Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsfsdgbdfaa

Co zrobić żeby ludzie mi wpłacali kase na konto? Jestem biedna

Polecane posty

Gość dsfsdgbdfaa

Daje ogłoszenia wszędzie. I jeszcze nikt do tej pory nie przelał mi pieniędzy. A jakoś na schroniska i inne tego typu rzeczy przelewają i to nie małe kwoty. Gada się że żebracy żyją w luksusie bo dużo wyżebrzą a to nieprawda. Mi jeszcze nikt nie przelał choć próbuje od listopada.

Gość dsfsdgbdfaa
Nie chce się puszczać za kase. Skoro nikt mi pracy nie chce dać od dłuższego już czasu to chociaż ktoś by mógł pomóc. Mam dziecko. Jak tak to wszyscy są przeciwko aborcji a przyjdzie co do czego to już nikt nie pomoże

Gość dsfsdgbdfaa
od mopsu dostałam 34zł zasiłku dla bezrobotnych, 150zł na żywność,środki czystości i rachunki...i z racji tego że dziecko ma 2 tyg ferii i nie bedzie chodziło na obiady w szkole to dostałam 53 zł na jej wyżywienie :( Bogactwo jak nic a gdzie tam opał i reszta już od 2 tyg siedzimy w zimnym mieszkaniu bo już nie mam czym palić.

Gość dsfsdgbdfaa
aktualnie toczy sie sprawa o alimenty. do tej pory jakos sobie radziłam ale odkąd straciłam prace to nie radze sobie

widzisz alimenty trzeba było walczyć wcześniej, teraz zostałaś z ręką w nocniku jakby ktoś miał pewność, że rzeczywiście chodzi o jedzenie to pewnie by cię wspomógł, a oszustów jest wielu

Gość pelaska54
polityka pomocy musi sie zmienic w tym kraju.w koncu wezmy sie za to.STOP BIEDZIE.

Gość majteczkiWkropeczki
Przepraszam Kobietko ale co Ty tutaj za opowieści z bobrowej dolinki zapodajesz? Przecież istnieje OPS-opieka spoleczna.Jesli nie masz dochodu,oni Ci mają obowiązek wypłacić zasiłek z którego dasz radę utrzymać dziecko.Z alimentami nie wiem jak tam wylądowałaś, ale z pewnościa są odpowiedni przepisy ktore to reguluja.I nie siej kochana demagogii że ludzie którzy są przeciw aborcji(co jest normalne-bo to zabijanie) więc ludzie przeciwni zabijaniu,że mają jakiś obowiązek Ci pomagać.NIe.Tak nie jest.Obowiązek Ci pomóc ma nasze kochane Panstwo polskie.I nikt więcej.Jesli pomagaja Ci ludzie prywatni, jest to wyłącznie ich dobra wola.Pamietaj o tym.Ich dobre serce-nikt nie ma takiego obowiązku.Zgłoś się do Caritas,-u nas rozdawane są paczki żywnosciowe z Caritasu,podstawowe produkty. A na jakim mieszkasz terenie? Nie ma naprawdę żadnej pracy? Nawet do sprzątania?To dziwne, u nas jest sporo ofert.A ludzie nie chcą podejmować. Gdybyś mieszkała w bliskim terenie mogłabym zorganizować coś, -odzież na przykład(ale nie nową od razu mówię) ,na paczkę niestety tez nie mam teraz pieniedzy. Ps -jeśli mieszkasz na G.sląsku to daj znać,może coś się wymysli

Gość plakac mi sie
trzeba coś robić. można sople z dachów zdejmowaćnp. albo się zgłosić na eksperymenty medyczne

Gość dsfsdgbdfaa
Przeczytaj wyżej,była mowa o MOPS jestem ze śląska. W święta 2 razy załapałam się na sprzątanie podczas którego jeden 'klient' po pracy zaproponował niezobowiązujący sex :( Takie są realia. A nikt mnie nie zatrudni bo nigdzie nie pracowałam legalnie. Mysle że brak doswiadczenia na papierku jest problemem

Gość No niestety jest
wielu bardzo wielu oszustów i oszustek,ludzi wyłudzających dlatego ludzie nie chca pomagać. Ja też mam sytuację w której nie wystarcza mi na życie,ale to nikogo nie obchodzi.Nie mam z czego opłacić leków,z opieki nie dostaję nic, ani jednej złotówki, gdyż mieszkam z kims kto ma rentę, i wg nich teoretycznie powinno wystarczyć.A że faktycznie nie wystarcza, to już jest dla nich zupełnie nieważne. Tak to jest, taka jest polityka Pl, politycy mają w nosie obywateli, zajmują się napychaniem sobie kieszenie,a uwagę ludzi od prawdziwych problemów odwracają przez jakies ustawy o homo związkach itd.Tutaj ludzie z głodu przymieraja i zimna, a oni debatuja o tym czy zabijac legalnie dzieci, czy dawać ulgi podatkowe gejom...itd itd.O tym że my siedzimy w zimnie,i odżywiamy się samą kaszą -o tym nikt nie debatuje. To normalne. Kogo myśmy wybrali do tego sejmu............:(

Gość majteczkiWkropeczki
Masz gg? Możesz podać?

Gość Nusz f kiescheni
Moj ulubiony temst. Do roboty lenie smierdzace.A dzieci to z niepokalanego poczecia bezmozgi.

Gość dziecko już w wieku
szkolnym a ty jeszcze nigdzie nie pracowałaś legalnie??? To poczekaj teraz jak skarbówka się do ciebie dobierze i spyta z czego właściwie żyjesz :( Ponadto po tylu latach dopiero starasz się o alimenty? Dziwne to wszystko, jakaś strasznie nieporadna musisz być. I żądasz, żeby obcy ludzie cię utrzymywali albo państwo... Twoja rola skończyła się na urodzeniu a teraz tylko żądania? Ile ty masz lat? Co sobą reprezentujesz? Bo rozumiem, że dziecko to przygodny seks bez zabezpieczenia. No super sobie życie "pościeliłaś" :(

Gość No niestety jest
Wiesz nic nie obiecuję,ale spróbuję popytać na katolickich portalach,opisze Twoją sytuację, może jakoś Ci pomogą, tylko na pewno będziesz musiała podac swoje dane,bo wiadomo że trzeba sprawdzić czy to nie naciąganie. Kiedyś była taka sytuacja,na portalu ktoś zgłosił że jest potrzebna pomoc,wszyscy chcieli pomóc, a gdy przedzwonili do miejscowego OPS gdzie mieszkała ta osoba, okazało się że w grę wchodzi alkochol. Tak więc cała ich pomoc i pieniądze (a już dziewczyny wybieraly sie jechac do niej,zawiezc ubrania,posciel,itd) zostalaby zmarnowana-przepita po prostu. Tak więc sama rozumiesz, że podstawową sprawą będzie ujawnienie danych.Chcialabyś abym zgłosiła taki Twój apel? Nie wiem jaki będzie na to odzew,ale można spróbować. Zresztą nawet sama mogłabyś to zrobić,zalogowac się tam i opisać wszystko. Tak byloby najlepiej

Gość dsfsdgbdfaa
Nie będe tu mówić gdzie pracowałam,ale była to praca na czarno. Teraz wszedzie chcą studentów żeby jak najmniej płacić podatki itp. Ostatnio w radiu gdzieś mówili że pewna pani prowadząca MOPS,zamiast zasiłków wydała pieniądze dla bezrobotnych na zabiegi SPA,fryzjera,kosmetyczke, kupiła reprezentacyjne ubrania i wiecie co? Wszystkie te panie znalazły prace! Moim zdaniem trzeba tez jakos wyglądać. A jak przyjdzie jakaś szara myszka starająca sie o prace,z marnymi referencjami, zaniedbanym wyglądem itp to kto taką zatrudni? Uważam że alkocholikom nie powinni dawać pieniędzy,chyba że na piśmie będą przynosić że regularnie leczą się w AA. A państwo co robi? Rozdaje na prawo i lewo tym menelom. Dostaną węgiel z mopsu to od razu sprzedadzą na wóde. U nas jest taka mała pomoc bo jak twierdzą pracownicy MOPSu miasto jest biedne.Ale menelom dawają. Żywności z UE też nie ma kto wydawać.

Gość No niestety jest
Zresztą myślę że najbardziej jest Ci potrzebna pomoc w zakresie porady jak znalezc pracę. Tam są osoby zajmujące sie takimi rzeczami na codzien, więc na pewno umiałyby Ci w tym pomóc.

Gość za nagie fotki coś ci
wpadnie o ile się spodobasz.....

Gość dsfsdgbdfaa
Ja już jestem zarejestrowana na pewnej katolickiej stronie,nie będe podawała gdzie i zero oddzewu. Ubrania itp mam,bo zawsze z wyprzedzeniem kupowałam córce na kilka lat żeby w razie czego miała. Jak dla mnie koszmarem są rachunki i zadłużenie za mieszkanie. W tym mies musze zapłacić zaległość za prąd 155 zł + zadłużenie za mieszkanie min 50 zł + telefon 100 zł (mam na abonament,już mi go odłączyli bo nie płace od 2 mies). Mam dług u znajomej 150 zł= 455 zł długu. W tym mies dostane zasiłek dla samotnej matki + rodzinne = 266 zł W portfelu zostało 32 zł wiec jeszcze nie jest tak tragicznie.

Gość No niestety jest
A na jakiej jesteś? Pytam bo może też tam jestem to pomogłabym Ci w nagłośnieniu sprawy. A jak nie to można dac na innych,jest ich więcej niż jedna. Ale tak jak mówię,nikt nie pomoże w ślepo,bez podania danych. To jest podstawa. A jakie masz wykształcenie,co umiesz robić?

Gość dsfsdgbdfaa
Codziennie zamieszczam na necie ogłoszenia o prace i nic. Oddzywają się tylko z Avonu albo innych firm kosmetycznych.

Gość No niestety jest
Podstawowa zasada w biedzie-nigdy nie rób długów bo wiesz dobrze że nie będzie ich z czego spłacić.. Ja też tak robiłam,pożyczałam oddawałam,pożyczałam oddawałam, to jest błędne koło. To zdecyduj się czy chcesz ten apel tam czy nie, bo ja nie chcę nic na siłę czego sobie nie życzysz,a też całego dnia nie mam czasu tu czekać czy się zdecydujesz.

Gość No niestety jest
Przecież to oczywiste że pracodawcy nie siedza z nosem w gazecie i nie czekają aż ktoś da ogłoszenie. To Tobie zależy na pracy więc Ty musisz dzwonić na ich ogłoszenia, chodzić sama,szukać, pytać. Pierwsze to zacząć od Urzędu Pracy.Tam zawsze są jakieś oferty. Tylko trzeba być zdrowym na tyle by móc pracować. Są staże-jeśli jesteś zarejstrowana w UP mogą Cię wyslac na staż, za to tez dostaniesz ok 700 zł.

Gość dsfsdgbdfaa
Nie chce tu zamieszczać o sobie informacji. Zresztą te ogłoszenie na tej stronce o pomoc mam zamiar usunąć. Założyłam topik bo po prostu mam dziś zły dzień. Te długi mnie dobijają i brak pracy. Państwo się cieszy bo dostało 4 mld i pewnie rozdzielą między sobą albo załatają kilka dziur żeby ich limuzyny miały po czym jeździć. Jestem po szkole średniej. Za niedługo dalej kontynuuje studium zaoczne to może wtedy mnie gdzies zatrudnią bo będe miała status studenta. Nawet do roznoszenia ulotek chcą tylko studentów

Odwiedzający tą stronę:nie dajcie sie zwiesc!!!!!!!!!! Z daleka widać ze to śmierdzi! Która matka,naprawde potrzebujaca pomocy,wykrzykuje tu na kafe na Dzień Dobry,ze jej sie nalezy i wszystkich wspierajacych jakiekolwiek inne akcje uwaza za "zwyrodnialców"? Ludzie nie bedzcie naiwni!!!!!!!!!!!!!! Nikt nie przelal jej pieniedzy,nie znalazl jej pracy,nie zrobil zakupow...Ta niewdzieczna panna z dziecmi szuka kolejnego jelenia,który poda wszystko na tacy.Pewnie na jej poziomie intelektualnym

Gość dsfsdgbdfaa
W Urzędzie Pracy jestem zarejestrowana od pół roku. Zaprosili mnie na rozmowe na staż. Przyszły 3 inne oprócz mnie. Jedna elegancko ubrana,staranny makijaż,zadbana...czułam się przy niej jak gówno. Już wiedziałam że mnie skreślą na starcie

Gość dsfsdgbdfaa
'niewdzięczna' ? a za co mam być wdzięczna? że siedze w zimnym mieszkaniu 7 stopni, nie moge zapłacić rachunków bo nikt nie chce dać mi szansy? A jak już ktoś sie odezwie to nagle się okazuje że to praca asystentki + darmowej kochanki. Albo trzeba zapierdalac za nędzne grosze albo dawać dupy. Innej opcji w tym chorym kraju nie ma. Kiedyś tacy dobrzy byli tu na kafe,kilka osób chciało dać prace. A jak byłam chętna to nagle cisza. Nikt nie odpisał. A do wszystkiego to mądrzy

Gość dsfsdgbdfaa
spadam z tego topika. chciałam się tylko wyżalić. no cóż,trzeba zacisnąć zęby i dalej naiwnie wierzyć że coś znajdę

Gość zapytajka86
Nie przejmuj się. Podaj maila, pogadamy

Gość Adas_PN
ale jak wybory byly, to zamiast zapomznac sie z przeszloscia politykow, dowiedzeniem si ejakie maja korzenie i jak wczesniej sie zachowywali, to lepiej miec w dupie i wybrac tego bo np. przystojny. bo ma piekny usmiech (nowe zeby) i fryzura nowoczesna, do tego modnie ubrany ja pier.. ludzie gdzie wy macie oczy, wybiera sie specjalistow a nie lanserow... wybraliscie wiec nie narzekajcie... i nie pieprzyc mi ze ja na wyborach nie bylam to nie odpowiedam za to... bo nie bycie na wyborach, czyli tzw zlanie tego to tez idiotyzm!

Gość dsfsdgbdfaa
specjalistą może być tylko ten kto przeżył biede i upokorzenie