Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efforts

grzybica pochwy a miesiączka

Polecane posty

Gość efforts

witam serdecznie, mam pewien intymny problem, od jakiegoś czasu borykam się z grzybicą pochwy, towarzyszą mi serowate upławy, pęknięcia naskórka w okolicy warg sromowych mniejszy, ból, pieczenie, obrzęk i swędzenie miejsc intymnych. umieszczam ten wątek na tym forum ponieważ dziś miała przyjść wczoraj miała przyjść miesiączka... dziś pojawił się ból w okolicy lewego jajnika pojawiający się jedynie przy ucisku tego miejsca... po drugiej stronie również pojawia się jedynie przy ucisku lecz jest on łagodniejszy... bolą mnie piersi, są powiększone. chciałabym dodać że poprzednia miesiączka była dość dziwna, na początku pojawiły się jedynie brązowe upławy które zamieniły się w jasną krew, pod koniec pojawiły się skrzepy... towarzyszył mi silny ból ograniczający normalne funkcjonowanie, okres był bardzo obfity. proszę mi pomóc, nie wiem co mam o tym myśleć. 3 lata temu miałam zabieg usunięcia gruczolaka z lewej piersi. dodam jeszcze że współżyję seksualnie ze swoim narzeczonym. proszę o pomoc, co sądzicie o braku miesiączki?

usunięcie guza nie ma tutaj nic do tego, sama jestem po operacji. Skoro borykasz się od dłuższego czasu to nie powinnaś współżyć - utrudnia to leczenie. Powinnaś udać się do ginekologa, być może infekcja się zaostrzyła, silne bóle jajników mogą świadczyć o zapaleniu przydatków, także lepiej się umówić i to skontrolować.

Gość kup sobie albothyl
wspolzyjesz majac grzyba?? fuj!!!1

Gość efforts
grzybica była zaleczona, po współżyciu objawy powróciły.

jeśli nie używacie prezerwatyw to pewnie partner Cię zaraził. On też przeszedł leczenie? Nawet jak stosujecie prezerwatywy to warto, żeby on też był przeleczony. Gin zazwyczaj każe smarować maścią np. Clotrimazolum, czasem dodatkowo przepisują leki doustne przeciwgrzybicze. Po zaleczonej grzybicy warto zastosować probiotyk dopochwowy i nie wspołżyć po zakończeniu kuracji przez ok. 7 dni. Ale jednak myślę, że warto wybrać się do gin, może zrobi usg dopochwowe i oglądnie przydatki czy infekcja się nie przeniosła z tym nie ma żartów.

Gość nasase
stosuję Clotrimazolum, po podmywaniu używam również kwasu borowego do przecierania miejsc intymnych. martwi mnie ten ból przy ucisku, gdyż ogólnie nie odczuwam jakiś dolegliwości, jedynie gdy nacisnę okolice jajników ból jest dość silny... nie wiem o czym może on świadczyć, w weekend nie ma możliwości wizyty u mojego lekarza. do poniedziałku umrę ze strachu...