Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mucha6ito

Ambroksol podawał ktoś ?

Polecane posty

Gość mucha6ito

Mała ma 10 msc.dowiedziałam się ze jest skteczny i zeby podawac 2ml.dziennie czy do tego moge podac tez prawoslazowy lub flegamine ?

Gość olk
z chorym 10 mies dziecko idzie do lekarza i lekarz zaleci leki a nie pyta się w necie.

Gość strawberry:):)
prawoslazowy tylko taki ktory nie ma alkoholu w skladzie

Gość mucha6ito
mała ma jedynie delikatny kaszelek i w dodatku nie jest ciągły,zakaszle kilka razy w ciągu dnia,bardziej słychać taką flegme,nie będę narażać małej na inne wirusy które są w poradni nie gorączkuje nie jest osłabiona ma apetyt,jest silna i wesoła weszłam do apteki zapytałam i tam od razu aptekarz sięgnął po ambroksol jedynie nie wiem czy do tego mogę podac jeszcze prawoślazowy czy flegamine która została jeszcze z poprzedniej choroby ok.2 tygodnie temu mała miałą kaszel i katar

Gość też bym nie dała żadnego
syropu,zrobiłabym 2razy dziennie inhalacje z wody i soli i tyle.skoro kaszel taki słaby jest i rzadki

Gość mucha6ito
Pierwszy raz zdecydowałam sie na podanie małej leku bez konsultacji ,teraz doradziła mi tak kuzynka która od kiedy usłyszała przy swojej starszej córce od pediatry żeby nie przychodzić z dzieckiem jak ma kaszelek czy katarek a zakupic w aptece cos na np.kaszel i od tamtej pory kuzynka nie chodzi z dziećmi z powodu kaszlu czy kataru sama kupuje w aptece a jeśli nie pomaga lub nie widac poprawy wtedy dopiero zabiera do lekarza ale najczęściej wystarczy jej apteka,jesli dziecko nie jest alergikiem to podobno można cos na własną rękę spróbować ale w mniejszej ilości.Ja pierwszy raz tak zrobiłam i widac poprawę gdyby nie było widac zabrałabm małą do lekarza ale tak dlaczego miałabym ją narażać na cos gorszego

Gość mucha6ito
możesz podpowiedzieć jak zrobić taką inhalację ?

Gość ambroksol albo flegamina
a nie dwa naraz,chociaz ja z tak malym dzieckiem poszlabym do lekarza

oba sa wykrztusne wiec po co dwa naraz? to tak jakbys zalozyla na figi stringi :D

Gość mucha6ito
jak mała była chora to brała z przepisu lekarza i to i to

bedziesz dawac dwa to przedawkujesz i taki efekt bedzie,a i ZMIEN LEKARZA

Gość ojtam ojtam
też uważam że dziecko jest za małe na eksperymentowanie - prawoślaz w postaci rubipectu itd można podać ale ambroskolu i flegaminę naraz bym nie dawała - jak już to jeden z nich

Gość dawalam
synowi ambroksol, to jest to samo co flavamed, tylko tanszy, ale syn byl starszy troche, na pewno nie lacz go z innymi syropami na kaszel

ambrosol i flegamina to wykrztuśne ! i prawoślaz powlekający tak małego dziecka nie leczy sie samemu !!!!!!!!!!!!

Gość ale bym ci
tak mocny syrop na lekki kaszelek?

Gość mucha6ito
dzięki