Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta co ma pytanie

jak wstrzymać laktacje?

Polecane posty

Gość ta co ma pytanie

Wszyscy mi marudza że mam karmić piersią bo "tak sie powinno". Na odczepnego Powiedzialam im że jak będę mogła to będę karmić a tak naprawdę nie chce. Chciałabym odstawic córkę od piersi zaraz po wyjściu ze szpitala. Będę musiała po kryjomu jakoś to wstrzymać bo wiem że będę musiała wysłuchiwac ciągłych pretensji bo nawet partner mówi żebym karmiła naturalnie. No więc jak wstrzymać?

Gość normalnie poproś lekarza
by wypisał Ci Bromergon i po sprawie

Gość emuuula
ja karmię 10 miesiąc i ginekolog ostatnio na wizycie powiedział, ze jak będę chciała przestac, to są specjalne tabletki. Znajoma zmniejszała laktację pijąc napar z szałwi, w koncu przestała produkować mleczko. Tyle co moge poradzic.

Gość ta co ma pytanie
No tak tyko że moj partner zawsze jest ze mną u lekarza i będzie wiedział a ja tego nie chce.. Jeszcze jego jakoś tam bym ugadala że nie będę karmić ale boję sie że sie wwgada np przed swoją mama która później przez dobre kilka tygodni będzie mi to wypominac.

Gość emuuula
Ja jestem za karmieniem, ale to Twoja decyzja. Przecież możesz iśc do lekarza bez niego. Poza tym To Wasze decyzje i Wasze dziecko, a nie Jego matki. Więc szczególnie nie przejęłabym się tym.

Gość cfcxf
pij napar z szałwii tylko ze to stopniowo zmniejsza laktacje. mi pomógł jak miałam nawał pokarmu

Gość mama karmiąca piersią
ja swojego synka karmiłam 5 tygodni a póżniej przestałam po prostu nie przystawiałam malego do piersi tylko dawałam mu butelke i wiesz co Ci powiem że póżniej bardzo tego żałowałam ale było za późno karmienie piersią jest niesamowitą bliskością z dzieckiem zastanów się czy napewno dobrze zrobisz nie karmiąc dziecka piersią

Gość no błagam Cię przecież
mąż nie będzie z Tobą w szpitalu przez cały okres, gdy Ty będziesz leżeć od porodu do wyjścia:O

Gość ostrożnie
oSTROŻNIE Z BROMERGONEM.Mój synek ma 1,5 roku i postanowił zrezygnować z picia mleka mamy. Karmiłam go już tylko wieczorem przed snem i w nocy i czasami rano.Moje piersi nie najlepiej zareagowały na koniec karmienia,więc wybrałam sie do lekarza po recepte na bromergon. Wieczorem wziełam pół tabletki a w nocy jak poszłam do łazienki to w drodze powrotnej zasłabłam , przewróciłam się i wichnełam bark. Nie pamietam drogi z łazienki, ale obudziłam się jakieś 5-6 m od niej, dokładniej ocuiuł mnie mąż po tym jak huknełam o ziemię, oprócz zwichnięcia mam kilka siniaków i zadrapań.

Gość ta co ma pytanie
Chodzi to to że ja mogłabym karmić i nawet trochę bym chciała ale moje Sutki są bardzo wrażliwe.. Już przed ciaza czesto bolały mnie brodawki i zdarzało sie że pękały.. Teraz w ciąży problem mi sprawia nawet umycie ich bo jak tylko dotkne to jest niesamowity ból.. Do tego na jednym sutku przy samej brodawce zrobila mi sie taka gulka. Lekarz powiedział że to normalne i z czasem zejdzie jak przestanę karmić ale mówi że to bardzo utrudni karmienie bo dziecku ciężko będzie złapać. Dlatego wiem że karmienie piersią będzie meczarnia zarówno dla mnie jak i dla dziecka.

Gość zlituj się i naprawdę przestań
wmawiać sobie, że twoje sutki są wyjątkowe:O każda kobieta ma wrażliwe i mnóstwo matek przechodziło etap pokrwawionych sutków, w tym ja, dwa razy i jakos żyję i nie uważam by moje sutki były ważniejsze niż dobro moich dzieci

Gość asdfghjk,mnbvcxz
ostrożnie- przeczytałaś ulotkę przed wzięciem tabletki? Jak chciałam zakończyć laktację i lekarz przepisywał mi Bromergon to uprzedził, że mogę mieć zawroty głowy i lepiej, żeby był ktoś ze mną przez pierwsze dwa dni

Gość pytająca o radę
Nic sobie nie wmawiam.. Wiem o tym że wiele kobiet karmiacych tak ma ale jakoś nie slyszalam żeby wiele kobiet mialo tak ciągle. Skoro ja już przed ciaza miałam problemy to będzie tylko gorzej. Nawet lekarz mnie o tym poinformował. A po za tym to że nie będę karmić nie oznacza że dobro dziecka nie jest dla mnie ważne! No bo co mamy sie obie meczyc ci denerwować ja że boli a dziecko że nie może złapać albo coś.. Przecież teraz mleka modyfikowane są dobre i zawieraja wszystkie niezbędne witaminy.

Gość tłumacz sobie tak nadal
że teraz są "dobre" mleka modyfikowane:O

Gość gdjkl
pij szałwię przynajmniej 3 szklanki dziennie i witamina b6 lub b12. mało przystawiaj do piersi, lub odciągaj tylko do uczucia ugli, nie opróżniaj piersi do końca, bo będą produkowały mleko/