Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faweewawr

Potrzebuje rady w sprawie sałatki... kto tu się zna na kuchni ?

Polecane posty

Gość faweewawr

Chce jutro zrobić sałatkę :pieczarki marynowane, groszek, cebula, ogórek, jajka. Chce dodać sos tatarski ostatnio kupiłam winiary które polecały mi koleżanki ale jakoś mi nie smakował, czy można dodać majonez do tej sałatki albo majonez zmieszany z musztardą bo czytałam że tak też można, no chyba że znacie jakiś świetny sos tatarski ? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość faweewawr
upupup

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mijajajajaaa
mozesz dodac tez zwykly majonzez winiary tez bedzie smaczna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość faweewawr
o dziękuję za odpowiedz :) ale lepiej sos tatarski czy majonez ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mijajajajaaa
a

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mijajajajaaa
ja dodaje majonez. albo sama sprobuj co bedzie ci lepiej smakowac. Lyzka z majonzezem i lyzka z sosem. porownasz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gfhfgg
jak Ci sos nie smakuje to dawaj majonez

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość faweewawr
tylko boje się że z majonezem będzie mi jeszcze bardziej nie smakować :o mam jutro 40 minut na zrobienie tej sałatki i zabieram ją na kolację do faceta, chce żeby była dobra ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pero
Jak sos tatarski to do majonezu dodaj chrzanu,bo to podstawowy smak,można dodać też jogurtu,żeby sos był lżejszy a póżniej reszta składników,które masz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pero
Świetny sos tatarski! Ugotowane żółtko,surowe żółtko,łyżka musztardy,sól,pieprz utrzeć +olej ok.szlanki/uciera się szybko/+ duży kubek jogurtu,chrzan do smaku.Pieczarki,korniszony,cebulkę lub szczypior pokroić-zetrzeć,przelać do szklanej misy i zatopić przekrojone jaja,udekorować. Sos można zrobić wcześniej,dobrze trzyma się w lodówce w szklanym słoiku.Idealny do zimnych mięs i pasztetów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×