Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justyna123456

ból lewego kolana po chodzeniu

Polecane posty

od dosc dawna boli mnie lewe kolano. dzieje sie tak tylko wtedy, kiedy przebędę dłuzszy dystans drogi pieszo. jest to dosyc nieprzyjemny, rwąco - kłujący ból w zewnętrznej częsci kolana. bol nigdy nie dokucza podczas ćwiczeń na wf ani nawet biegów, tylko i wylacznie po chodzeniu. dodam jeszcze, ze kiedy jestem w jednej pozycji przez dluzszy czas, np długo siedze przed komputerem czy budze sie rano i chce wyprostować nogi, prawe kolano jest okej, natomiast w lewym daje sie słyszeć charakterystyczny 'strzał', 'pyknięcie'. nie mam pojęcia czym jest to spowodowane, gdyż dzieje sie tak tylko po chodzeniu. mam 16 lat i tego typu dolegliwosc mam juz od dość dawna, mniej więcej rok. bol czesto jest tak mocny, ze nie mogę stanac na noge, pomagają silne leki przeciwbólowe. czym to moze byc spowodowane i czy wizyta u lekarza moze rozwiązać ten problem? z góry dziękuję za pomoc

Gość no pewnie
że do lekarza, bo przyczyny mogą być różne. ból oznacza, że cos sie dzieje.

Gość lekarz wskazany ortopeda
trzeba zrobić prześwietlenie i zobaczyć co się dzieje i napewno będzie jakaś rehabilitacja i fizykoterapia ale najprawdobodobniej musisz prywatnie bo na nfz poczekasz z 2 lata :(

Gość Mamerna231
Jeśli widać gołym okiem, to wcieraj Lioton1000, albo żel z kasztanowcem z apteki (konkretnie Floslek). Jednak jeśli kolano puchnie, lub widać jakieś zmiany na skórze, to lepiej udać się z tym do specjalisty.