Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nkai566

Jak napisac zaproszenie na slub dla mamy?

Polecane posty

Gość nkai566

Poradzcie. Moj tata nie zyje, a nie wiem jak napisac zaproszenie. Poprostu tylko ze mlodzi zaprasza i imie i nazwisko?

Rodzice są gospodarzami wesela, dlatego na zaproszeniach z reguły widnieje "... wraz z rodzicami zapraszają..." lub "... wraz ze swoimi dziećmi zapraszają...". Mama to nie taki zwykły gość, to normalne, że w takim dniu będzie z Tobą. Zapytaj jej po prostu, czy chce zaproszenie.

Gość bngngf
mysm nie dawali zaproszen rodzicom:)

Gość Pan Rosomak
może tak: Mamo przyjdz na wesele.

Gość gość
Nie zapraszaliście bo rodzice płacili Wam za wesele bądź je współfinansowali wiec wtedy na zaproszeniach widnieje ... wraz z rodzicami. Jak młodzi sami sobie płaca tego dopisku nie ma i rodziców się zaprasza.

Gość gość
my sami płacimy za wesele a dopisek mamy :P

Gość gość
ja bede pisac że sami zapraszamy, to nasze wesele.

Gość gość
Nawet jak płaci się samemu, to zaprasza się z rodzicami - chyba że ktos nie ma rodziny, wtedy faktycznie, jest to wydarzenie tylko samej pary młodej. Mamie przygotujcie po ślubie ozdobny album na pamiatkę, można tam wkleić zaproszenie - ku pamięci.

Gość gość
a ja nie mam zamiaru pisac 'wraz z rodzicami'. rodzice są może i gospodarzami ale może na komuni lub chrzcinach dziecka. jeśli sami sobie płacimy to to rodzice są takimi samymi gośćmi jak reszta.

Gość gość
Z jakiej strony ma się zapraszać z rodzicami skoro np sama jeżdzę na salę, zamawiam ciasto, kwiaty i płacę za wszystko, a oni tylko przyjdą? Bardziej by pasowało jakbym napisała, że z siostrą zapraszamy! Robimy wesele my i my zapraszamy. Nawet sami z zaproszeniami pojedziemy.

Gość gość
Napisz że wy zapraszacie kochaną mamę itd. Nie rozumiem nie wręczania zaproszenia rodzicom.

Gość gość
My tez zapraszaliśmy solo, chociaż rodzice pomagali nam finansowo chociaż nie było takiej konieczności to chcieli i powiedzieli, że to dla nich ważne. Z kolei co do figurowania na zaproszeniach powiedzieli, że nie chcą.

Gość gość
My pisaliśmy normalnie ze my mlodzi zapraszamy ,a rodzicow wpisaliśmy tak jak reszte szp.anne i Adama kowalskich itd.

Ja mam wesele za rok w maju i jestem już w szale przygotowań:) Wiem, że na zaproszenia jeszcze sporo czasu, ale już chcę mieć chociaż kilka spraw z głowy. Też właśnie zastanawiam się jak napisać rodziców i teściów. Czy na zasadzie "zapraszamy rodziców - Katarzynę i Roberta XXX" czy "zapraszamy Katarzynę i Roberta XXX". Zaproszenia w ogóle zdecydowałam się robić online - https://smartinvite.pl/slub-wesele/ swoją drogą świetna sprawa, bo są chociaż oryginalne a nie takie białe i nudne jak wszystkie w sklepach, więc wszystko sama muszę wklepać w system:)

Gość gość
My na takich samych zaproszeniach, jakie dostali wszyscy, napisaliśmy: Mamę XXX i Tatę XXX, czyli u Ciebie byłoby: Mamę Kasię i Tatę Roberta. Ponoć to popularne rozwiązanie. Rodziców zapraszaliśmy, bo sami organizowaliśmy sobie ślub i wesele i sami placiliśmy. Rodzice nie zajmowali się niczym (taka była nasza wola), byli więc naszymi gośćmi. A skoro byli goścmi, to nie zapraszali, tylko byli zapraszani.