Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ap9ap0

Jak wybraliście studia?

Polecane posty

Gość ap9ap0

Czym się kierowaliście? Jesteście zadowoleni ze swojego wyboru? Ja jestem przerażona tym, że muszę już podjąć decyzję, bo nie mam pojęcia, co wybrać. :O Z drugiej strony mam już 19 lat i chyba najwyższy czas się zdecydować.

Gość ap9ap0
up

Gość uświadomiony niedawno
skoro masz problem to a: w niczym nie jesteś dobra b: nie masz żadnych zainteresowań lub a i b o c nie wspomnę bo to mało prawqdopodobne natomiast biorąc pod uwagę tylko dwa pierwsze przypadki sugeruję od razu iść z cv do biedronki lub innego lidla bo zmarnujesz czas nie tylko sobie

Gość ap9ap0
Chyba mówisz do lustra. :O

Gość taka_prawda.....
jezeli nie masz jakichs szczególnych zdolnosci albo zainteresowań to pozostaje ci kierowac sie albo tym żeby było łatwo albo tym żeby była perspektywa dobrej pracy:o w pierwszym przypadku bedziesz frustrowac sie ze po ukończeniu i tak masz praktycznie zerowe szanse na prace w zawodzie a w drugim bedziesz co dzień przeklinać te studia i mysleć ze i tak tego nienawidzisz i nie chcesz robić przez cale zycie:o to taki konflikt tragiczny:classic_cool:

Gość grgarr
a co Cię interesuje?

Gość ap9ap0
Mam zdolności językowe, ogólnie jestem humanistką. Niestety to nie jest zbyt przyszłościowe, bo większość pracodawców nie doceni mojej znajomości filozofii średniowiecznych ani umiejętności interpretowania sonetów romantycznych. ;)

Gość ap9ap0
Interesuję się sztuką, kulturą, literaturą.

Gość taka_prawda.......
w takim wypadku albo załóż że będziesz robic kariere naukowa w tych dziedzinach albo w ogole odpusc sobie studia idz do pracy i samodzielnie rozwiaja swoje zainteresowania, ewentualnie studiuj coś hobbystycznie z mysla ze i tak nie bedziesz sie tym zajmowac zawodowo bo jak sama zauwazyłaś wiekszość studiów humanistycznych nie jest zbyt przyszlosciowa z punktu widzenia pracy

Gość grgarr
jeśli chodzi o języki - ja poszłam na germanistykę. no i niby wszystko ładnie pięknie, ale pracy nie mam :/ jedyne co dobre, że sporo możesz zarobić tłumacząc i dając korki, ale to też w zależności, ilu będzie chętnych. ja np. biorę 20-40zł za stronę w zależności od tematyki, ale co z tego, jak chętny trafia się raz na miesiąc :/

Gość tfdfhbg
skoro nie widzisz się na żadnym kierunku to nie idź na żadne studia, to i tak nie gwarantuje pracy

Gość ap9ap0
"Kariera naukowa" - to brzmi tak ogólnikowo... Cholera, czemu w szkole nas nie uczą, jak wybrać zawód? Dla mnie to naprawdę jest problem. :O

Gość ap9ap0
Up

Gość ap9ap0
Up ;)