Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madagaskar82

czy moj synek za duzo spi?

Polecane posty

Gość madagaskar82

Wiele matek narzeka, ze dziecko malo spi a ja mam inne pytanie - czy jest jalas granica ilosci snu dla dziecka? Czy jesli dziecko spi duzo to moze to oznaczac, ze jest chore lub cos jest nie tak? Maly ma prawie 11mcy. Klade Go spac o ok 20, zasypia sam. spi do 8-8.30. W nocy sie nie budzi a jesli juz to sam sie uspokaja - znajdzie smoczka w lozeczku i spi dalej. W ciagu dnia spi dwa razy po 1,5 - 2godz. Czasem i do trzech dociagnie. Wczoraj musialam Go obudzic rano o 9 bo dalej spal a polozylam go po 19 poprzedniego wieczoru. W sumie odkad skonczyl 3mce to spi calkiem fajnie, ale odkad skonczyl 6mcy i nie je juz w nocy (sama go wybudzalam o polnocy aby dac butle) to 12godz snu w nocy to norma. A i tak czasem trze oczy i ziewa jakby tydzien nie spal.

Gość chcesz powiedziec że dziecko
śpi 12 godzin w nocy i 3-4 godziny w dzień?

Gość opa opa nie ma chłopa
nie wiem ile powinno spac dziecko do roku ale dzieci między 1 a 3 rż. powinny spać między 12 a 15 h na dobe

mój jak miał 2 lata miał taki okres przez jakiś czas, że spał 19-6 a potem w dzień 4 godziny :O

Moja miala tak samo w tym wieku. Spala od 20 do 8 i dwie drzemki po 2 h w dzien. Po roku juz jedna drzemka 3 godzinna a teraz to masakra. Chodzi spaco 22, 23 wstaje o 8 i jedna drzemka 1.5 godziny.

Gość trablablablaaaa
..............

Gość madagaskar82
no wlasnie tak spi. do tego w ogole sie nie budzi w nocy (wyjatek wtedy kiedy byl chory i mial katar). teraz tez juz spi od dwoch godzin po 15 juz bedzie spiacy. wstal dzis o 8.30

Gość marika..
powiem tak - nic tylko sie cieszyc, ale... mojej siostry coreczka (ale to bylo mlodsze dziecko, bo 4 miesiace) tez bardzo duzo spala i byla bardzo spokojna. miala wade serce, byla operowana.... jest zdrowa teraz, na kontroli wyszlo, ze trzeba operowac. teraz juz nie jest taka spokojna i nie spi tak duzo.

Gość kurde jakie wy macie luzy
z dzieciakami, zazdr osz czę moja córka 11 mies. śpi w nocy 11-12h, a w dzień ostatnio to i 0,5h i to wszystko:O masakra starszy syn to już w ogóle bez komentarza, bo śpi niecałę 9 h na dobę:O

Gość madagaskar82
z jednej strony to super bo ja juz wszystko zrobilam w tym czasie - obiad ugotowalam, pranie zrobilam, posprzatalam a on dalej spi. teraz zje drugie snaidanie (dopiero!), pojdziemy na spacer, po powrocie obiad i znow pojdzie spac. i sama juz nie wiem czy sie cieszyc czy martwic.

moj starszy mial taki okres ze spal 19-9 i potem 12-15/16. mial od 16 mies, do 26 mies zycia. spal wiecej niz jako noworodek :P mysle ze po prostu rosnie bardzo intensywnie i potrzebuje snu.

Gość madagaskar82
no wlasnie ciesze sie tylko tak dzis mnie takie mysli naszly bo...w sumie sie nudze jak on tak spi :( nie wydaje mi sie zeby byl chory, jest wesoly (w wiekszosci przypadkow), bawi sie, raczkuje, wstaje, broi.

Jezeli sie martwisz to idz do lekarza tutaj nikt ci diagnozy nie postawi. Moja miala tak samo ale jej przeszlo a tez wydawala mi sie wiecznie spiaca mimo duzej ilosci snu. Moze cos jest nie tak(oby nie) lub po prostu masz zlote dziecko:)

Gość madagaskar82
spytam o to przy okazji szczepienia za miesiac, z samym tym "problemem" nie pojde bo lekarka moze mnie uznac za nawiedzona. tak sie chcialam tylko zorientowac czy tylko moj taki spioch czy innym dzieciom tez sie zdarza.