Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3 wiśnie i truskawka

Problemy z matką a moje bezrobocie. Jak zaradzić sytuacji?/przemówić do rozumu

Polecane posty

Jestem bezrobotna od obrony pracy w czerwcu. Niestety jedyne co udaje mi się znaleźć to jakieś umowy śmieciowe za najniższą krajową. Moim problemem jest matka, z którą zmuszona jestem mieszkać. Sama pracuje w dużej firmie na dość dobrym stanowisku (główna księgowa). Wielokrotnie ją prosiłam żeby załatwiła jakąkolwiek dla mnie posadę ale ona albo nie chce (mówi że nie poradziłabym sobie) albo nie może (chyba się tam skłóciła z wszystkimi). Uważa że powinnam dostać robotę w dużej firmie i zarabiać minimum 2000 na rękę (ale nie rozumie że taką robotę się dostaje po znajomości, których nie mam). Za każdym razem jak idę na rozmowę o pracę (to jakieś umowy śmieciowe za najniższą krajową.) to jest wielka awantura że "nie tykaj gówna bo już tam zostaniesz" itp. itd. boję się że jak mnie faktycznie przyjmą do pracy do wg. niej "gównianej roboty" to wywali mnie z domu a sama nie dam rady się utrzymać.

Gość Brunatna Bekki
Czy Twoja mama nadużywa alkoholu?

Gość tytytytyyuuyuu
pewnie nie moze ci zalatwic i tyle.

Nie...ale gada jakby była pijana

Gość drtgrdgg
jakbym miala taką matke to wolalabym sie wyniesc. Szukaj pracy i sie nie przejmuj, jelsi cie wywali jak znajdziesz prace, to zawsze mozesz wynajac nawet miejsce w pokoju. Jezeli matka tak do ciebie mowi agresywnie (co ogolnie dla mnie jest patologia) to raczej wątpie zeby jakiekolwiek racjonalne argumenty do niej przemowily. buractwo i tyle, co innego jakby mowila normalnie i spokojnie,zebys szukala dalej czegos konkretnego

Gość kossa na kamień
nie przemawiać, robic swoje