Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chcieliśmy być rodzicami

Czy 5 letnie dziecko można oddać do domu dziecka?

Polecane posty

Gość pytanko25:)
5 lat zyjesz z dzieckiem ,wychowujesz go i nagle masz kaprys na oddanie bo nie jest juz małym bobaskiem tylko dorasta? na jakim koncu swiata mieszkaja rodzice, ze nie wiedza o wnuku?

Gość G.o.ś.ć
Provo, że aż zalatuje ściemą!!!

Ja nigdy nie chciałam mieć tego dziecko. Ponadto gdyby wyszedł ten fakt, że ukrywałam posiadanie dziecka przed rodziną to byłby skandal. Razem z mężem już postanowiliśmy. Po prostu musimy tak postąpić. W DD nikt go nie skrzywdzi- tam się wykształci a po wyjściu na pewno ułoży sobie życie.

Gość ugv,
te rodziny zastepcze wcale nie sa takie fantastyczne zdarzaja sie gwalty i przemoc wobec tych dzieci

Gość Jupijaki kakai
   ­­­­­­­­ ↑ ↑↑JAK CHOLERA!!!!

zrzeczenie sie praw rodzicielskim skutkuje tym, ze dziecko ma unormowana sytuacja prawna i moze trafic do adopcji i miec normalna rodzine, na prawach dziecka biologicznego. Niedopelnienie tej 'drobnej; formalnosci zamyka dziecku droge do tego, nie moze zostac adoptowane.

Gość mALWINAS
A po co ci w ogóle jeszcze dzieci?

Mi najbardziej zależy na anonimowości. Dziecko nie wie jak ma na nazwisko. Wołamy do niego Jaś choć w papierach ma na imię Damian. Czy gdyby podrzucilibyśmy go gdzieś i nie mogliby nas znaleźć to czy trafiłby w tedy do DD?

Gość ugv,
bedzie sie kiwalo i cale dziecinstwo wierzylo ze po nie przyjdziesz... wyrodna zimna baba z ciebie zal mi faktycznie ze dzieciak trafil na taka sucz ktora chce je oddac zwierzeta sie tak nie zachowuja

A czy zrzeknięcie się praw w tym kraju odbiera mi prawa rodzicielskie w innym kraju również?

Gość fgf
to prowokacja. nigdy nie uwierzę, że matka chce oddać swoje dziecko, pięcioletnie dziecko.

Gość ugv,
nie chce mi sie wierzyc ze takie bezduszne egoistyczne moga byc kobiety taka nigdy nie powinna zostac matka

Gość mam,nadzieję ze to prowokacja.
w domu dziecka nikt go nie skrzywdzi pewna tego jesteś? jak czytam Twoje wypowiedzi mam wrażenie ze masz 10 lat, albo jesteś głupią lalunią zapatrzoną w psychopatę - swojego męża. Jesteście tyranami. Co mu powiecie przecież jesteście dla niego całym światem. kocha was bezwarunkowo. Jeśli to jest prawda co piszesz to proszę Cię idz do psychiatry i z nim pogadaj o swojej sytuacji na pewno on Ci pomoże. Tylko nie mów swojemu głupiemu meżowi ze tam zamierzasz pójść bo ty masz jakiś sprany mózg

Gość mALWINAS
Ja wiem że takie dzieci są gwałcone i męczone ale matce to wisi woli oddać i mieć z głowy a potem zrobi se nowe-po co nie wiem ale ona pewnie też tego nie wie-ciekawe czy napisze ale chyba nie bo to tania prowokacja pisana przez nierozgarnięta małolatkę.

Gość ugv,
tak w kazdym kraju odbiera ci tez prawa do bycia matka w przyszlosci wydajesz sama na siebie wyrok

Gość slodkawisnia - znowu pijana
ktos nazwal sie podla suka i slusznie

Gość ten temat powinien
byc zgloszony na policje, tam zaraz Cie znajda i przemowia Ci lajzo do rozsadku :O

Aborcja źle, oddanie do adopcji- źle. Ludzie opanujcie się. Powiedzcie, czy gdybym dziecko gdzieś zostawiło to gdyby w takie sytuacji nie odnaleźli mnie to czy trafiłoby do DD?

Gość jhfla
faktycznie z toba jest cos nie tak nikt normalny nie lamie zycia wlasnemu dziecku bo chce wyjechac za granice a dziecko mu stoji na drodze a co ten zachod jest wart? ja tu zyje-najwiekszym skarbem jest dziecko

Gość mALWINAS
Jakbyś była sprytniejsza to byś napisała że nie mieszkasz w polsce i wasza rodzina możę wówczas nie wiedzieć,ale jak mieszkacie w tym samym kraju to nie wierze żebyście się nie odwiedzali raz do roku przynajmiej-a zieci mają zabawki i nie da się ukryć faktu ich istnienia przed wszystkimi.

Gość jhfla
co innego zostawic niemowle w oknie zycia bo takie idzie do adopcji automatycznie, a co innego oddac 5latka ktory ma swoja rodzine do domu dziecka jestes wredna bezduszna i podla egoistka ktora chce wyjechac i dla kasy zostawic wlasnego syna!!!!!!!!!!!!

Gość mam,nadzieję ze to prowokacja.
właśnie dzwonie na policje namierzą niech policja zajmie się twoją chorą sytuacją

Gość Ale palancica
Jak tak mozna? Nie masz sumienia? To nie pies i nie zabawka. I poza tym pies tez by umarł z tesknoty.... Tacy ludzie jak ty nigdy nie powinny miec dzieci. Skoro wiedziałas ze nie chcesz miec dzieci to czemu sie nie zabezpieczaliscie? Czemu nie oddałas od razu w szpitalu.? I po co ci do cholery jeszcze jedno dziecko? Myslisz ze obudzi sie w tobie insynkt macierzynski suko? Nie. Nie i nie. I co za 5 lat znowu ci sie dzieciak znudzi i oddasz? Kretynka. Brak słow. Oddaj mi dzieciaczka chetnie wychowam. I mam 2 super dzieciakow za ktore oddałabym zycie. 3 tez moge wychowac.

Gość Bala1111
Jeżeli nie chcesz tego dziecka to ja go wezmę bez żadnego problemu. Podaj twój adres email to napisze do Ciebie.

Gość mALWINAS
Może by trafiło do domu dziecka a może na części by poszło -jakie to ma dla ciebie znaczenie przeciez go nie chcesz?

Nie każda kobieta chce być matka a już na pewno żadna nie ma obowiązku nią być. "Chowanie" dziecka przed rodzicami jest trudne to fakt.

Gość | .
   ­­­­­­­­               ↑↑↑PROWO JAK CHOLERA!!!!↑↑↑

Gość jhfla
jak mozna,ja nie rozumiem!!! czy teskni czy placze co wogole czuje czy sie odnajdzie w tym swiecie czy mu nic nie brakuje pierwszy dzien w szkole komunia dziewczyna rozmowy zyciu wiez rodzicielska ... mial i zostala mu zabrana urosnie, bedzie miec wlasne dzieci a ty nawet nie bedziesz wiedziala ze zostalas babcia jak mozna zostawic na stale dziecko w dd i o nim wogole nie myslec i tych wszystkich sprawach podle postepujesz

Gość Bala1111
Podaj email umówimy się i wezmę chłopca.

zrzecznie sie praw rodzicielskich dotyczy konkretnego dziecka, nie kraju. Zrzekasz sie praw do tego dziecka, czyli tym samym dziecko jest prawnie pozbawione rodziny. W kazdym innym przyoadku beda Was szukac i drazyc temat. Nie robcie sobie wiecej dzieci. Nigdy. W zadnym kraju. Kupcie sobie pieska.