Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malibu_z_mlekiem7688

Nie chcę karmić piersią

Polecane posty

Gość taki lajf
I żeby była jasność - szanuję wolność wyboru, rozumiem że każdy ma swoje powody (mniej lub bardziej poważne), ale nie toleruję wyrażania opinii w sposób "ja robię tak a reszta jest głupia bo robi inaczej" :o

Gość aska nie karmila
dla mnie czas najwiekszej bliskosci z dzieckiem to czas gdy karmilam butelka!!!!!!!!!!!!!!! przytulalam synka, glaskalam po glowce, gdy karmilam go to przeciez byl blisko mojego serca, spokojny, zawsze byl zdrowy, nigdy nie karmilabym piersia. piersi kojarza mi sie jak kolezance wyzej, z seksem. maz mnie caluje, dotyka, nie chcialabym zeby dziecko ssalo moja piers.

Gość hej mam to samo co ty
nie chce karmic piersia ale mam laktator i na poczatku bede odciagac pokarm i malego karmic a potem zobaczymy, jakos wogle mnie nie obchodzi zdanie rodziny w tej kwestii i tak zrobie co bede uwazala i chyba juz zauwazyly ze ich uwagi mam generalnie gdzies. Zreszta juz chyba zrozumialy ze moje dziecko bede wychowywac jak nam sie podoba. Zreszta moze sie okazac ze wogle nie bede miec pokarmu i problem z glowy.

Gość Masz moje
przyzwolenie. Możesz nie karmić piersią.

Gość ja-mama- zona
ja tez nie chcialam... musisz pojsc do ginekologa i (juz nie pamietam dokladnie ile) kilka godzin po porodzie bierze sie specjalne tabletki, pozniej jeszcze przez kilka dni i pokarm zanika. moje od poczatku na mm i nie choruje :) powodzenia

Gość zostanę surogatką
jesli myslisz,ze to uchroni cie przed utrata jedrnych piersi to bardzooo sie mylisz bo wbrew pozorom to nie karmienie je "niszczy"ale sama ciąża,hormony i laktacja

Gość Znów będę mamą...
Akurat nasze mamy nie karmiły piersią. Noworodki nie leżały z mamami na salach, były dokarmiane glukozą. No i najważniejsze - nie było takiej propagandy, jak teraz i jakoś żyjemy:)))) Dlatego kategorycznie powiedz, że to jest twoja decyzja. I nie życzysz sobie więcej komentarzy na ten temat. I koniec. Popieram, że takie karmienie przy innych, kiedy można wyjść jest co najmniej niesmaczne. Wiele razy byłam świadkiem takiego karmienia koleżanek i czułam się b. skrępowana. Nie wiem dlaczego one nie były...Nie rozumiem tego. Jak karmiłam swoje dziecko, zawsze wychodziłam. Nie czułabym się komfortowo. Bądź, co bądź - to intymna sytuacja. No i ten cyc... Przed ciążą określenie "cycki" wiele kobiet obraża, gdy stają się matkami piersi znikają, wszędzie te "cyce". Kobiety, litości!!!

Gość krótko karmiąca...
Oczywiscie, to jest twój wybór, ale zaopatrz się w tabletki na wstrzymanie laktacji i zaraz po porodzie zacznij brać, bo jak przyjdzie nawał pokarmu to zrobią się zastoje w piersiach, receptę wypisze każdy lekarz, ja dostałam od rodzinnego, a lek kosztuje pare zł. Powodzenia.