Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ten czerwony bukiet róż

Ile płaciłyście za suknię do cywilnego?

Polecane posty

I jak będziecie na tyle miłe to wklejcie zdjęcia sukienek:) w tym roku biorę ślub cywilny i nie mam w ogóle orientacji ile potrzeba na taka sukienkę i jak powinna wygladac. Dziękuje za wypowiedzi:)

Same kościelne tu tylko były:) ?

Up

Gość sxsxwqswxsexd
to zależy czy chcesz iść do cywilnego w normalnej ślubnej czy w skromnej, prostej sukience wieczorowej, niektórzy to idą w garsonkach

Ja jestem "dwuetapowa", tzn. najpierw slub cywilny, a dopiero po pewnym czasie koscielny. Dlaczego - to temat na dluzsze wynurzenia, a nie o to tu chodzi. Ja na slubie cywilnym mialam jasna (ni to biala, ni to srebrna) prosta sukienke do kolan - nie przypominala typowej sukni slubnej, bardziej kiecke koktailowa. Kupowana w sklepie stacjonarnym, kosztowala niecale 200 zl.

U mnie ślub w tym roku będzin cywilny, za rok lub dwa kościelny i już wiem na pewno że będą dwie osobne sukienki, na cywilny na pewno nie chciałabym dlugiej białej, zresztą białej chyba nie powinnam bo mam dziecko. I dziękuje za powyższe wypowiedzi:)

Może ktoś się jeszcze wypowie:) ?

Gość wqwdqwsdwqs
jak nie chcesz długiej, nawet białej to chcesz po prostu sukienkę koktajlową, nie powinnaś mieć problemów z kupieniem za kwotę ok. 300 zł. Oczywiście możesz i kupić za 600 z jakimś butiku, co w ogóle nie będzie adekwatne do jakości. Bo w butikach sie płaci za markę, za reklamę, za wszystko tylko nie za jakość. Nie zawsze, ale moje ostatnie doświadczenia na to wskazują. Ja jak idę na wesela to kupuję przepiękne sukienki na allegro, na ebayu, też kupiłam w tk maxx, ale to w listopadzie przed sylwestrem. Powodzenia w szukaniu

Dziękuje za rady:) w sumie myślałam że taka sukienka będzie kosztować nie wiadomo ile ale ze sklepów internetowych wolałabym zrezygnować, to jednak duża przyjemność iść przymierzać i porównywać która lepsza:)

ja dałam 100zł , byla w przecenie z 240zl. Wygladala tak : https://www.google.pl/search?hl=pl&sugexp=ernk_timediscounta&gs_rn=3&gs_ri=psy-ab&tok=8yqPYbe2V_ZAnt9ncHJeMA&pq=+dress+river+island&cp=19&gs_id=23&xhr=t&q=river+island+little+mistress&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42452523,d.Yms&biw=1920&bih=918&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=lLwcUaHbINDLsgb8gIHQDw#imgrc=WXXuGqoMZRJ5cM%3A%3BdeIHnkNfbzZfFM%3Bhttp%253A%252F%252F25.media.tumblr.com%252Fc589f01b14cfd7676d413e8041138288%252Ftumblr_mew0o5NPLM1rsxhpfo1_500.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.tumblr.com%252Ftagged%252Flittle%252520mistress%253Flanguage%253Dfr_FR%3B500%3B686 tylko ze dol miala w takim samym kolorze jak góra , kupilam ja w river island

Wiesz u mnie wyświetliło się kilka sukienek, chodzi o ta pierwsza?

Teraz mam:) bardzo ładna, napewno sklep odwiedze:)

zobacz drugi link, u mnei w 2 jest jedna, buty i torebka - ale ja mialam inne

Widzę widzę:) to już z grubszego mam wyobrażenie jak to powinno wygladac:)

Gość wqwdqwsdwqs
tu masz ślubne sukienki http://www.lejdi.sklep.pl/index.php?k124,odziez-damska-sukienki-suknie-slubne ja polecam firmę heine, mają dobre jakościowo, na weselu miałam z tej firmy czerwona , długą szyfonową

Gość wqwdqwsdwqs
ta ostatnia, klasa, Francja, elegancja !!! i ten kapelusz oh i ah

Dzieki dzieki :) A kupiona w takim no-name w poznanskiej Panoramie za niecale 200 zl. Ale to bylo 2,5 roku temu.

Gość teraz mw sobote brałam ślub
170:)

Gość apartowa
Esh ta sukienka i ten kapelusz to jakoś tak nie teges. Nie podoba mi się, tyle jest ładnych sukienek, a ty wybrałaś takie coś ;(

Dziękuje za wypowiedzi, najbardziej przydatny był link ze sklepem, dużo mi powyjaśniało to co tam zobaczyłam, chyba nawet mam swój typ:) a suknia w połączeniu z kapeluszem jest dobrym pomysłem tylko że jak ja bym miała mieć kapelusz to taki delikatny, zwiewny jak skrzydło motyla:)

Gość suknia do cywilnego
Za suknie do cywilnego płaciłam 750 zł do kościelnego 3200 zł

Gość ........iiiii
Moja była długa, biała, ale nie typowo ślubna, raczej skromna. Myślę, że do kościoła byłaby zbyt skromna, ale do cywilnego nadawała się idealnie. Nie miałam parcia na to, żeby była biała i długa, ale przymierzałam wiele modeli, w tym sukienki koktajlowe, bombki i w takiej było mi najlepiej. Płaciłam 240 zł

Gość megii88.,
moja kosztuje 400 zł ale szyta na miarę

Gość gość
to zalezy w czym sie chce brac slub - cywilny mozna we wszystkim ;) ja 5 lat temu bralam slub cywilny w sukni slubnej z salonu za 3000zl. za miesiac mam slub koscielny i do dzisiaj nie mialam sukni... przez przypadek poszlam do tk maxx w poznaniu i kupilam az 3 suknie slubne w cenach 0d 180zl do 240zl. suknie te w styczniu 2013r sprzedawal tk maxx w warszawie za ceny 700-1500zl! Kazda ma od 2 do 4 warstw (1-3 podszewki). Koronki, cekiny, bardzo dobre materialy... jak z najlepszych salonow. Zreszta te kiecki kosztowalyby normalnie do 6000zl jak podawali w tk maxx.

Gość gość
Ja szyłam u krawcowej, koszt 300 zł :)