Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perkeypeach

Studia,a związek?

Polecane posty

Gość perkeypeach

4 miesiące temu zaczęłam spotykać się z chłopakiem,od miesiąca jesteśmy razem z tym,że ja w czerwcu wyjeżdżam na studia,on również,ale do innego miasta. I w tym jest problem,że będziemy mieszkać od siebie ponad 300km,zastanawiałam się nad tym czy by nie przerwać znajomości,ponieważ nie ma sensu się angażować skoro niedługo oboje wyjedziemy i zaczniemy nowe życie,nie ma co się oszukiwać,ale studia,nowi ludzie,nowe miejsca wszystko się zmieni. Więc chciałam przestać się z nim spotykać,bo wiadomo im wcześniej tym będzie łatwiej,myślałam nad tym no i doszłam do wniosku,że tak zrobię,gdy mu o tym powiedziałam,on się rozpłakał ii wtedy już nic nie mogłam zrobić pocieszałam go i już więcej tego tematu nie poruszyłam. Teraz znowu sobie uświadamiam,że za te 3 miesiace będzie mi i jemu dużo ciężej się rozstać niż teraz,nie chcę kończyć naszego związku w dzień wyjazdu. A teraz mieli byśmy czas na przemyślenie,oswojenie się z tym rozstaniem. Dlatego nie wiem co robić? Czy spotykać się z nim dalej? Czy po prostu powrócić do tematu i zakończyć teraz ten związek? Nie chce tego,ale nie ma wyboru każdy ma już swoje plany na przyszłość i ani ja ani on ich nie zmienimy,a związek na odległość nie ma sensu. POMÓŻCIE

A jakie studia zaczynają się w czerwcu?

Gość ish65
Faktycznie duży problem,ale z tego co piszesz wynika, że nie macie wspólnych planów na przyszłość. Ja mam chłopaka od kilku lat, w październiku zaczęłam studia i nasze początkowe plany sprawiły, że byśmy się nie widywali, więc podjęłam decyzję, że pójdę na studia bliżej i udało się! Bardzo często się widujemy, ale my jesteśmy już ze sobą trochę i wiemy, że nie wyobrażamy sobie życia bez siebie.