo provo albo faktycznie ktoś jest tak tępy. Ja też rozumiem że nowe dziecko to wiele nowych rzeczy ale żeby takie debilne wątpliwości mieć :D. Ile masz lat autorko? 10 ? Gratuluję dziecku udanej myślącej matki :)