Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mademoiselle Megane

Proszę o RADY!! Samochód dla....

Polecane posty

Gość Mademoiselle Megane

Hejka! Szukam swojego 1-wszego autka.Wymagania jakie powinno spełniać to: a) ekonomiczny- większości będzie to jazda po mieście b) w miarę duży i przestronny - 4/5 drzwiowe- abym swobodnie mogła zainstalować fotelik dla dziecka c) rocznik od 2000 d) cena najlepiej jakby się mieściła w 5tyś - ale wiem, że jest to trudne.Dlatego górną granicą jest 10tyś. Auto będzie mi służyło w większości do jazdy po mieście ( odwożenie dziecka do żłobka/przedszkola, dojazdy do pracy i w weekendy małe wypady za miasto).Jakie paliwo w takim wypadku jest najlepsze? Niestety aż tak dobrze się na samochodach nie znam, dlatego proszę Was o pomoc.Mój faworyt to seat leon ( ale jak przeczytałam,że to auto nr.1 dla złodziei to mi mina zrzedła).Podobają mi się również ople ( omega,vectra,astra) Proszę o jakieś rady/opinie.

Gość kdvdsj
za dyche sprzedam ci mojego passata kombi rok 2001

Gość Mademoiselle Megane
Gość Mademoiselle Megane
kdvdsj Passaty też mi się podobają.Z tego co wiem to dobre (modne) autko. Dzięki za propozycję, ale póki co się rozglądam i szukam czegoś odpowiedniego.Kupować będę za ok 1,5-2 msc.

Gość Mademoiselle Megane
na pierdołach to się wszyscy znają, ale jak ktoś potrzebuje konkretnej opinii na mało interesujący temat ( dla kafeteriuszy) to już cisza.

Gość Dobreautoto
Za takie pieniądze stać cię na coś fajnego. Wstukaj sobie w google Alfa Romeo 166

Gość Mademoiselle Megane
Dobreautoto Za takie pieniądze stać cię na coś fajnego. Wstukaj sobie w google Alfa Romeo 166 Z tym,że taka alfa zapewne jest droga w utrzymaniu.Jak się zepsuje coś to części pewnie też drogie....a mnie zależy na ekonomicznym, niedrogim w utrzymaniu samochodzie.....nie musi wyglądać sportowo ani mieć wielkich osiągów.....

Gość gbffghj
Krotko i konkretnie sie nie da. A juz obiektywnie w ogole. Wiec ja Ci tak od siebie. Tak jak opisalas. Nie kupuj diesla. Chyba ze cos starszego ze stajni VW. Zadnego diesla w ukladzie common rail. Jak ci cos padnie z ukladu paliwowego to kaplica. Przy malej jezdzie po miescie bezyna nie jest tragedia. Chyba ze duzego smoka planujesz. Wtedy gaz ewentualnie. Jak chesz auto malo problemowe to ja bym sie za japoncami ogladal tylko.

Gość Mademoiselle Megane
OOo dziękuję za opinie, w końcu coś konkretnego się dowiedziałam.Mój M. też coś mówił o Astrze II. Ale chciałam zasięgnąć opinii szerszego grona ludzi.

Gość Mademoiselle Megane
a jeszcze małe pytanko.Małe spalanie tzn. ile? 5L?

Gość GretaBarboo
Ford Mondeo w tej cenie (za 10k) kupisz już spokojnie rocznik 2003-4 i to w dobrym stanie. Przestronne, wygodne i bezawaryjne auto. Ja mam z 2004 roku disla; pali 5,5-6 l ropy i jak jeżdżę 2 lata, tak klocki i tarcze tylko wymieniłam Alfę 156 miałam, super auto, ale niestety lubiła się psuć :(

Gość gbffghj
Jak ktos poleca forda to napewno ma pojecie. A jeszcze tdci to juz w ogole skarbonka. A to spalanie to oczywiscie z trasy . Astra II jest niezla opcja. Ale ja uwazam ze nawet za dyche mozna cos fajniejszego znalezc.

Gość GretaBarboo
sorry, ale skoro goovno wiesz to się nie odzywaj. Ja tym samochodem jeżdżę, a nie powtarzam bzdurne stereotypy, pt. "ford goovno wort" Wyobraź sobie, że był tam jeszcze silnik TDDi, który właśnie mam, i który dokładnie, ni mniej nie więcej, spala mi 6 l w warszawskich korkach Specjalista z bożej łaski teoretyk się znalazł

Gość gbffghj
ano specjalista moze i... Nie kazdy ford jest gowno wort. Focus bez gazu benzyna nie jest zla opcja. Natomiast ja nie zachwalam konkretnej opcji. Ford mondeo mk III bodaj bo nie pamietam dokladnie oznaczen z silnikam diesla jest do dupy. Z reszta sam fakt przez Ciebie przytoczony o wattosci rocznika 2003 swiadczy ze nie jest to auto dobre a tym bardziej bezawaryjne. Japoniec z tego segmentu w dobrym stanie i z teoretycznie tanszym w zakupie benzynowym silnikiem jest co najmniej 2 razy drozszy. Takie auto zazwyczaj chwala Ci co malutko jezdza. Ale ja sie nie znam bo mialem tylko 20 aut wlasnych iles sluzbowych i jeszcze swego czasu sie zawodowo z autami zwiazalem.

Gość prawictwo pospolite161
to dobre (modne) autko to najgorsze auto ..

Gość gosia......
jako matka 2 dzieci, polecam ci bmw.... Jakiekolwiek, z benzynowym silnikiem lub dieslem od 3,0 litra... Uczylam sie jezdzic na compakcie 1,6 niestety, przy dwojce dzieci byl niewygodny bo brakowalo mi tylnych drzwi :) ale auto super. Durzo nie palilo, i bylo bezpieczne. Raz stuknelam babke, to nie miala pol auta, a mnie tylko rejestracja odpadla. Raz wjechalam w trzepak na podworku, innym razem walnelam w sciane przy cofaniu... Sladu po niczym nie bylo, wiec auto czolg :) jak juz sie pouczylam na malym aucie, to teraz mam duze. Bmw 5 z silnikiem benzynowym 4,4litra. Super auto, wygodne i bezpieczne. Wprawdzie trzeba sie tez nauczyc nim jezdzic, chodzi o spalanie. Przez pierwszy miesiac palil mi w miescie 24litry :( ale po doszkoleniu sie i douczeniu jak operowac gazem w tym aucie, spala mi w miescie 8,2litra. A na swiatlach i tak jestesm pierwsza :) nie polecam passata po liftingu z 2005 roku 1,9 diesel bo po roku nam sie rozkraczyl. Stare vw sa ok. Nowe to hmm skody. Mondeo tez odpada. Fajne sa jeszcze omegi, ale to juz musialabys sie sama kazdym modelem przejechac zeby podjac decyzje. Bmw bym nie zamienila na zadne inne auto. To jest klasa, komfort i bezpieczenstwo za fajna cene. Wole bmw z 96 niz 10lat mlodsze inne auto

Gość fnjk..kjmm
Zajebisty to bedzie topik cos czuje. Bmw seria 5 4.4 litra benzyna w miescie pali 8.2 litra. No zesz kuzwa niezle sie usmialem. To dlaczego trojka 1.8 katalogowo ma podpbne spalanie? Chetnie poczytam wiecej.

Gość gosia......
podaj tu swojego emaila to wysle ci zdjecia z komputera. Po za tym jakbys nie wiedzial to maly silnik dzwigajacy dosc ciezkie auto meczy sie bardziej, czytaj spala wiecej paliwa, bo musisz go ciagle zarzynac zeby ruszyl z miejsca. Tymczasem duza 5 z duzym silnikiem nawet nie czuje wysilku gdy wciskasz gaz. Ona sie wcale nie meczy.... Dlatego na poczatku palila mi 24 litry. Postawilam ja na rowni z 3. Wciskalam gaz do dechy i jadla ile paliwa wlalam. A ja myslalam ze nie jedzie. I tu kolejny zonk. W 5 nie czujesz predkosci, masz wrazenie ze ledwo jedzie.... Tyle ze wszystkich masz z tylu. Widac ze nigdy nie jezdziles takim autem, tylko czytasz o nich w katalogach :) bez obrazy, ale poczytaj troche na forum bmw jakie tam maja spalania ludzie... A zeby cie podkurzyc, to w trasie schodzi do okolo 6l.... Moj facet ma troche ciezsza noge i w miescie pali mu 11

Gość Mademoiselle Megane
Hejka! Widzę,że temat się trochę ruszył - co mnie niezmiernie cieszy! Dziękuję wszystkim za wpisy, na pewno wezmę je po uwagę. Bardzo byłabym wdzięczna gdyby zechciały wypowiedzieć się MAMY, jakimi autami jeżdżą i jakie polecają a jakie nie. :)

BMW nigdy czołgiem nie było to są słabe samochody. .Jak szukasz czolgu to kup sobie volvo

poza tym jak wspomniałem nie ma gorszego auta od passata . To najgorszy samochod na rynku

chcesz duze albo srednie auto w cenie od 5-10 tys zł opel astra 2 , peguot 406, Volvo V40

jesli wybierzesz peguot 406 albo Volvo V40 kup auto z silnikiem diesla jesli Astra 2 - to najlepiej silnik benzynowy

Mówią ze ford gówno wort :P ale jedzie sie jak lord

ranking brytyjski jest jeszcze niemiecki i jest na 9 pozycji wsrud nj mniej psujacych sie samochodów 1 niejsce to daihatsu 2 susuki 3 honda 4chevrolet 5 toyota hyundai lexus mazda ford skoda

Gość italianoiendkdhdnd
Ktos wczesniej Ci polecal Alfe, ja Ci odradzam z powodu tego ze utrzymanie drogie, trza dbac o ten samochod, niestety jest nie ekonimiczny I jak na polskie drogi zawieszenie jest do dupy. Wiec jak kupisz wloszczyzne to licz sie z wydatkami. Wiem cos na ten temat bo jestem fanem tej marki, sam mialem pare lat alfe 33 a potem 156 2.0 i palila srednio 9.5 litra. Dizli nie polecam. A przy ciezkiej nodze to i 13 lykla. Polecam Astra II lub passat, vectre b odradzam.