Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zainteresowana tematem:-)

Politechnika Lubelska -studia magisterskie budownictwo.

Polecane posty

Witam, interesuje mnie poziom kierunku budownictwo na Politechnice Lubelskiej. Zastanawian się, jak wyglądają tam studia, pod kątem trudności zaliczeń, egzaminnów i zdobytej wiedzy:-). Studiowałam I stopień na innej Politechnice, a teraz poważnie zastanawiam się nad Politechniką Lubelską. Czy orientuje się w temacie? :-)

Gość inżynier serwisowy bann
Powiedz mi jedno kto was kurwa namawia na budownictwo? Wiesz ile ostatnio kobiet jest. A prawda jest taka że nikt prawie was nie przyjmie. Trzeba było pogadać ze mną przed studiami. W skrócie sprawa wygląda tak że żeby zarabiać w budownictwie do 30 tki 35 musisz się kształcić. By zostać kierownikiem projektu czy budowy. Wówczas kobieta ma już problemy z zajściem w ciąże. WIĘC NIE JEST TO ZAWÓD DLA KOBIETY. I każdy ci to powie. Czemu nie poszłaś np na inż środowiska? Uprawnienia masz te same + instalacje. Nie musisz doglądać budowy a możesz np projektować zbiorniki czy instalacje. Jesteś wstanie koło 30 siedzieć za biurkiem. Naprawdę kompletnie tego pojąć nie mogę a potem płaczą takie baby. Bo nie bo politechnika bo to dobry zawód miał być praca itd.

Wiec jeśli jesteś już na tym budownictwie to ja bym został na polibudzie na jakiej jesteś i starał się o miejsce na uczelni. Jak ci się nie uda będzie kiepsko. Jak ci się uda to jedyny twój ratunek. Swoją drogą widziałaś kobietę wykładającą na budownictwie? I nie bo dyskryminacja. No sory wam się wydaje że będziecie siedzieć i kreślić cały dzień. A nie zapierdalać po budowie mieszkając w baraku. A tak to wygląda chyba że jw. zostaniesz kierownikiem. Bo majster itd też zapierdalają.

I coś mi tu śmiedzi krośniejską szkołą. Bo tam właśnie głównie te baby lezą. A potem albo rzeszów albo lublin. Naprawdę chętnie poznam pytanie bo żadna mi nie odpowiedziała. PO JAKI CHUJ TAM SZŁAŚ? Zazwyczaj słyszę że jw polibuda = praca. Że trudny kierunek to ona się bedzie uczyć i będzie na pewno mieć pracę. TRUDNIEJSZA JEST IŚ. Swoją drogą zamknięto mi ją po semestrze bo wybili ludzi. Jw po IŚ masz te same uprawnienia + instalacje. A ciągle budownictwo się ma za nie wiadomo kogo że niby trudniej. Nie wiem można było wybrać inżynierie materiałową i siedzieć potem w laboratorium i mierzyć rozmiary ,granulacje itd. Inżynierie chemiczną jak masz polfe koło siebie czy coś. inżynierie produkcji. Biotechnologie stosowana w szczecinie. 1 kierunek w pl. Praca naprawdę od ręki.

po 1 nie studiuję w Krośnie! Budownictwo wybrałam świadomie i kobiety mają równe szanse z facetami. Pracowałam przez ostatnie 4 miesiące w firmie budowlanej, i co prawda 70 % to faceci- ale to dla tego, że kobiet w tym zawodzie jest po prostu mniej!!! Nie boję się tego, że pracy nie dostanę. Powiem Ci, kolego, że zdecydowanie wolę doglądać budowy, niż siedzieć za biurkjiem!. A jeśli chodzi o jakże wychwalaną przez Ciebie inżynierię środowiska, po której mogła bym robić instalacje- studiując budownictwo robiłam takie projekty- CO, wodociąg, gazociąg, deszczówka i sanitarka. Ku twojemu zaskoczeniu po budownictwie, a właściwie w trakcie takie rzeczy robiłam w pracy. Więc jeśli będę chciała zając się tym na stałe to to zrobie. Z kierunku jestem bardzo zadowolona i wybierając ponownie zrobiła byma tak samo!!! Moim problemem jest teraz wybór dylemat o wyborze uczelni, a nie zmiany kierunku. Wydaje mi się, że sam chciałeś je studiować- ale budownictwo Ciebie nie chciało:-P, i stąd tyle gniewu w twojej wypowiedzi.

Bynajmniej nigdy mnie budownictwo nie interesowało. A z IŚ i tak bym odszedł. Zobaczymy co będziesz gadać za 10 lat jak będzie czas na dzieci. Jeśli masz zamiar być kobietą niezależną, siedzieć na budowie i robić kasę ok. Ale jesli masz zamiar mieć rodzinę...

A i nie myl co i deszczówki z rzeczami na które uprawnień nie dostaniesz - wentylacja / rekuperacja / wodociągi itd. Dlatego jw budownictwo jest gorsze. Chyba że masz zamiar zająć się mostami i wiaduktami.

Gość nheaven
Nie studiuję tam co prawda, ale znam sporo osób, które tak się kształcą od dłuższego czasu i żadna z nich nie narzeka:) Oczywiście nie zawsze jest słodko, ale w końcu to politechnika ;)

Gość Student budowlanki
Zdecydowanie odradzam budownictwo na Politechnice Lubelskiej. Jest ciężko ale prędzej czy później uda się zaliczyć wszystkie przedmioty i teoretycznie skończyć studia. Dlaczego teoretycznie? Bo zdobycie tytułu magistra jest dlugotrwałe i bardzo trudne. Wszystkie projekty i egzaminy zaliczone w trakcie studiów tak naprawdę nic nie znaczą. Nie gwarantują, że będziesz magistrem, i że normalnie jak na większości uczelni w Polsce będziesz bronić swoją pracę dyplomową. Zanim pozwolą Ci obronić pracę musisz zaliczyć pisemnie egzamin dyplomowy z całych studiów magisterskich i to z 4 punktami na 5. O ściąganiu przez ostatnich pare lat nie ma nawet mowy. Dzięki kolegom z poprzednich lat, ktorzy nagłośnili kwestię zbyt małego pilnowania studentów na egzaminie. W ten oto sposób studia, które mają trwać półtora roku lub dwa lata przeciągnąć się mogą o kolejnych kilka lat właśnie przez egzamin magisterski. Inne politechniki takich cyrków nie robią, tam przy obronie pracy odpowiadasz na wylosowane przez siebie pytania. Każda inna politechnika będzie lepsza niż lubelska. Szkoda zdrowia!

Gość Student budowlanki
Zdecydowanie odradzam budownictwo na Politechnice Lubelskiej. Jest ciężko ale prędzej czy później uda się zaliczyć wszystkie przedmioty i teoretycznie skończyć studia. Dlaczego teoretycznie? Bo zdobycie tytułu magistra jest dlugotrwałe i bardzo trudne. Wszystkie projekty i egzaminy zaliczone w trakcie studiów tak naprawdę nic nie znaczą. Nie gwarantują, że będziesz magistrem, i że normalnie jak na większości uczelni w Polsce będziesz bronić swoją pracę dyplomową. Zanim pozwolą Ci obronić pracę musisz zaliczyć pisemnie egzamin dyplomowy z całych studiów magisterskich i to z 4 punktami na 5. O ściąganiu przez ostatnich pare lat nie ma nawet mowy. Dzięki kolegom z poprzednich lat, ktorzy nagłośnili kwestię zbyt małego pilnowania studentów na egzaminie. W ten oto sposób studia, które mają trwać półtora roku lub dwa lata przeciągnąć się mogą o kolejnych kilka lat właśnie przez egzamin magisterski. Inne politechniki takich cyrków nie robią, tam przy obronie pracy odpowiadasz na wylosowane przez siebie pytania. Każda inna politechnika będzie lepsza niż lubelska. Szkoda zdrowia!