Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tererererere

CIĄŻA ... kto sie orientuje ?

Polecane posty

Gość tererererere

Jeśli ktoś dowiedział się teraz na dniach że jest w ciąży , (pierwszy miesiac, spóźniony okres itp) to kiedy dziecko zostało poczęte ? Dobrze myślę że jakoś w połowie stycznia ??? (wtedy powinny być dni płodne) i potem okres zaplanowany na luty (powiedzmy około 5-8 lutego) juz nie przyszedł Czy może jeszcze w grudniu??? Ktoś wie jak to obliczyc ? Aaa i jeszcze jedno, jak ktoś dowiedział sie dopiero na poczatku lutego to poród bedzie we wrześniu ??? czy sierpniu ?

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
To zależy jakie masz cykle.

Gość tererererere
załóżmy ze standardowe, regularne - ok 28-30 dni

Gość tererererere
up

a ile Ty masz lat? Co ma piernik do wiatraka - poród wylicza się od mniej więcej dnia zapłodnienia + 38 tygodni. Dziecko zostało poczęte wtedy kiedy była owulacja - a ta jak widać po tym co piszesz, nie wiadomo kiedy była. U kobiet regularnie miesiączkujących owulacja występuje na 16-12 dni przed krwawieniem. Równie dobrze owulacja mogła się opóźnić. teraz termin porodu możesz sobie obliczyć do pierwszego dnia ostatniej miesiączki dodaj 280 dni i to będzie prawdopodobny termin, z usg dostaniesz dokładniejszy bo tak jak pisałam owulacja mogła się opóźnić.

Gość tererererere
Dziewczyny ale to nie chodzi o MNIE. Nie napisałam przecież nic takiego. Nie wiem przeciez kiedy ta dziewczyna miała ostatni okres. Wiem tylko tyle, że dowiedziała się teraz na dniach o ciąży, wiec założyłam sobie na oko że powinna okres dostać jakos na poczatku lutego, założyłam że okolo 5-8 lutego, spóźnił jej sie, zrobiła test i wyszedł POZYTYWNY. Bo dziś mamy 14 luty a ona dowiedziała się tego z testu kilka dni wczesniej. I chciałam po prostu mając tylko te informacje obliczyc MNIEJ WIECEJ kiedy doszlo do zapłodnienia. Wg mojego rozumowania to środek stycznia ??? Czy początek??? Proszę pomóżcie bo bardzo jest mi potrzebna ta informacja :(

Gość tererererere
up

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ciężko powiedzieć ok. 20 stycznia?

Gość tererererere
właśnie tak myślałam..... nie potrzebuje dokładnego dnia, chciałam tylko wiedzieć czy to był początek stycznia czy bardziej środek.... czyli jak dobrze licze to poród wypada na wrzesień lub nawet październik ???

Gość tererererere
up

Gość hmm mm
ale do cholery-po co Ci wiedziec kiedy kolezanka zaszla? to Twoja sprawa? jestes jej materacykiem? mi sie zdaje, ze to Ty jestes w ciazy ale nie chcesz sie tym chwalic (i nie ma czym skoro nastolatka bierze sie za sex-po Twoim poziomie wiedzy a raczej jego brak widac jak tepa nastolatka jestes) a teraz tlumacze jak krowie na rowie: cykl zalozmy trwa miesiac. pierwsze 4-7dni to krwawienie, potem dni nieplodne, plodne (zaplodnienie okolo(!!!!) 14dni przed kolejnym okresem, dni nieplodne i okres. jak nie masz regularnych miesiaczek to nie wyliczysz dokladnie co do godziny. wiec po takiej lekturze sobie wylicz-jak umiesz gimbusie

Gość massachusetts
hej kobitki, mam pytanko. dwa tyg temu dostałam okres, trwał 5 dni i e 6 dzień kochałam się z narzeczonym i skończył we mnie. bardzo chcemy mieć dziecko, staramy się już od pół roku. i już drugi dzień boli mnie brzuch, jajnik i takie jakby rwanie w dół, oraz często chodzę do toalety, co u mnie nie jest normalne. jest to tydzień po stosunku. czy możliwe że byłyby to najwcześniejsze objawymałej fasolki ?

Gość sdjhajbcljhzc
srolki nie fasolki.tydzień po stosunku objawy, ehhhh.

"załóżmy ze standardowe, regularne - ok 28-30 dni" kolejny miał być między 5-8 lutym, więc znaczy, że poprzednia miesiączka była gdzieś 8 stycznia to termin porodu najwcześniej gdzieś połowa października, a jak owulacja się opóźniła to później.

Nie obliczysz tego kiedy doszło do zapłodnienia, na usg koleżanka się dowie dopiero, chyba że zrobi test z krwi tzn. beta hcg to tam jej wyjdzie mniej więcej który to tydzień i od tego odjąć dwa tygodnie i masz pi razy oko dzień poczęcia. Test zrobiła kilka dni temu ale nie wiadomo czy rzeczywiście owulacja była w terminie mogła być równie dobrze wcześniej. Poczęcie jest prawdopodobne praktycznie w każdym dniu w styczniu. Jeśli owulacja była by w terminie no to przypadałaby przy cyklach 28 dniowych między 20 a 24 styczniem, skrajnie między 20 - 26 styczniem, przy cyklach 30 dniowych między 22 - 26, skrajnie 22 - 28 stycznia.