Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojtam ojtam

do mam dzieci które źle spią, zwałaszcza takich po roczku, dwóch..

Polecane posty

Gość ojtam ojtam

jeśli wasze dzieci źle śpią spróbujcie podawać mu magnez - niedobór powoduje nerwowość i złe spanie - ja 2 lata o tym nie wiedziałam aż przypadkiem się dowiedziałam, teraz daję synkowi przed snem soczek do którego dorzucam troche herbatki z meliską takiej granulowanej i co dzień dostaje magnez - magsolvit i śpi o niebo lepiej.. warto wypróbować bo wiem co znaczy wstawać ponad 2 lata do dziecka..

Gość o tez nie wiedzialam
a jaki magnez dla 20miesiecznego dziecka? i jak mu to podac...

Kurde moj to sie budzi na mleko,ma 26 miesiecy.... ale niespokojnie spi... A jak mu to podajesz ten magnez?

Gość czy ja dobrze widze
26 miesiecy i budzi sie w nocy na mleko? To chyba sa zarty? juz nie wspomne o tym ze w wieku 3 lat bedzie mial kilka dziur w zebach.... masakra ale do rzeczy - ile wypija tego mleka? jesli normalna porcje powiedzmy ok 200 ml tzn ze za malo kcal przyjmuje w ciagu dnia i naprawde jest glodny w nocy. A jesli pije mniej, a moze faktycznie budzi sie juz tylko z przyzwyczajenia. W kazdym razie to jest nieprawidlowe i musisz jak najszybciej zmienic jego nawyki. zycze powodzenia. Aha i jeszcze jedno bardzo wazne - w jakis sposob zasypiaja dzieci - czy potrafia same usnac czy potrzebuja rodzicow do tego, czy moze smoka czy butelki. Aby dziecko ladnie przesypialo noce od poczatku trzeba je uczyc samemu zasypiac - moja corka praktycznie od poczatku zasypia sama. Bajeczka, kolysanka, buziak i tyle.

Gość Ale co to zaczy źle śpią?
Mój synek ma 22 miesiące i śpi od 3 miesiąca całe noce, ale od jakiegoś czasu, rzuca się po łóżku i płacze przez sen, muszę do niego kilka razy wstawać, podawać smoczka i uspokajać, wszystko przez sen, ale jak nie wstanę, a się rozpłacze na dobre, to się wybudza. Już się zaczęłam zastanawiać, co może być tego przyczyną...

nie je w dzien praktycznie nic...... bylam u lekarza, taki jego urok :-). Zeby ma zdrowe, bylam u dentysty,mleko pije z kubka... smoczek jest do usypiania :-). Zasypia przy rodzicach :-)

Na przykład mój synek od początku spał sam. Nigdy nie spał ze mną w łóżku i od początku spał w swoim łóżeczku. Przez pewien czas chciał, żeby go lulać na rękach przed snem i coś zaśpiewać, ale już od dwóch miesięcy albo i dalej nie chce. Dodam, że jak był młodszy, to zasypiał bez problemów o danej godzinie, a teraz nie chce iść spać. Opóźniliśmy o godzinę, a czasami półtorej moment całej wieczorem toalety i dalej źle zasypia. Musi pobiegać w łóżeczku, pokukać co robimy, czasami się złości, że go nie chcę wziąć, ale jakby go wziąć, to by do rana chyba nie spał... Za to przez dzień miedzy 12, a 12:30 zasypia sam bez żadnego ale, przykrywa się kocykiem i do 1 dziecka nie ma.

Do 15 dziecka nie ma, miało być :)

Gość no narazie ma zdrowe zeby
ale to nie znaczy ze tak pozostanie jesli nadal bedziesz mu podawala mleko w nocy - no chyba ze potem myjesz mu zeby w co watpie bo, ktore dziecko dobrowolnie pojdzie umyc zeby w srodku nocy. a skoro piszesz ze nie je nic w dzien tzn ze odbija sobie w nocy. Jesli sama nic z tym nie zrobisz to nic sie nie zmieni - w nocy dawaj mu wode albo wode z minimalna iloscia mleka zeby w dzien byl glodny i zaczal w koncu normalnie jesc. chyba sama widzisz ze cos tu jest nie tak z jego rozwojem....

Gość ojtam ojtam
a co do mleka to proponuje mu rozcieńczać tzn dawaj miarkę mleka mniej, potem dwie i tak aż dojdziesz do 1 miarki a potem do wody - tylko powoli i cierpliwie

Gość hmm a moj 2,5 latek
kladzie sie o 21szej i wstaje o 3.30 w nocy :( nie mam juz sil, w dzien nei sypia juz od roku, daje mu syrop na spanie i nic, sam sypia od pierwszych dni