Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eweli na ka

Cyfryzacja to ściema?

Polecane posty

Gość Eweli na ka

Po wyłączeniu w naszym województwie sygnału analogowego,okazuje się,że tv nadal odbiera programy,żaden specjalny odbiornik do sygnału cyfrowego jest nie potrzebny.O co zatem chodzi?Znowu nas państwo naciąga?

Gość lesiawalesia
Oczywiscie ze dziala, trzeba bylo sluchac co mowia a nie obrazi ogladac 🖐️ Jezeli masz kablowke albo satelite to dziala.

Gość widać masz całkiem nowy
Telewizor. Takie do 3 lat przecież odbierają sygnał cyfrowy. A analog być może będzie jeszcze dostępny przez długi czas. Tak samo jak było z radiem jak w polsce zmieniano częstotliwości z niskiego Ukf na FM 88-108. Tam chyba nawet coś nadaje pomimo ze mieli wyłączyć.

Gość w kablowkach też kiedyś analog
Wyłącza ale to zależy od humoru właściciela kablówki.

Gość Eweli na ka
Nie mam ani kablówki ani satelity a telewizor bardzo stary więc...?

Gość lesiawalesia
to moze w twoim regionie jeszcze nie wylaczyli? Bo to nie jest wojewodztwami tylko regionami

Gość i tak jak nie teraz to
Za jakiś czas wyłącza bo po co nadawać w podwójnym systemie i dwa razy więcej płacić nadawcom. Ale tv cyfrowa przynajmniej ma dobry obraz, nie trzeba aż tak dobrych anten jak przy analogu.

jezeli masz płaski telewizor to odbieraja juz cyfre naziemna muj sasiad odbiera od 3 lat naziemna

Gość u mnie w pracy
Mają zabytkowe radio z ukf i coś tam im odbiera. Wątpię aby ktoś radyjko z pracy przerabiał na FM

Gość ja mam antenę pokojową
i tez działa :-D

Gość ewrwerwerew
Ale tv cyfrowa przynajmniej ma dobry obraz, nie trzeba aż tak dobrych anten jak przy analogu. obraz jest beznadziejny... :( przynajmniej jak się ma stary telewizor z dekoderem. Wszystko u mnie jest zblakłe, dziwne proporcje, a jak sa zakłócenia czasem to nic nie widac

Jeśli masz jakieś zakłócenia to znaczy, że masz za słaba antenę. Porówny wanie analogowej i cyfrowej to jak porównywanie lokomotywy parowej z TGV, albo telegazety z internetem

Gość erwr.... to kup sobie
normalna antene a nie jakis wyrob antenopodobny w stylu anteny tzw siatkowej ktora nadaje sie tylko do stosowania w dobrych warunkach terenowych:classic_cool: Albo cos masz zwyczajnie zle antene ustawiona.

Gość ewrwerwerew
nie mam siatkowej, mam taką zwykłą starego typu... sygnał idzie do dwóch odbiorników. łatwo powiedziec kup sobie... koszt wszystkiego to często 500 zł , jak mnie to wkurwia, jakby człowiek nie miał co robic z kasą... niby ułatwianie- a nna serio utrudnianie zycia... zreztą w mojej dzielnicy podobno jest od zawsze problem z odbiorem... jeszcze niektórzy sąsiedzi kombinują i zakładają jakieś nielegane rzezy typu koło od roweru, co potem sciąga cały sygnał

Gość to zwyczajnie masz cos
zle ustawione lub zamontowane. Nieraz widzialem jak ludzie te kable, wteczki montuja na odwal a potem sie dziwia ze zle dziala. Najlepiej napisz gdzie mieszkasz, jaka miejscowosc , to sie zobaczy jakie masz nadajniki tv w poblizu.

Gość to zwyczajnie masz cos
a co do kola od roweru to moze zwykla antena radiowa :D Zawsze to troche podobne z daleka :classic_cool: