Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nelysiaa97

Mam 15 lat, i jestem chyba w ciązy..... CO robić?????

Polecane posty

Ja poprostu niepewnej kresce bym nie zaufał:) Masz gdzieś tesco albo aptekę całodobową?:)

Gość LIKIII
a ja powiem tak :nie uwazałas jak robilas to teraz rób jak uwazasz......powiedz rodzicom ,chlopakowi ......

Gość nelysiaa97
Ja mam 3 km do apteki całodobowej, a do Tesco jeszcze dalej. Zrobię test jeszcze raz jutro, i dam Wam odpowiedz. Muszę iść spać bo rano do szkoly wstaje. Dobranoc 🌼

Gość aurelka . majka
to jakieś prowo, a jak nie to zrobić test ciążowy, jak będzie pozytyw, to zamówić tabletki poronne.

Gość malinowa magda zzzzzz
uprawiajcie seks juz w przedszkolu, bo to teraz modne, co za teppe bachory

Oj przykro mi, niestety teraz musicie ponieść konsekwencje tego... Już się czuje jak stara dupa, bo mam 22 lata, ale Cię rozumiem, mimo , że w takiej sytuacji nie byłam. W Twoim wieku wolałam imprezy i chlanie niż chłopaków, ale nie raz słyszałam zwierzenia koleżanek, którym się spóźniał okres. Niektóre są już mamusiami, parę zostało nimi jeszcze w 3 gimnazjum /1 liceum, technikum. Ja zawsze uważałam , że nie przeżyje swojego pierwszego razu z "byle kim" i po Tobie widzę to samo. Po 2 latach z chłopakiem , na bank bym tj. Ty z nim wylądowała w łóżku :P A wracając do tematu, Weź się w garść i nie rozpowiadaj tego w szkole. Pewnie powiesz najlepszej przyjaciółce, ale nie rozmawiajcie na ten temat w szkole! O to samo poproś chłopaka! Dla pewności powtórzcie test, nawet 2 razy! Myśl racjonalnie, nie rób głupot. Na Twoim miejscu poszłabym sama (z przyjaciółką/chłopakiem) do ginekologa. I mając potwierdzenie od ginekologa idź z tym do mamy. Powiedz mi w jakich jesteś relacjach z mamą ? A tak w ogóle wierze , że będzie wszystko dobrze, wnioskując z tego co piszesz i jak piszesz nie jesteś głupia. Masz plany i te plany zrealizuj. Zdobywając z chłopakiem odpowiednie wykształcenie , będziecie idealnym wzorem dla Waszego dziecka. Nawet jeśli Wasze drogi się rozejdą -bo niestety różnie w życiu bywa. Przy pomocy bliskich uda Ci się ! Wszystko się ułoży-3maj się cipeło i napisz jak przebiegły rozmowy z rodzicami.

Gość czemu koniec
jak jest niepelnoletnia to lekarz jej nie przyjmie bez rodzica... A zamiast toony testo niech zrobi beta hcg, jest niewiele drozsze a pewnosc 100%

Gość nelysiaa97
Cześć Wszystkim! Przepraszam że tak długo nie odpisywalam. wiecie co? Dzisiaj rano plamiłam czy to krew - nie wiem czy dobrze określiłam, takie delikatne różowo-brązowe upławy i tak do tej pory. Brzuch mnie boli dalej, mam wrażenie że zaraz okresu dostanę. Zrobiłam z moim test popołudniu i kreska jaśniejsza niż wczoraj. Boshe co to może być? :(. Jestem jednym kłębkiem nerwów. A z mamą póki co nie rozmawiałam bo na razie nie wiem czy to ciąża czy nie. I z mamą dobre mam stosunki, dużo z nią rozmawiam, ale nie schcę jej stresować póki jeszcze nic nie wiadomo :(.

Gość K.Wiarenka
Raczej wygląda mi to na plamienie implantacyjne - pojawiające się podczas zagnieżdżania się zarodka. Intensywność drugiej kreski może zależeć od rodzaju testu (czyt. firmy) i stężenia hormonu we krwi - który test robiłaś rano? Kiedy piszesz to "boshe" nie mam wątpliwości, że to nie żadna podpucha, tylko rzeczywiście nastolatka. Proponuję zmienić pisownię - boshe nie brzmi jak boże, tylko jak bosze :P

Gość czarna magma
tak to jest jak szkoda 3 zł na kondomy :)

Gość nelysiaa97
Kawiarenka jakei plamienie implantacyjne? Myślisz ze takie rzeczy następują teraz po 3 tygodniach od stosunku?, miesiączki zawsze mam co 27-28 dni. Coś dzisiaj czytałam na necie o takich plamieniach ale niby one występują jeszcze przed miesiączką, i boję się strasznie o co kaman. A test robiłam i wczoraj i dzisiaj popołudniu, z tym że dzisiaj kreska JASNIEJSZA niż wczoraj, i to mnie już ogłupia zupełnie. Przepraszam że piszę boshe - tak z przyzwyczajenia piszę ze znajomymi np. smski, na gg, czy fb,

Gość mamaalenieaztakmloda
wiesz zrob sobie testy krwi nie wiem ile kosztuja (chyba z 30zl) i z krwi sie dowiesz na bank czy jestes czy nie wybierz sie tez do lekarza i jak co zakup kwas foliowy to bardzo wazne zeby dzidzia i Ty byla zdrowa powiedz mamie sama jestem mama i mam mala corke i wierz mi wspieralabym ja i na bank glowy bym nie urwala jakby Ci to powiedziec my rodzice tez bylismy mlodzi TEZ popelnialismy glupstwa(nadal popelniamy ale ciii nie mow nikomu)i z kazdej sytuacji jest wyjscie SERIO ciaza to nie koniec swiata wiesz co jak wiesz ze nie bedziesz w stanie sie dzieckiem zajac oddaj do adopcji znajdz mila rodzine i Twoje dziecko i ty bedziecie szczesliwe.zyczye powodzenia :-) i troche opymizmu mala trzym sie

Gość nelysiaa97
czarna magma - był to seks z prezerwatywą, z tym że ona pękła...

Gość nelysiaa97
mamaalenieaztakmloda a na czym te testy krwi polegają?

Gość d54fhg
ale że ludzie dają się nabrac na takie podszywy :o

idziesz do laboratorium pobieraja Ci krew robia badanie i wynik nastepnego dnia czy wczesniej nawet zalezy od kliniki

Gość nelysiaa97
fajnie że uważasz mnie za podszywa :(. Ja szukam w was pomocy bo naprawdę jestem w czarnej kropce, nie chcę o tym z przyjaciółka o tym rozmawiać na razie i z mamą, z kimkolwiek, jedynie chłopak wie o wszystkim ale on nie ma pojęcia o takich sprawach,a tu takie coś muszę czytać. Przykre :(.

Gość nelysiaa97
O kurczeee,.,, do laboratorium muszę iść? Hmmmmmmmmmmmmmm...musiałabym z chłopakiem pogadać o tym co on myśli. A będą te testy pewne w 100%?Tylko trochę igły się boję :( no ale jak trzeba to się przełamię jakoś. Muszę się dowiedzieć gdzie mogę iść do laboratorium, jakoś stracha mam :(. Jeszcze chwilę posiedzę,poszukam na necie jakiegoś laboratorium w moim mieście, i wtedy pomyślę czy iść czy nie. A muszę być nadczo?

Gość nelysiaa97
Dzisiaj w ogole lepiej zniosłam ten dzień, chłopak zabrał mnie do cukierni na pyszne lody i cały czas mnie wspierał, potem zaprosił mnie do siebie do domu, obejrzeliśmy film. Cały czas był przy mnie i zapewniał o miłosci że bez względu na wszystko damy radę. Kochany on jest.....

Gość nelysiaa97
Dobra idę spać.. Jutro mam na 10:20 do szkoły,postaram się wejść po południu. I napiszcie o tym teście krwi bliżej. dobranoc :* :* :*

Gość jak nie chcesz byc
w ciazy, zobacz na womenonweb.org/pl, stamtad wysylaja leki poronne.

Gość testy z krwi
to beta hcg, idz do lab gdzie wynik bedzie w tym samym dniu, jezeli wynik bedzie wiekszy od 5 to oznacza ciaze, i powtorz badanie za 48h by zobaczyc czy beta przyrasta, jezeli spada lub malo przyrasta a ty plamisz to czeka cie szpital,ja tak mialam, nie masz na co czekac...

co do przychlastow co to polecaja leki poronne i do moherow co od szmat wyzywaja - idzcie sie powiesic szkoda na was tlenu wszyscy tak sie ladnie wybielaja ja to bym nigdy w tak mlodym wieku pla pla takie tam pierdolenie starej panny ktorej nikt nie chce kijem przez szmate dotknc zazdrosne stare rury hahaha. co do autorki nie masrtw sie bedzie wszystko ok zycie jest takie ze lubi zaskakiwac i jakimis glupimi ludzmi sie nie martw tacy co krytuja to najwiecej maja za uszam taka prawda.powodzenia:-)

Gość Ale provo
Haha

Gość Ale provo
A jak nie to matka powinna łeb Ci rozpierdolic

Powinnaś umówić się do ginekologa. I nie prawda, że jak jesteś niepełnoletnia to Cię nie przyjmie. Mamie jeszcze nie mów, póki nie będziesz pewna. Plamienia na początku ciąży się zdarzają czasem są wynikiem zmian hormonalnych a czasem niestety zapowiedzią poronienia, więc trzeba iść do ginekologa żeby zrobił usg. Skoro współżyliście 3 tyg temu, to będzie to mniej więcej 5 tydzień ciąży. Jeśli jesteś ambitna i dobrze się uczysz, ciąża nie przekreśli Twojej edukacji, rozwiązanie przypada pewnie gdzieś na połowę października, liceum będziesz mogła zacząć z trybem indywidualnego nauczania - wszystko da się załatwić, a np. w drugim semestrze lub drugiej klasie przejść na normalny tok. Szkoda, że nie pomyśleliście o antykoncepcji awaryjnej czyli tabletce "po", prawdopodobnie moglibyście uniknąć uroków wczesnego rodzicielstwa ale nie ma teraz co płakać nad rozlanym mlekiem - nie ty pierwsza, nie jedyna i nie ostatnia, dobrze, że chcecie wziąć za to odpowiedzialność. Co do intensywności koloru drugiej kreski - nie sugeruj się tym, że na jednym teście jest jaśniejsza, na drugim ciemniejsza. Ja jak sama robiłam testy to na każdym wychodziły w różnych intensywnościach. K.Wiarenka 3 tyg od stosunku to już za dużo na plamienie implantacyjne.

Gość zuzannaZ
test z krwi beta hcg zrobią ci w każdym laboratorium (koszt ok 20-30zł). Musisz iść rano bez jedzenia. Wyniki są albo tego samego dnia albo na drugi dzień. Wynik powyżej 5 oznacza ciążę, jeśli jesteś w ok. 5 tygodniu to stężenie hormonu będzie wynosić kilka setek. Badanie najlepiej jest powtórzyć po ok. 48 godzinach (robisz np. w poniedziałek rano i w powtarzasz w środę rano). W tym czasie poziom hormonu powinien się podwoić, lub wzrosnąć o co najmniej 66% - wtedy ciąża rozwija się prawidłowo. Nie ma lepszego badania niż to i żadne nie jest dokładniejsze. Wykrywa ciążę nawet przed terminem spodziewanej miesiączki. U ciebie na testach kreski były różnego koloru, ale też nie wykonywałaś ich z porannego moczu, a taki jest najlepszy. Koniecznie, nawet profilaktycznie kup sobie w aptece jak najszybciej! kwas foliowy. Jeśli beta wyjdzie pozytywna wtedy idź jak najszybciej powiedz mamie i idź do ginekologa. Tu nie ma na co czekać ani zwlekać. Ciąża musi być monitorowana od samego początku. Pewnie będzie ci ciężko powiedzieć mamie, ale każdy dzień zwłoki to dodatkowy stres dla ciebie. Macie dobre relacje, więc jak jej powiesz na pewno trochę ci ulży. Koleżankom nic bym w najbliższym czasie nie mówiła, bo najszybsza jest poczta pantoflowa.

Gość mniej lub wiecej
Takie plamienie moze oznaczac poronienie. I tak czy siak nie ominie CIe wizyta u gina bo musi CIe zbadac. W ciazy na pewno bylaas albo jestes. Niewazne ze kreska blada

Gość madagaskar82
przeciez to prowo. nie znam 15-latki, ktora umiala by sie tak wyslawiac i znac tyle szczegolow dot. zajscia w ciaze i konkretnych nazw/terminow.

Gość nelysiaa97
Cześć dziewczyny, podjęłam decyzję z chłopakiem że jeszcze raz powtórzymy test dzisiaj, i ta druga kreska już prawie niewidoczna....a do tego mnie zalało czyli dostałam okresu, jedynie brzuch bardzo boli ale zresztą jak zawsze. Chyba za bardzo się stresowałam więc dlatego meisiączka się przesunęła. Szczerze teraz nie wiem co mam myśleć o tym...ale to chyba nie była ciąża.