Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..Dolek.

Mam doła... Ratunku :/

Polecane posty

Gość ..Dolek.

Jestem złą matką. Jestem leniwa. Mam doła. Chcę wiosnę. Nic dziś nie robiłam. W ogóle mało mi się chce. Mieszkanie zaniedbane, koty nie latają, ale 3/4 rzeczy powinnam wywalić. 2 pokoje to graciarnia męża... Nic mi się nie chce, sprzątam na odwal... Z dzieckiem nie robię wszystkiego tego, co powinnam. Mogłabym poturlać, etc, ale czasem chęci brak. Mała ma 6 miesięcy... Teraz bawi się sama w łóżeczku. Kiedy wy macie czas na te perfekcyjne domy, ćwiczenia, make upy. Ja jakaś niezorganizowana jestem... Po ciaży zostało mi 3 kg, nie mam motywacji do ćwiczeń. Jestem żałosna i potrafię tylko jęczeć. Ale jak wziąć się w garść, zacząć ćwiczyć, więcej robić z dzieckiem, posprzątać na błysk rupieciarnię??? Nawet czekolady nie mogę, bo karmię.

Gość masakra!!!!!!!!!!
jesteś żałosna, jak masz problemy to idź do specjalisty- mała podpowiedź- do psychologa

Gość zazdrosna18
a może jesteś w depresji poporodowej idz do specjalisty bo szkoda dziecka :(

Gość qswdefvgbnh
twoje dziecko bedzie cie miec w dupie tak ja ty je, 3kg hahahaha jeb sie dziwko!!

Gość studentka psychologii
Każdy może mieć gorszy dzień. spróbuj do tego podejść tak,że dziś jest źle ale jutro znów zaświeci słońce :) ciesz się małymi rzeczami. czerp radość z tego że możesz tulić dziecko. jeśli ten nastrój się utrzyma to porozmawiaj z kimś-może ktoś z rodziny, może przyjaciółka a jak nie chcesz ich wtajemniczać to udaj się do psychologa i opowiedz mu co cię trapi-dobrze żeby ktoś wysłuchał.

Gość ..Dolek.
Zajmuje sie mala, jest nakarmiona, czysta, pobawimy sie razem. Ale chcialabym miec wiecej werwy, motywacji, powera... Jak patrze na kolezanke, dom na blysk, dzieci piekne, ona wiecznie pelna sil, idealne wlosy, makeup, fajne ciuchy... chcialabym tak, ale nie umiem sie ogarnac...

drobnymi kroczkami - zrób sobie co rano plan - dzisiaj np. sprzątasz na błysk sypialnie, malujesz paznokcie i robisz brzuszki przez kilka minut, jutro np. prasujesz, peeling i maseczka na twarz plus jakieś inne ćwiczenia, pojurze jeszcze coś i tak dalej - miej tą listę przy sobie i odkreślaj, w nagrodę wieczorem coś dla ducha, czyli film, książka, albo i ciekawa strona internetowa z hobby (jeśli masz bądź miałaś, nie liczymy kafe;)) mi tez się nie chce, ale jakoś to idzie do przodu:)

Gość fghjkghj
dajesz tylka mezowi czy ci sie nie chce?