Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elciaaaaaaaaaaaaaaaaaa26

Zdawalność egzaminów na PWR Wrocław

Polecane posty

Gość Elciaaaaaaaaaaaaaaaaaa26

Hej, czy jest tu na forum jakaś studentka czy student PWR Wrocław ? Chciałbym się zapytać Was jaka jest u Was zdawalność na kolokwium czy egzaminach ? ja jestem absolwentką PWSZ Głogów skończyłam tam Automatykę i Robotykę. Bardzo sympatycznie wspominam te czasy studiów, nauczyciele byli wyrozumiali dla studentów i nie było zbyt trudno z zaliczeniami egzaminów. Obecnie mam za sobą pierwszy semestr na PWR wydział architektury i powiem Wam, że jestem załamana, ta szkoła jest jak tsunami nie wiem czemu ale kolokwiach zalicza około 10-20 % studentów najgorzej jest na analizie matematycznej moja grupa liczy 35 osób i w pierwszym terminie zaliczyło tylko 2 osoby :( ja niestety nie zaliczyła i bardzo się dziwę gdyż przerabiałam już to bo mam skonczony jeden kierunek techniczny, na tych studiach jest zwykła loteria wykłady w miarę zrozumiałe a kolokwia jak z kosmosu zupełnie coś nowego ja nie wiem co za chory system to jest. W głogowie jak studiowałam to rzadko kiedy się zdarzało żeby ktoś oblewał a Tu hmm szkoda pisać... chciałam bym się dowiedzieć czy u was jest podobnie z kolokwiami ( dotyczy oczywiście moje pytanie studentów PWR ) ?

Gość meeeeeetonnnnnnnoss
HEJ, ja jestem studentem pwr heh dokładnie tak jest na całym wydziale, maja studenta gdzieś wszyscy wykładowcy tylko się wywyższają , kolokwia u nas podobnie wyglądają łatwiutkie zadania robimy na ćwiczeniach a jeśli przychodzi kolokwium to nie wiadomo skąd te pytania wzieła hehe te całe PWR to jeden wielki burdel !!! niby najlepsza uczenia w kraju a dlatego że nie poziom wysoki tylko zły system nauki, uwalają jak tylko leci ...

Gość mentos691i
u nas tak samo zaledwie 3-7 osób zdaje za pierwszym podejściem, dużo również jest przedmiotów w ogóle zbędnych które tylko zaśmiecają umysł, ogólnie nie polecam tej uczelni w trybie zaocznym bo tam jest jeden wieli wyzysk, specjalnie są studenci uwalani aby tylko kasę zarobić na kursach poprawkowych, trzeba też wspomnieć ile osób w ogóle kończy te studia... ja jestem teraz na ostatnim semestrze a studiuje informatykę ( tryb zaoczny ) bylo nas na poczatku około 300 studentów a zostaly tylko 2 grupy czyli około 40 studentów hehe więc jakby nie patrzec 80 % nie dało rady, więc gdzie leży wina po stronie ucznia ? nie po stronie uczelni że mają taką politykę nauczania

Gość alojzyyyyy22
a ja jestem studentem PWSZ w Głogowie studiuje Automatykę i Robotykę jak koleżanka :) u nas w Głogowie mówią na tą szkołę "Wyższa zawodówka" gdyż poziom w liceum jest już wyższy hehe ja osobiście zdałem maturę z matematyki podstawowej na 36 % a mam zaliczoną na 4 ;] heh poziom przediotów ścisłych osobiście oceniam na jakaś 3 klasę gimnazjum max 1 klasa liceum ( ale to już kiepskiego ). Tam można iść w ogóle nie przygotowanym ściągnąć zadania z neta na telefonie i zaliczyć na 5 a znam takie przypadki ;] Nie którzy studenci którzy jednak nie zaliczyli kolokwium a są przepytywani przez prowadzacących to nawet nie potrafią powiedzieć jakie działy były realizowane hehe ja tam wyłącznie poszedłem ze względu na papierek bo uczyć sie nie chce i myślę że spokojnie skończe ją ;] a Tobie powodzeni na politechnice

Gość ijateztamstudiuje
i ja jestem studentem PWSZ w Głogowie i tak jak kolega mówi kompletna zawodówka z tej uczelni u nas kto nie zaliczył pierwszym terminie miał okazje zaliczyć w kolejnych a wyglądały one tak że były identyczne te same zadania co robiliśmy na ćwiczeniach i jeszcze wykładowca pozwalał korzystać zeszytu aby sprawdzić czy się chodziło, jak osobiście chodziłem na wszystkie wykłady więc tylko przepisałem to co miałem w zeszycie i zaliczyłem na 4 , więc studiowanie tam wygląda jak w zawodówce wystraczy chodzić tylko a papierek ma się jak w banku ;]

Gość jakaniolaglos
a co się kolezanka dziwi że na PWR taki poziom i co z tego że skończyłaś uczelnie w głogowie jak tam taki niski poziom jest że uczniowie po liceum maja więcej w głowie niż zapewnie Ty. Głogowska uczelnia to jakiś żart hehe Pozdrawiam student PWR