Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co robićcc

katar u 18 msc dziecka ściągać fridą ?

Polecane posty

Gość nie wiem co robićcc

jak wy radzicie sobie z katarem u takiego małego dziecka ? używacie fridy ?

Gość hujniatojanie
ja od pierwszego kataru a bylo to na ok 8 msc, uzywalam Katarek - taka rurka podlączasz do odkurzacza i ściąga wszystko z nosa. Chodzi o to, zeby nic nie zalegalo bo zejdzie nize ji bedzie z infekcji chorobsko ;-/

Gość nie wiem co robićcc
wiem słyszałam o tym i miałam zakupić ale córka w swoim życiu miała ze 3 razy katar :/ mamy fridę tylko nie wiem czy takiemu dziecku można jeszcze ściągać ? nie wyobrażam sobie jak my to z mężem zrobimy przecież będzie siędrzeć w niebogłosy

A dlaczego ma się drzeć :) Powiedz jej co robisz- to duża dziewucha :) A nawet jak się będzie drzeć to trwa to chwilę i nic jej nie będzie. Na pewno wyjdzie jej na zdrowie :)

Gość hujniatojanie
mój miał katar 3 razy a ma 2 lata, ale mimo wszystko warto miec takie cudo w domu kosztuje nie duzo ok 50 pln zaplacilam a przeplacilam, bo to byla apteka w centrum krk

Gość nie wiem co robićcc
ja jak kupowałam fridę to chciałam ten katarek ale że mieszkam w małym mieście i jest 5 aptek i w żadnej go nie było to kupiłam tą fridę :/ ale dopiero teraz wpadłam że mogę go kupić na allegro :/ będzie isę drzeć :) bo nawet wody morskiej nie mogę jej psiknąć a co mówić ściągać... próbowałam gruszką to też nie dała się dotknąć do noska więc niestety chyba będziemy musieli to zrobić na siłe :/

Gość ja tez polecam
katarek, frida nie ma do niego porownania, moj syn tez ma 1,5r i nie przetlumaczysz ze trzeba, drze sie okropnie, ledwo go umiem utrzymac, po kazdym czyszczeniu mokra jestem, ale frida to by dopiero dlugo trwalo, a krzyczalby tak samo

Gość nie wiem co robićcc
a do jakiego wieku można używać ten katarek ? bo mam zamiar zamówić go na allegro tylko że jak dziś zamówię to pewnie dojdzie w poniedziałek albo we wtorek to wtedy pewnie nie będzie co ściągać :) ale na pewno jeszcze potem się przyda

Gość hujniatojanie
wiesz co syn ma 2 lata i uzywamy (tydzien temu mial katar), i pewnie jak nauczy sie siąkać to i tak na noc jeszcze mu sciagniemy jak bedzie potrzeba, mysle ze do 3 lat bedzie u nas w uzyciu :-) tak na oko

Gość hgfhgf
ale że zawartośc nosa jest wciagana do worka odkurzacza? :O

Gość hujniatojanie
hahahah., nie nie, zostaje w tej rurce, czyscisz wodą i jest OK!

Gość Buahahahahahh
worka? to jeszcze są worki? :-P

Gość olk
Mój syn ma 2 lata też używam katarku ,zagadam go daje mu do reki różne pierdoły on nawet nie wie kiedy nos wyczyszczony ,albo daje mu lusterko mówię patrz będą lecieć gile ,pierwszy raz użyłam katarku jak miał zaledwie 4 mies .

Gość olk
a jeżeli chodzi o wiek to można nawet sobie nos wyczyścić ,moj syn ma 9 lat często po katarze zostaje mu tzw chrząkanie bo nie smarka dobrze nochala zostaje mu gdzies ten katar w zatokach lekarka powiedziała że dobrze by było jemu też tym odciągać nos jak ma katar ,dzięki temu nie będzie mu wchodzić do góry a potem spływać ,no ale on sobie nie da,musiałabym go związać.

Gość serdelaa28
dwu letnie dziecko to samo powinno juz nosa wysmarkać:/ moja mająć niecałe 1.5 roku juz sie nauczyła

Gość nie wiem co robićcc
dzięki dziewczyny za pomoc :) moja też niby smarka ale co to za smarkanie delikatne

Mój też wydmuchiwał ns jak miał 1,5 roku. Ale znajomej córa ma jakąś "alergię" na dmuchanie i mimo zaawansowanego wieku ;) (prawie 3 lata), nie daje rady. trudno określić czy dziecko powinno czy nie powinno sobie z tym radzić. Fakt jest taki, że cała masa dzieciaków nie potrafi i jakoś trzeba im pomóc