Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalka007

Owulacja?Czy jeszcze nie?

Polecane posty

Gość natalka007

Nie wiem już sama co z tą owulacją u mnie...Okres miałam 2-6 lutego była mniejsza niż zwykle ale to było spwodowane najprawdopodobniej lekami jakie przyjmuje (teraz narazie zaprzestałam -było to żelazo na krew i kwas foliowy)ale tak pozatym nie zawsze musi być zawsze tak samo!I przyszła kolej na owulacje między właśnie 14,15 lutego powinnam mieć już ten śluz jak białko jaja kurzego. Niby wczoraj i 14 wieczorem zaobserwowałam śluz taki gluciasty (przepraszam za określenie) było go więcej i mogłam go fajnie rozciągać był elastyczny zdarzył mi się tak 2 razy w ciągu dnia(nie był całkowicie klarowny).A dzisiaj już go nie ma tylko jest bardziej taki nitkowaty (też się rozciąga) a czase zdarzy się,że jest taki lekko jak białko ale rozciaga się tylko na jakieś 2 cm i urywa i da się go wtedy roziciągnąc na nitki. Ogólnie śluzu jest mało ale to chyba moja natura bo przy ostatniej owulacji miałam też trudności ale był bardziej glutowaty odczuwałam mokrość a teraz tylko wczoraj tak lekko odczułam. Dziwi mnie to że dzisiaj już jest tylko nitkowaty ,śliski roziągliwy. W środe miałam plamienie-jednorazowe ale zdarzało się wczesniej. Czy coś jest nie tak? W ciązy nie moge być bo przecież odbyłam już 2 razy miesiączke po "ryzykownej sytuacji"-(nie było wytrysku we mnie po prostu chłopak nie umył członka tylko np. ocierał o bokserki koc przez śline moją...itd. "wszedł we mnie" po 15 min po wytrtsku) ale przez styczeń miałam straszne schizy i moja psychika wmawiała mi że jestem w ciąży...

nie da się stwierdzić owulacji na podstawie samego śluzu. występowanie takowego świadczy o wysokim poziomie estrogenów, co nie jest jednoznaczne z owulacją.

Gość natalka007
Hm...mam dopiero 17 lat jeszcze troche się rozwijam więc moje ciało również. Może dlatego? Może przy ostatniej owulacji nie zwróciłam uwagi na śluz po "białku" (czyli tym śluzie najbardziej rozciągliwym) troche to dziwne...a może to jakaś oznaka z problemem płodności? Nie miałabym wątpliwości co do np. tego że to cykl bezowulacyjny , ale ten śluz "gluciasty" wystąpił ! Był rozciągliwy i nadal zauważam że jest on rozciągliwy ale innej konstystencji nie ma barwy,jest przeźroczystym,śliski ! I te niteczki,czasem są grubsze a czasem no jak nitki ale zawsze dadzą się roziciagnąć

polecam stronkę http://ovufriend.pl/?code=263fdd6f5bbd5f344eabc5f7c86db2af72420d7b rejestracja jest bezpłatna. Możesz dowiedzieć się wiele informacji i odpowiedzi na pytania które Cie nurtuja.... co prawda jest to strona dla starających się ale dzieki niej możesz obserowac swoje ciało i na przyszłość wiedzieć kiedy owulacja mogła mieć miejsce żeby sie nie stresować nie potrzebnie :)

Gość agiew
Jak chcesz bliżej poznać swoje ciało to możesz sobie kupić tester owulacyjny na ślinę - jest wielokrotnego użytku. Wydaje mi się, że powinien Ci pomóc