Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lllloooooyyyyhhhhbbbiiimm

8w1d czy to 8 tydzien i jeden dzien czy juz 9 tydzien

Polecane posty

zgłupiłam juz wizyte mam za 3 tygodnie i nie zapytam sie ginekolog a Wy na pewnie jestescie ekspetkami:)

Gość uyyyyy
Tzn ze jestes juz w 9 tygodniu ciazy, - dopiero sie rozpoczał 9 tydzien, a masz skonczone 8 tyg i 1 dzien ciazy

wlasnie przeczytalam cos innego w necie,ale sadze ze jest tak jak mowisz ze mam skonczony 8 tydzien,zaczelam 9 czyli skoncze 9 tydzien jak bedzie miala 8+6 dni?

Gość amorra
dziewiaty tydzien skonczysz jak bedziesz miala 9w0d jak dzisiaj masz 8w1d tzn. ze 9 tydzien zaczal sie dzisiaj pozdrownienia

Gość ostatnio tez sie zastanawialam
I spytalam polozna w 36t1d ktory to tydzien i powiedziala ze 36. Nawet pokazywala na zwyklym kalendarzu odliczajac od 40 tc od terminu porodu i sie zgadzalo.

o to teraz juz nie wiem,bede musiala spytac ginekolozke moja

Skoro 8 tyg masz skończone czyli zaczelas 9 tydzień czyli jestem w 9 - on właśnie trwa. Ją jestem w 18tyg akurat go dziś skończę od jutra leci 19:)

Gość ja tez bym pwoiedziala
ze to nie 9 tydzien tylko 8 tydzien sie zaczal i jeden dzien,pozniej 8+2 8+3 8+4 8+5 8+6 8+7 to jeszcze 8 tydzien i 9+ 1 to sie zaczal 9 tydzień zapytaj swojego lekarza czy na pewno,ale ja licze sobie wlasnie tak

bo w szpitalu zawsze licza ilosc skonczonych tygodni Np. jak urodzisz w 38tygi 5dniu to i tak bedziesz miala zapisane ze urodzilas w 38 tyg poniewaz tylko tyle tygodni skoczylas. Liczac ze OM mialas np. 16grudnia to teraz masz 9tyg i 0dni Czyli skonczylas 9 tydzien i jutro zaczniesz 10 tydz

Gość kwiatówka
zgadzam się z andzik. ja miałam termin porodu na 10 kwietnia a urodziłam 6 kwietnia i wpisano mi 39 t.c.

Gość ostatnio tez sie zastanawialam
Ja dzis jestem w 36w6d jutro bedzie 36w7d.we wtorek bedzie 37 tc. Tp mam na 12 marca i gdybym liczyla dzis juz 37tc to dzien porodu bylby w 41 tc a przeciez ciaza trwa 40tyg. Czyli teraz jestem w 36 tc,od wtroku w 37 i zostanie rowniotko 3 tyg do terminu.

nie chodzi o to zeby mowic ze ma sie juz 37 tyg za soba tylko o to ze jest sie w trakcie 37 tyg skoro dzisiaj masz 36wi6d to jutro 37w 0d Policz sobie tygodnie od ostatniej OM i bedziesz wiedziala ile tyg skonczylo sie i ile dni i w ktorym tyg jestes A liczac tak jak mowie to rodzac 12 marca jestes w 40tyg i 1 dniu czyli masz skonczone pelne 40 tyg i mozna wpisac w kacie ciazy ze urodzilas w 40 tyg a nie 39

Gość ja tez bym pwoiedziala
zapytam ginekologa:) ale pewnie dwie wersje sa dobre

Gość jestes w 8 tygodniu
a nie w 9,a dziewiatym bedziesz za tydzien

Gość 8 tydzien to jest a nie 9
9 tydzien bedzie jak minie 8+6 dni

Gość ten temat
zawsze wywołuje duskusje i kłótnie bo każda wie lepiej. Prawda jest taka, że naprawde sa różne opinie i różnie to liczą. U mnie w szpitalu jak i lekarze licza że jak jest 8t 1d to jest to 8 tydzień. Zawsze wpisują tygodnie skończone i tak też wymagaja żeby podawać jak sie pytaja w którym tygodniu jestem Mam przyjaciółke z innego miasta i jej lekarz liczy inaczej bo dla niego to jest 9tydzień już. Więc po prostu trzeba spytac lekarza jak on liczy i tyle. Faktycznie mylące i sugerujace liczenie ciązy są praktycznie wszystkie kalkulatory ciązy na internecie które podają tygodnie nie skończone jeszcze.

Gość Większość z was
liczyć nie umie. Kalendarze na necie pokażą, że jest w 9 tc- i tak jest w końcu ma urodzić w końcówce 40 tygodnia a nie w końcówce 39!

Gość jesteś w 9 tygodniu
i już

Gość jestes w 8 tygodniu
:)

Gość duvbhiwbvjhb
zaczęłaś 9 tydzień liczy się tak samo jak miesiące w trakcie trwania 6 miesiąca nie mówisz, że jesteś w 5, bo 6 się jeszcze nie skończył nie powiesz przecież tydzień przed terminem porodu, że jesteś w 8 miesiącu, bo 9 jeszcze się nie skończył lekarza natomiast będą interesowały skończone tygodnie, bo wg nich ustalane są prawidłowe parametry czyli w Twoim przypadku lekarz może Ci powiedzieć, że to 8 tydzień, a chodzi tutaj o 8 pełnych tygodni ciąży dopiero gdy skończysz 9 tydzień Twoje dziecko będzie odpowiednio rozwinięte jak na 9 tydzień, ten jeden dzień po skończeniu 8 tygodnia nie rozwinie Twojego dziecka aż o tydzień dlatego u lekarza będzie się liczył skończony tydzień ciąży, a nie trwający, by móc prawidłowo ocenić rozwój dziecka

Gość byłam dzis u ginekologa
i 8w1d to 8 tydzien i jeden dzien, moje watpliwosci zostały rozwiazne i z tego co wiem kiedy zaszlam w ciaze to sie zgadza:) pozdrawiam Was

Gość pewnie ze to 8 tydzien
a nie 9,nawet trzeba sobie odjac od pierszej miesiaczki dwa tygodnie i wychodzi w ktorym tygodniu jestes naprawde

Gość Skoro to 8
tydzień to autorka urodzi na początku 40tygodnia a nie po ukończonym 40 tygodniu. To tak jakbyście wmawiały, że dziecko rodzi się w 9 miesiącu... Na początku 9...a rodzi się po ukończeniu 9m-cy.

Gość tak i ty to wiesz lepiej od
Lekarza i poloznych ze to 9 tc. Oni wiedza lepiej jak liczyc i by sie doagadac z innymi lekarzami. Sa pewne zasady i dla swojego widzimisie nie ma po co postarzac ciazy,i tak urodzi sie kiedy ma sie urodzic.