Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fn23iugn

ciasto z mrozonymi owocami da rade?

Polecane posty

Gość fn23iugn

probowal ktos upiec np kruche ciasto z owocami mrozonymi? bedzie ok?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fn23iugn
rozmrozic, czy wrzucic takie zamrozone, jak bedzie lepiej? przyznam ze troche sie obawiam, ale jablka to jednak nie to samo co sezonowe owoce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość doriaaaaaaaaaaa
kruche ok, tylko spód najpierw możesz podpiec, znam świetny przepis na ciasto biszkoptowe z owocami mrożonymi, zawsze sie udaje nie ma zakalca i jest proste i tanie w wykonaniu, surowe ciasto sie posypuje owocami zamrozonymi lub swiezymi i piecze. jak chcesz to poszulam linka bo to z bloga mam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fn23iugn
super chetnie skorzystam, ja do biszkopta dodaje kilka lyzek wody, wtedy jest bardziej pulchne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość iwowoiewoeiwoedwoeiw
rozmrozic koniecznie, bo jak wrzucisz zamrozone, to ciasto podejdzie ci wodą..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość doriaaaaaaaaaaa
na tym blogu jest tez swietny przepis na ciasto kruche z budyniową pianką i malinami ale inne owoce tez beda pasowac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
fn23iugn: ja bym rozmroził ;) A tak BTW,to nie lepiej póki co skoncentrować się na bezpieczniejszych zimową porą ciastach? Np. na murzynku? ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rozmrozic i wymieszac z bulka tarta - ona wchlonie ewentualne resztki wilgoci z owocow i zapobiegnie nadmiernemu "rozpackaniu" ciasta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fn23iugn
dziekuje za podpowiedzi:) fajny patent z ta bulka tarta, murzynek jest ok, ale mam ochote na cos z owocami, jak zacznie pachniec ciastem zapraszam na wieczorne smakowanie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kella
Nigdy nie rozmrażam owoców.robię ciasto jak na babke piskową ,albo zwyklą,na wierzch wykladam zamrożone owoce,nanie kryszonka i zawsze wychodzi.Jak są wielkie owoce np.truskawki ,to robię większe odstępy między nimi i tyle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fn23iugn
skusze się jednak na to ciasto z budyniowa pianka, borowki powinno udac sie dostac, troche lata w srodku zimy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fn23iugn
prosze sie kierowac na poludniowy-wschod:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ahaaaa... Może jakieś bliższe wskazówki jak województwo czy jakaś droga krajowa przebiegająca przez daną miejscowość? ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fn23iugn
mam nadzieje, ze bez problemu bedzie mozna trafic po zapachu, najlepiej jednak dojechac 7

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ale 7 przelatuje przez Kraków... Dojeżdżać w ogóle do tego miasta? I jak dalej jechać,bo 7 leci aż na Chyżne... ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fn23iugn
nie trzeba jechac az tak daleko, warto miec jednak ze soba scyzoryk;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A gdzie dokładnie trzeba jechać? I po co ten scyzoryk? Czyżby dlatego,że DK7 wiedzie przez... Kielce? :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fn23iugn
czyzby:) to skad jedziesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×