Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hucfubdrh

czy moge dosypac kleiku do mleka 5 tygodniowego malucha?

Polecane posty

Gość hucfubdrh

moj synek ma 5 tygodni i wypija jednorazowo od 9-150 ml mleczka Nan pije tak co 2-4 godziny czy moge dodac mu do mleczka kleiku by zagescic pokarm aby szybciej sie najadal ? jezeli tak to jakiego?

Gość hrhrthyhr
przecież to wszystko jest w tabelach żywienia, po prostu spradź

Gość nie, nie możesz
nie na darmo na opakowaniu kleiku jest napisane po 4 miesiącu :o a dlaczego nie zrobisz mu chleba z kiełbasą? btw- nie dziwię się,że 9(!) ml się dziecko nie najada :P

Gość hucfubdrh
podaj link :)

Gość hucfubdrh
widzialam kleiki od 3 tyg

Gość mmLena07
tak to już jest, że takiego malucha trzeba karmić często, nawet czasem co godzinę, ma mały żołądek i bardzo wrażliwy układ pokarmowy, dlatego w żadnym razie nie dawaj mu kleiku. Zwyczajnie musisz przetrwać ten czas, a nie na siłę, kosztem dziecka ułatwiać sobie życie. Tak to już jest z małymi dziećmi, to minie. Trochę cierpliwości.

Gość ssSami
na opakowaniach jest od czwartego miesiąca, a powiem wam, że położna i lekarz w Niemczech, to nawet mi doradzali,żeby jeszcze dłużej poczekać i zacząć dawać marchewkę po piątym miesiącu. Do tego czasu tylko mleko.

Gość strawberry:):)
nie ma kleików od 3 tygodnia wariatko,chcesz dziecku jelita spierniczyc przez swoje głupie pomysły?

Gość dobraciociadobrarada
no może cementu od razu dosyp :O nie chce ci się tak często karmić dziecka? cierpliwości, za parę miesięcy będzie łatwiej, nie przyspieszaj nic na siłę, przecież układ pokarmowy noworodka dopiero dojrzewa, nie można go męczyć kleikami i innymi cudami

Szwagierka zaczęła podawać dziecku kleik jak miało 2,5 miesiąca. Kiedy powiedziałam, że to chyba za wcześnie to powiedziała, że nic Mu nie jest więc już nic się nie odzywałam. Tak Mu rozepchali żołądek, że dziś waży prawie 14,5 kg. Ma niespełna 9 miesięcy. Tak ku przestrodze. Wszystko w swoim czasie.

Gość do autorkkii
ja karmie piersia co 2 godziny a zdarzalo mi sie tez co godzine i do glowy mi nie przyszlo dawanie kleiku tak malemu dziecku dopiero od 5 miesiaca zycia

Gość KLASYKA NA TOOOPIE
A propo tabel żywienia: niby rybe podawać po 5 miesiącu. Po 6 miesiącu byliśmy na szczepieniu, pediatra pyta co podajemy ze stałych pokarmów, wymieniam jej m.in. łososia. A ona do mnie: uuuu z rybami do 8 miesiąca się proszę wstrzymać.

Gość KLASYKA NA TOOOPIE
A co do mięsa też powiedziała, żeby owszem podawać, ale nie codziennie.

Gość iolkjhztgruhctyjhh
tak są szybko w słoiczkach ryby ale w schematach są po 8 miesiącu, tak jest jak opieramy swoją wiedzę o żywieniu niemowląt z opakowań gotowych dań. Jogurt z mleka krowiego też jest w słoiczkach po 6 miesiącu :/

Gość dgssdgdgs
ja probowalam na chama szybciej wprowadzac, kleik dalam jednak po 9tygodniu, moze w jedenastym. twoj synek jest za maly na takie pomysly. szybciej sie najadal? je w nocy po 40minut i tyle bedzie jadl. poczekaj za miesiac dwa bedzie moze spal juz cale noce tak jak mój. nie rob glupot ZEPSUJESZ MU METABOLIZM I MOZE MU ODWALIC I STAC SIE NP GRUBASEM PO 120KILO NA CALE ZYCIE!!!