Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam pomóżcie mi nie mogę brać tabletek antykoncepcyjnych ponieważ w ciąży miałam cholestaze i ginekolog mi zabronił prezerwatywy tez odpadają więc możecie mi dać radę jakie są inne sposoby zabezpieczania się i jakie mogą być reakcję >?

Gość przecież dużo tego jest
Spirala, jakieś globulki itd. Z opinii moich znajomych najlepsze są plastry o ile będziesz mogła je używać.

miała cholestazę więc nie może brać hormonów więc plastry, tabletki, krążki i spirale hormonalne odpadają. zostają globulki, kremy,pianki żele - nie jest to nic przyjemnego ani dla kobiety ani dla partnera. albo spirala miedziana

Gość catarrinna
Ja mam kapturek antykoncepcyjny femcap. Sprawdza się dobrze, korzystam od pół roku. Nie mam skutków ubocznych, dobrze się czuję.

do zakłopotana hymm twoja metoda boję się ryzykować a tym bardziej że mam miesiączkę nie regularną

Gość mialam dokladnie taki sam
problem jak Ty. Wiec wybraliśmy dosyć kontrowersyjną metode czyli stosunek przerywany. Udawało sie przez 3 lata. Teraz jestem w ciąży.

Gość daaaaa
zaszlas w ciaze przez przerywany? a uprawialiscie sex dwa razy pod rzad?

Gość waze... waze...
wazektomia!!!!!!! można w owulacje lać ile fabryka dała :P

Gość waze... waze...
gratuluję, przerywany to dobra metoda na zajście, że o męskiej frustracji nie wsponę.

wazne - my akurat na dziecko możemy sobie pozwolić więc dziękuję za gratulacje. Tak jak wpsominałam przez 3 lata jakoś w ciążę nie zaszłam. Tabletek i rpezerwatyw niestety uzywac nie mogłam.

Gość daaaaa
pytalam sie czy uzywajac tej metody uprawialiscie seks dwa razy pod rzad?

byla zapewne przerwa conajmniej 40 min między stosunkami.

Gość daaaaa
to wlasnie najwiekszy blad przy przerywanym, plemniki zostaja w cewce moczowej i ciaza gotowa, choc i tak u was dlugo to dawalo rade

ale wtedy gdy zaszłam w ciążę był tlyko jeden stosunek.

przerywany to zadna antykoncepcja :O Ja zaszłam w ciąże po jednym jedynym stosunku przerywanym... moj M widocznie ma jakieś żelazne plemniki :D

Gość roladinia
a ja od wieków mam spiralę nie chormonalną i zero wpadki nawet nie wiem kiedy mam dni płodne , okres jak w zegarku , zero ubocznych doznań , kiedy chcemy to szalejejemy i tak do starości

Stosunek przerywany też odpada bo nigdy nie wiadomo nie ma się 1000% pewności a bynajmniej ja bo tak zaszłam w ciążę której nie żałuję bo mam teraz pięknego zdrowego synka ale jak na razie nie planujemy mieć dzieci :)

Gość ojtam ojtam
nie hormonalna spirala zabija poczete dzieci.. siedzi żelastwo i nie pozwala się zarodkowi zagnieździć więc to tak jakbyś kilkadziesiąt razy dokonywała aborcji - tylko niby ze sumienie masz czyste bo o ciąży niby nie wiedziałaś i nie musiałaś tego dokonywać u lekarza a działo się to we własnym kilbu przy okresie.. a co do gumek to są silikonowe np. unimil skin i nie ma po nich alergii a jak facet odmawia ich używania to wy odmawiacie seksu

Gość lekarz nie podpowie
ci zadnego rozwiązania?

Gość roladinia
ojtam może i , ale zajrzyj na drugą stronę !!!!!

Jeśli nic hormonalnego, to chyba jedynie tylko spirala miedziana-ja sama mam i jak dla mnie to genialne wyjście.A miałaś cesarkę czy rodziłaś naturalnie? Bo niby spirali nie poleca się kobietom bezdzietnym i tym co miały cesarkę-ale dlaczego-NIE MAM POJĘCIA..

imho stosunek przerywany to żadna antykoncepcja-ja jestem za bardzo boidupa, żeby pozwalać sobie na przerywany.Ale jak ktoś go stosuje, i nie zawodzi to powodzenia.Ja raczej bym się nie pisała na taką jazdę bez trzymanki.